Η συμμετοχή στην Α2 είναι μεγάλη πρόκληση και τιμή

Δικαιωμένοι αισθάνονται οι άνθρωποι του ΟΦΗ από την επικείμενη άνοδό τους στην Α2, καθώς μετά την αδυναμία του Απόλλωνα Πατρών να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της δεύτερη τη τάξει κατηγορίας το μόνο που απομένει είναι η σχετική ανακοίνωση από την ΕΟΚ.
Οι δηλώσεις τους στο site http://www.basketblog.gr/pages/ViewContent.aspx?l=1&e=i&p=3&i=32872&t=1&c=14&w=0&m=1
"Νέα πρόκληση"

Κατενθουσιασμένος ο προπονητής του ΟΦΗ, Γιώργος Βόβορας, παραδέχθηκε πως η φετινή σεζόν θα είναι μεταβατική για την ομάδα του και ζήτησε τη βοήθεια του κόσμου: "Βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση, όπου οι κόποι και οι προσπάθειες της διοίκησης του συλλόγου τα τελευταία χρόνια ευοδώθηκαν, ύστερα από σκληρή δουλειά όλων των εμπλεκόμενων. Διοίκηση, τεχνική ηγεσία (μετ την αρχική συμμετοχή και του Στέφανου Δέδα), παίκτες, φίλαθλοι καταφέραμε να φέρουμε την ομάδα εκεί όπου τις άξιζε την περυσινή χρονιά, στην Α2 κατηγορία.

Τώρα, βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα πρόκληση και την ομάδα να συμμετέχει για πρώτη φορά στη μεγάλη αυτή κατηγορία. Η χρονιά αυτή αναγκαστικά θα είναι μεταβατική, αφού ο σχεδιασμός μας ήταν για φέτος να πρωταγωνιστήσουμε στη Β’ Εθνική. Σε συνεργασία με τη διοίκηση θα προσπαθήσουμε να κάνουμε δύο προσεχτικές κινήσεις για νε έχουμε μια ανταγωνιστική ομάδα στο δύσκολο πρωτάθλημα της Α2.

Είναι σε όλους γνωστό ότι η διαφορά ανάμεσα στη Β’ Εθνική και την Α2 είναι πολύ μεγάλη. Σε αυτή, λοιπόν, τη δύσκολη προσπάθεια θέλουμε τη βοήθεια του κόσμου, αλλά και όλων των φίλων του μπάσκετ του Ηρακλείου και της Κρήτης, για να πετύχουμε τον φετινό μας πλέον στόχο, που είναι όσο το δυνατό πιο γρήγορη εξασφάλιση της παραμονής μας στην κατηγορία. Η διοίκηση έχει την διάθεση να ενισχύσει σημαντικά την ομάδα και κινούμενοι σε αυτό το πλαίσιο κι αυτούς τους στόχους πολύ γρήγορα θα έχουμε ολοκληρώσεις τις κινήσεις μας".

"Στοίχημα πολλών ετών"

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της ομάδας, Νίκος Δελατόλας, που φέτος συμπληρώνει έντεκα χρόνια συνεχούς παρουσίας στον ΟΦΗ, επεσήμανε: "Ολοι οι παίκτες της ομάδας είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί κερδήθηκε ένα στοίχημα πολλών ετών. Όταν πέσαμε στο Τοπικό όλοι τότε στον σύλλογο υποσχεθήκαμε ότι θα βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε η ομάδα να βρεθεί ξανά όσο ψηλότερα γίνεται και σήμερα αισθάνομαι δικαιωμένος.

Στόχος μας φέτος πρέπει να είναι πρωτίστως η παραμονή, αφού ο σχεδιασμός έγινε με άλλα κριτήρια και την επόμενη χρονιά είναι σίγουρος ότι η διοίκηση θα βάλει ακόμα ψηλότερους στόχους, όπως άλλωστε αρμόζει σε μια μεγάλη και ιστορική ομάδα όπως είναι ο ΟΦΗ. Είμαι σίγουρος ότι και με τη βοήθεια του κόσμου μας όλα θα πάνε καλά και όλοι μας θα είμαστε περήφανοι για τον ΟΦΗ".

"Υψηλοί στόχοι"

Μπορεί πρώτος στόχος να είναι η παραμονή, ωστόσο ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, Βασίλης Ξημέρης, δεν μένει εκεί: "Για εμάς και ολόκληρη την οικογένεια του ΟΦΗ είναι μια μεγάλη δικαίωση διότι ως διοίκηση μαζί με τους φιλάθλους είχαμε βάλει υψηλούς στόχους στο τμήμα μπάσκετ του συλλόγου, προκειμένου να βρεθεί η ομάδα στα μεγάλα σαλόνια της χώρας. Ήταν μια επίπονη και δύσκολη προσπάθεια, όμως με τη σημερινή απόφαση αισθανόμαστε ικανοποιημένοι και ανακουφισμένοι.

Η συμμετοχή στην Α2 είναι μεγάλη πρόκληση και τιμή για τον σύλλογό μας, που θα μετάσχει για πρώτη φορά στην ιστορία του στην υψηλή αυτή κατηγορία. Πιστεύω ότι σε αυτήν τη δύσκολη προσπάθεια ότι οι φίλαθλοί μας, ο μεγάλο κόσμος του ΟΦΗ, θα είναι κοντά μας και θα μας βοηθήσει, όπως άλλωστε κάνει όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και οι φίλοι του μπάσκετ του Ηρακλείου και της Κρήτης και οι χορηγοί μας, ώστε να μπορέσει η ομάδα μέσα από ένα νέο σχεδιασμό που θα γίνει τώρα πρωτίστως να παραμείνει φέτος στην κατηγορία και στην συνέχεια να πετύχει ψηλότερους στόχους.

Ευχαριστώ όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή τη μεγάλη επιτυχία του τμήματος μπάσκετ του συλλόγου και πιστεύω ότι ο προπονητής της ομάδας Γιώργος Βόβορας και οι έφοροι Μάνος Ξημέρης και Μανόλης Σφακιανάκης θα κάνουν το καλύτερο το δυνατόν ώστε η ομάδα να είναι έτοιμη για τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα. Κάνω έκκληση σε όλους τους φίλους του μπάσκετ και ειδικά τον φίλαθλο κόσμο του ΟΦΗ, που σήμερα υπερήφανος και χαρούμενος, να βοηθήσουν ώστε να αποφύγουμε τις οποιεσδήποτε κακοτοπιές".

"Παίρνουμε αυτό που μας αξίζει"


Τέλος, ο έφορος Μάνος Ξημέρης συμπλήρωσε: "Επιτέλους, δικαιωθήκαμε! Με τη σημερινή απόφαση δικαιώθηκαν οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς, οι κόποι της τεχνικής ηγεσίας, των παικτών, του κόσμου και της διοίκησης της ομάδας. Αυτό που χάσαμε πέρυσι στις λεπτομέρειες στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος το κερδίζουμε τώρα και έτσι παίρνουμε αυτό που πραγματικά μας άξιζε καθ' ομολογία όλων.

Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για τον μεγάλο σύλλογο μας αφού είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που θα συμμετάσχει σαν ΟΦΗ στην Α2 κατηγορία. Οι υψηλοί στόχοι που είχε θέσει η διοίκηση προ 3ετίας εκπληρώθηκαν στο έπακρο και αυτό ήταν η καλύτερη απάντηση σε όλους τους καλοθελητές, που μουρμούριζαν τον τελευταίο καιρό.

Η ομάδα του ΟΦΗ είχε μέσα σε 3 χρόνια 3 ανόδους, κάτι που πολύ λίγοι περίμεναν και λίγες ομάδες στην Ελλάδα το έχουν πετύχει μέχρι σήμερα. Αυτό έγινε πραγματικότητα εξαιτίας της σκληρής και μεθοδικής δουλειάς την τελευταία τριετία, της συνέπειας της διοίκησης απέναντι στις υποχρεώσεις της και το όραμα των ανθρώπων της ομάδας. Όμως, οι στόχοι μας δεν σταματούν εδώ. Θέλουμε λόγω των συγκυριών που υπάρχουν σήμερα να κάνουμε μια καλή πορεία φέτος και μέσα από αυτήν να βάλουμε γερές βάσεις ώστε να επιτύχουμε τα επόμενα χρόνια το μεγάλο μας όνειρο, που δεν είναι άλλο από τη συμμετοχή μας στην μεγάλη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ, την Α1.

Αυτές τις ώρες γίνονται προσπάθειες με τις εισηγήσεις της τεχνικής ηγεσίας της να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η ομάδα και να εμφανίσουμε ένα δυναμικό, αξιόπιστο και αξιόμαχο σύνολο στην πού δύσκολη αυτή κατηγορία που θα συμμετέχουμε φέτος. Καλούμε τον υπέροχο κόσμο μας, αλλά και τους φίλους του μπάσκετ του Ηρακλείου και της Κρήτης, να μας συμπαρασταθούν στην νέα μας προσπάθεια αλλά και στη νέα πρόκληση για τον ιστορικό σύλλογο μας, να μας εμπιστευτούν για μια ακόμα φορά και να είναι σίγουροι ότι ακόμα καλύτερες ημέρες έρχονται για τον ΟΦΗ αλλά και το μπάσκετ της Κρήτης".
Share on Google Plus

About kreta

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.