Με νίκη «έκλεισαν» τα Χανιά τις υποχρεώσεις τους στο final-6 των Νεανίδων


Τα Χανιά επικράτησαν με 75-24 του Πελασγού Μεγαλόπολης και πέτυχαν τη δεύτερη νίκη τους στην Τελική Φάση του 35ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Νεανίδων που ολοκληρώνεται σήμερα στο ΔΑΚ Νέου Ρυσίου του Δήμου Θέρμης. 

Ο Πελασγός μπήκε με αξιώσεις στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 13-12 (7΄48΄΄), στη δεύτερη περίοδο όμως τα Χανιά κυριάρχησαν στο γήπεδο και με ένα σερί 17-0 ξέφυγαν στο σκορ με 32-13 (13΄25΄΄) και διεύρυναν τη διαφορά στο +26 με 43-17 που ήταν σκορ ημιχρόνου. Με τον Πελασγό να σκοράρει μόνο δύο πόντους στην τρίτη περίοδο, ήταν επόμενο τα Χανιά να δημιουργήσουν μεγάλη διαφορά στο σκορ, φτάνοντας άνετα στο τελική επικράτηση με 75-24.    

 

 

ΠΕΛΑΣΓΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ – ΧΑΝΙΑ 24-75 

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 13-15, 17-43, 19-62, 75-24

Διαιτητές: Σπυρόπουλος, Ασημακάκη 

Πελασγός (Τσατσουλής): Καρύγιαννη, Παπαδοπούλου, Κυριακοπούλου, Σεφέρου 4, Δημοπούλου 10(1), Δούκουρη 3(1), Γεωργοπούλου 5, Λιλή 2.   

Χανιά (Δημητρουλάκη): Κωνσταντουδάκη, Παπαδάκη Ελ., Λουπασάκη, Γιακουμάκη 1, Καραμούστου 2, Γερεουδάκη 20(4), Παπαδάκη Στ. 27(4), Δασκουλίδου 14, Χαιρετάκη 4, Κίντριλη 5(1), Καλαϊτζιδάκη 2, Παπαγιαννάκη.

Για τη στατιστική του αγώνα πατήστε εδώ

Φωτογραφίες του αγώνα μπορείτε να δείτε εδώ   

Όλοι οι αγώνες μεταδίδονται διαδικτυακά από το κανάλι YouTube της Όραση TV εδώ

Δηλώσεις

Τσατσουλής Γεώργιος (προπονητής Πελασγού): «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που μας φιλοξένησαν εδώ. Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν, ήταν πάρα πολύ δυνατές και είδαμε καλά παιχνίδια. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους εκεί όπου διαμέναμε και πάνω απ΄ όλα τα πιτσιρίκια που φέραμε εδώ, παρόλο που η τελευταία εικόνα δεν ήταν καλή γιατί ήμασταν πολύ κουρασμένη κατάφεραν και ανταπεξήλθαν σε πέντε συνεχόμενα παιχνίδια που για εμάς είναι κάτι δύσκολο με οκτώ άτομα που στην ουσία είναι έξι. Να ευχηθώ σε όλους υγεία και να χαιρόμαστε όλοι το άθλημα που υπηρετούμε». 

Δημητρουλάκη Φρόσω (προπονήτρια Χανίων): «Πιστεύω ότι η ομάδα αν είχε προλάβει να δουλέψει ένα μήνα μαζί θα ήμασταν τελείως διαφορετικοί μέσα στο γήπεδο. Είμασταν από τρία διαφορετικά τμήματα τα άτομα και αυτό δεν μπορούσε να μου δώσει συνέχεια. Επιπλέον με τα προβλήματα που όλη Ελλάδα έχει κατά διαστήματα με τους αποκλεισμούς μας κόστισαν όλα αυτά τα πράγματα. Παρόλα αυτά νιώθω περήφανη που η ομάδα συμμετείχε για τέταρτη συνεχόμενη φορά σε πανελλήνιο πρωτάθλημα και είμαι περήφανη που κάποια παιδιά φαίνεται ότι μπορεί να μείνουν στο γυναικείο και να συνεχίσουν στο χώρο αργότερα. Αυτό που είπα στα παιδιά είναι ότι πρέπει να βάλουμε πάρα πολύ δουλειά φέτος, το κεφάλι ψηλά. Συνεχίζουμε με τα παιδιά που υπάρχουν και εκείνα τα μικρά που έρχονται από κάτω. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους από το Νέο Ρύσιο που έκαναν πολύ μεγάλη προσπάθεια. Θέλω γενικά να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν στο γίνει αυτό το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Ευχόμαστε να έχουμε δύναμη και να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να παίζουμε μπάσκετ».       

Δασκουλίδου Βασιλική (αθλήτρια Χανίων): «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενες που νικήσαμε στο τελευταίο παιχνίδι. Κλείνει πολύ όμορφα ένας κύκλος. Είμαι σε αυτή την ομάδα πάρα πολλά χρόνια και ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι με αυτή την ομάδα. Είμαστε πολύ συγκινημένες όλες γιατί είμαστε μια πολύ ωραία και αγαπημένη ομάδα. Χαρήκαμε πάρα πολύ για όσα έχουμε περάσει μαζί έως τώρα. Αξίζουν όλα αυτά και ακόμη περισσότερα. Πιστεύω πάρα πολύ σε όλες τις συμπαίκτριές μου για όσες συνεχίσουν στην ομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενη γι αυτές, εύχομαι κάθε επιτυχία».   

 
Share on Google Plus

About Kritikobasket-Ekask

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.