Γιώργος Μακράκης:Πρώτη φορά στην ελλάδα τέτοιο καμπ(SBS)



Ο Γιώργος Μακράκης βρέθηκε στο στούντιο του Athletic Radio 104,2 μιλώντας για το Summer Basketball School.   
  Α.Χριστοδούλου και Γ.Μακράκης
-Για τους λόγους που ξεκίνησαν το καμπ: «Παρόλο που έχουν γίνει στο Ηράκλειο αρκετά καμπ που αφορούν το μπάσκετ, νομίζω ότι αυτή η προσπάθεια έρχεται ως μια συνέχεια αυτής που είχε ξεκινήσει ο Αλέξης Χριστοδούλου. Μετά την κοινή συνύπαρξη μας στον Εργοτέλη αλλά και μετά από πολλές συζητήσεις καταλήξαμε να εμπλουτίσουμε αυτήν την προσπάθεια και έτσι γεννήθηκε το Summer Basketball School. Δεν έχει να κάνει με κατασκήνωση αλλά αφορά ένα σχολείο που τα αντικείμενα του εκτός από την αθλητική βελτίωση αλλά και την τεχνική. Επίσης περιλαμβάνει την βιντεοανάλυση που δίνει την δυνατότητα στα παιδιά να παρακολουθούν τις δικές τους κινήσεις. Είναι κάτι που δεν γίνεται στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το αντικείμενο του καμπ αλλά και η διάρκεια του δεν υπάρχει αυτήν την στιγμή στην υπόλοιπη Ελλάδα»

-Για την ανταπόκριση που υπάρχει: «Αυτήν την στιγμή υπάρχει ανταπόκριση από πολλά μέρη της Ελλάδας. Στόχος του σχολείου είναι να αναπληρώσουν τα παιδιά τα κενά που υπάρχουν. Αυτήν την περίοδο που έχουν κλείσει και τα σχολεία, τα παιδιά θα έρθουν για να ασχοληθούν και να βελτιωθούν πάνω στο μπάσκετ. Οι ηλικίες χωρίζονται σε δύο μέρη. Το ένα αφορά παιδιά από 12 μέχρι 18 χρονών αλλά και ένα δεύτερο τμήμα που θα λειτουργήσει από 8 έως 12 χρονών. Το καμπ θα λειτουργήσει σε έναν πολύ μικρό αριθμό παιδιών και μπορώ να πω ότι έχουμε φτάσει το 80% σε ποσοστό πληρότητας. Θα μιλήσουν ακόμα και άνθρωποι που θα βοηθήσουν αρκετά τα παιδιά ώστε να ενημερωθούν σε θέματα όπως η πρόληψη τραυματισμών και η διατροφή στο μπάσκετ. Πάνω από όλα ευχόμαστε να το ευχαριστηθούν τα παιδιά που έρχονται και να μάθουν αυτά που χρειάζονται».

-Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Φάνηκε ότι το πήραμε εύκολα αλλά τίποτα δεν ήταν εύκολο. Αυτό φάνηκε γιατί ήμασταν ομάδα. Το πιο σημαντικό και το πιο δύσκολο ήταν να αλλάξουν τον τρόπο φιλοσοφίας αλλά και τον τρόπο δουλειάς που είχαν ως αθλητές. Το πιο σημαντικό είναι ότι πήραμε το πρωτάθλημα με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Θέλαμε να δημιουργήσουμε μια βάση παικτών για τα επόμενα χρόνια. Αγωνίστηκαν 20 παιδιά με την πρώτη ομάδα και θέλω να τα ευχαριστήσω για τον τρόπο με τον οποίο δουλέψαμε».

-Για τον εαυτό του: «Στον Εργοτέλη βρήκα όραμα, στήριξη και εχέγγυα που βάζουν τις βάσεις για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Υπάρχει μια διοικούσα επιτροπή και ένας πρόεδρος όπως ο κύριος Παπουτσάκης του οποίου η παρουσία παίζει σημαντικό ρόλο. Όλοι αυτοί οι παράγοντες συνέβαλαν ώστε να αναλάβω τον Εργοτέλη και να αναλάβω τα ηνία μιας ομάδας από το τοπικό. Επέστρεψα στον Εργοτέλη μετά από 20 χρόνια και πραγματικά έχω την δίψα και την όρεξη ώστε να δημιουργήσουμε κάτι καλό στον μπασκετικό Εργοτέλη. Βρισκόμαστε εκεί ώστε να δημιουργήσουμε μια δική μας φιλοσοφία που θα βοηθήσει τον σύλλογο».
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.