«Ονειρική» πρεμιέρα για τον ΟΑΧ


Ο ΟΑΧ πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη απέναντι στον Πρωτέα Βούλας στην πρεμιέρα της τελικής φάσης των Νεανίδων. Η ομάδα της Κρήτης κρατώντας σε μικρά ποσοστά το σκορ κατάφερε να πανηγυρίσει με 48-36 απέναντι σε ένα από τα φαβορί και να βάλει τις… βάσεις για μετάλλιο στην διοργάνωση.  

Στα δύο πρώτα δεκάλεπτα «μίλησαν» οι άμυνες των δύο ομάδων με αποτέλεσμα το χαμηλό σκορ. Ο Πρωτέας προηγήθηκε με 5-10 στην πρώτη περίοδο, όμως τα Χανιά αντέδρασαν και με ένα σερί 10-0 πέρασαν μπροστά με 15-10 (15΄01΄΄). 

Η ομάδα της Κρήτης κράτησε το προβάδισμα και στην τρίτη περίοδο και έφθασε στο +9 (27-18, 24΄31΄΄), ενώ με επί μέρους σκορ 7-1 έκανε το 38-25 (32΄16΄΄). Η ομάδα της Βούλας προσπάθησα να μείνει κοντά στο σκορ (38-29, 35΄22΄΄), όμως τα Χανιά είχαν τις λύσεις στην επίθεση και κατέκτησαν τη νίκη με το τελικό 48-36. 

ΟΑΧ-ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ 48-36
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 5-10, 12-3, 14-11, 17-12 
Διαιτητές: Τζιοπάνος Γ., Δέλλας
Χανιά (Δημητρουλάκη): Παπαδάκη Ελ. 7(1), Κωνσταντουλάκη, Λουπασάκη, Γιακουμάκη, Καραμούστου, Γερεουδάκη 7(1), Παπαδάκη Σ. 14, Δασκουλίδου 14(2), Χαιρετάκη, Κίντριλη, Καλαϊτζιδάκη 4, Παπαγιαννάκη 2.
Πρωτέας Βούλας (Κουτρόγιαννου): Ξενιτοπούλου 7, Σιμιτσιδέλη 6, Καπετάνιου, Κωνσταντοπούλου, Γκούζελου 9, Γρηγοροπούλου 13, Μπίλλη, Λιμοντζόγλου, Μυστικού, Φρέρη-Παναγιωτίδου 1, Σακελλαρίου, Περδικάκη. 

Για την στατιστική του αγώνα πατήστε εδώ

Φωτογραφίες του αγώνα μπορείτε να δείτε εδώ   

Όλοι οι αγώνες μεταδίδονται διαδικτυακά από το κανάλι YouTube της Όραση TV εδώ

Τα αποτελέσματα:

Τετάρτη 25/08/2021            

ΣΦΚ Πιερικός Αρχ.– ΚΟΜ Πελασγός 64-35

ΟΑ Χανίων – ΑΕΟ Πρωτέας Βούλας 48-36

ΓΣ Ηλιούπολης – Παναθλητικός ΑΕΣ 67-46

Βαθμολογία 

Πιερικός Αρχέλαος 2

Χανιά 2

Ηλιούπολη 2 

Πρωτέας Βούλας 1 

Παναθλητικός 1

Πελασγός 1

Πέμπτη 26/08/2021

15.00 ΑΕΟ Πρωτέας Βούλας – ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος

18.00 ΚΟΜ Πελασγός – ΓΣ Ηλιούπολης 

21.00 Παναθλητικός ΑΕΣ – ΟΑ Χανίων 

Παρασκευή 27/08/2021      

14.00 ΓΣ Ηλιούπολης – ΑΕΟ Πρωτέας Βούλας 

17.00 ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος – ΟΑ Χανίων 

20.00 Παναθλητικός ΑΕΣ – ΚΟΜ Πελασγός 

Σάββατο 28/08/2021           

13.00 ΟΑ Χανίων – ΓΣ Ηλιούπολης 

16.00 ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος – Παναθλητικός ΑΕΣ

19.00  ΑΕΟ Πρωτέας Βούλας – ΚΟΜ Πελασγός 

Κυριακή 29/08/2021

10.00 ΓΣ Ηλιούπολης – ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος 

13.00 ΚΟΜ Πελασγός – ΟΑ Χανίων 

16.00  Παναθλητικός ΑΕΣ – ΑΕΟ Πρωτέας Βούλας

 

Δηλώσεις

Δημητρουλάκη Φρόσω (προπονήτρια Χανίων): «Ερχόμαστε από μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά. Είμαι πάρα πολύ περήφανη για όλα τα παιδιά όλων των ομάδων που βρίσκονται εδώ. Εμείς δεν έχουμε συμπληρώσει ούτε δέκα προπονήσεις αυτή τη χρονιά για πολλούς και διάφορους λόγους, όμως η συνέχεια που υπάρχει στο τμήμα μας έχει βοηθήσει. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα πάρα πολύ καλό κορμί όπως είναι η Γεωργία (Γρηγοροπούλου) και προσπαθήσαμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Συγχαρητήρια στα παιδιά του Πρωτέα, συγχαρητήρια και στα δικά μου τα παιδιά, το πρωτάθλημα όμως είναι μπροστά, έχει πολύ δρόμο ακόμα».   

Δασκουλίδου Βασιλική (αθλήτρια Χανίων): «Είμαστε πολύ χαρούμενες. Το παλέψαμε σε όλο τον αγώνα. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ισάξια ομάδα, όμως καταφέραμε να τρέξουμε περισσότερο και πήραμε τη νίκη με την καρδιά μας. Αυτή τη νίκη την αφιερώνω στον Τζίνο το σκυλάκι μου». 

Κουτρόγιαννου Ιωάννα (προπονήτρια Πρωτέα Βούλας): «Είμαστε μία ομάδα χωρίς εμπειρία σε πανελλήνια πρωταθλήματα. Η μοναδική που έχει εμπειρία σε τέτοιου είδους τουρνουά είναι η Γρηγοροπούλου. Είμαστε εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων εδώ και ενάμισι μήνα, σε αντίθεση με τα Χανιά που προέρχονται από πρόσφατους αγώνες και έχουν αγωνιστικό ρυθμό, κάτι που δεν έχουμε εμείς ακόμα. Παίξαμε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, δεν μπορέσαμε να διαχειριστούμε και να κρατήσουμε το σκορ. Πιστεύω ότι στην πορεία θα είναι καλύτερα τα πράγματα για εμάς. Συγχαρητήρια στα Χανιά, συγχαρητήρια και στις δικές μου κοπέλες οι οποίες προσπάθησαν πάρα πολύ. Ερχόμαστε από ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι με τραυματισμούς και προβλήματα υγείας. Ελπίζω στην συνέχεια να διορθώσουμε κάποια πράγματα, να βρούμε ρυθμό, για να μπορέσουμε να μπούμε πιο δυνατά στα επόμενα παιχνίδια».      

Γρηγοροπούλου Γεωργία (αθλήτρια Πρωτέα): «Είμαστε μια ομάδα χωρίς εμπειρία, σε αντίθεση με τα Χανιά που είναι μαζί τόσα χρόνια και έχουν πάει σε αρκετά πανελλήνια. Για τα περισσότερα κορίτσια, αν όχι όλα, είναι η πρώτη αποστολή, είναι κάτι στο οποίο δεν είμαστε συνηθισμένοι. Είχαμε πολύ άγχος κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Το ξεχνάμε, προχωράμε, γιατί έχουμε πολλά παιχνίδια ακόμα και αυτό μπορεί να ανατραπεί, δεν έχει κριθεί κάτι ακόμα». 

 



Share on Google Plus

About Kritikobasket-Ekask

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.