Σαράβαλα… πολυτελείας στο Ηράκλειο


Για… Σαράβαλα (όπως με μπόλικη δόση χιούμορ και αυτοσαρκασμού επονομάζονται) μια χαρά τα κατάφεραν και μάλιστα επιφυλάσσονται δια τα περαιτέρω αύριο και την Κυριακή.

Η αυλαία του 1st Interwetten  FIBA 3x3 Greece Tour άνοιξε σήμερα στο Παγκρήτιο Στάδιο του Ηρακλείου με τη διεξαγωγή των πρώτων έξι αγώνων στην κατηγορία PRO των ανδρών.

Η ομάδα των Σαράβαλων στην οποία μάλιστα αγωνίζονται μαζί ο πατέρας Διογένης Δαριβιανάκης και ο γιος Λευτέρης Δαριβιανάκης κατέλαβε την πρώτη θέση με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες και 6 βαθμούς, ενώ ακολούθησαν στη βαθμολογία οι Παλαίμαχοι PRO με 2-1 (5β.), οι Lazers με 1-2 (4β.) και οι COV Indians με 0-3 (3β.).

Αύριο το απόγευμα, μετά τις 19:00, κατά τη δεύτερη ημέρα του πρώτου Τουρνουά του  1st Interwetten  FIBA 3x3 Greece Tour θα διεξαχθούν οι δυο σειρές των Best-Of-Three ημιτελικών στους οποίους θα αναμετρηθούν τα Σαράβαλα με τους COV Indians και οι Παλαίμαχοι PRO με τους Lazers.

 

Τα αποτελέσματα και τα στατιστικά στοιχεία των σημερινών αγώνων έχουν ως εξής:

 

ΣΑΡΑΒΑΛΑ-ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ PRO 17-13
ΣΑΡΑΒΑΛΑ: Γκιουλιστάνης 1π., 1ρ., Λ. Δαριβιανάκης 9π., 3ρ., 1ασ., 3κλ., Δ. Δαριβιανάκης 5π., 7ρ., 2ασ., 1κλ., Πατεράκης 2π., 7ρ., 4ασ., 2κλ.
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ PRO: Βλαχάκης 4ρ., 1ασ.,  Πρινιανάκης 1π., 9ρ., 2ασ., 1κλ., Μυλωνάκης 4π., 1ρ., Λαγουδάκης 8π., 3ρ.

 

LAZERS-COV INDIANS 16-13
LAZERS: Σπανουδάκης 3π., 1ρ., 2ασ., Τζορμπατζάκης 3π., 7ρ., 2ασ., Παπαδογιαννάκης 1π., 7ρ., 1ασ., 1κλ., Πλύτσης 9π., 8ρ.
COV INDIANS: Σερδές, Μανασάκης 3π., 8ρ., 3ασ., 1κλ., Τρουλλινός 7π., 8ρ., 2ασ., Σκουντάκης 3π., 8ρ., 2ασ., 1κλ.

 

ΣΑΡΑΒΑΛΑ-COV INDIANS 21-6
ΣΑΡΑΒΑΛΑ: Γκιουλιστάνης 1π., 2ρ., 1ασ., Λ. Δαριβιανάκης 10 (4/6 μονόποντα., 3/7 δίποντα, 0/2 βολές), 6ρ., 4ασ., 2κλ., 2τ., Δ. Δαριβιανάκης 4π., 8ρ., 2ασ., 1κλ., Πατεράκης 6π., 5ρ., 2ασ.
COV INDIANS: Σερδές, Μανασάκης 4π., 3ρ., Τρουλλινός 2π., 5ρ., 1ασ., Σκουντάκης 8ρ., 1ασ.

 

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ PRO - LAZERS 19-13
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ PRO: Βλαζάκης 6π., 2ρ., 2ασ., 2κλ., Πρινιανάκης 2ρ., 2ασ., Μυλωνάκης 8π., 7ρ., 1ασ., Λαγουδάκης 5π., 5ρ.
LAZERS: Σπανουδάκης 1π., 4ρ., 2ασ., Τζορμπατζάκης 4π., 7ρ., 2ασ., Παπαδογιαννάκης 3π., 3ρ., Πλύτσης 5π., 3ρ., 3ασ.

 

ΣΑΡΑΒΑΛΑ-LAZERS17-15 (παράταση, 15-15)
ΣΑΡΑΒΑΛΑ: Γκιουλιστάνης 1π., 1ρ., Λ. Δαριβιανάκης 4π., 6ρ., 1ασ., 3κλ., Δ. Δαριβιανάκης 3π., 8ρ., 2ασ., Πατεράκης 9π., 7ρ., 1ασ., 1κλ.
LAZERS: Σπανουδάκης 7ρ., 1ασ., Τζορμπατζάκης 3π., 6ρ., 2ασ., 3κλ., Παπαδογιαννάκης 4π., 3ρ., 1ασ., Πλύτσης 8π., 6ρ., 2ασ.

 

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ PRO-COV INDIANS 12-10
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ PRO: Βλαχάκης 3ρ., 1κλ.,  Πρινιανάκης 1π., 3ρ., 1ασ., 3κλ., Μυλωνάκης 9π., 6ρ., 2ασ., 1κλ., Λαγουδάκης 2π., 7ρ., 1ασ., 1κλ.
COV INDIANS: Σερδές, Μανασάκης 4π., 3ρ., Τρουλλινός 2π., 6ρ., Σκουντάκης 4π., 6ρ., 2ασ.

 

Η συνέχεια στο Παγκρήτιο Στάδιο

 

Το μεγαλύτερο σε διάρκεια, σημασία και ειδικό βάρος Τουρνουά του (αρχής γενομένης από το Τόκιο, ολυμπιακού αθλήματος πλέον) Basketball 3x3 έχει ως αφετηρία το Ηράκλειο, με συνδιοργανωτή τον Δήμο Ηρακλείου και με την υποστήριξη της ΕΚΑΣΚ, ενώ οι επόμενοι προορισμοί του είναι η Πρέβεζα, ο Πειραιάς και η Βάρκιζα.

Το 1st Interwetten  FIBA 3x3 Greece Tour φέρει την έγκριση/πιστοποίηση της Διεθνούς Ομοσπονδίας και διεξάγεται με την αιγίδα της ΕΟΚ, ενώ εφαρμόζονται αφενός οι επίσημοι διεθνείς κανονισμοί του αθλήματος και αφετέρου όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

 

Εκτός από το καθαρά αγωνιστικό σκέλος με αγώνες ανά ομίλους, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και παράλληλες δραστηριότητες και εκδηλώσεις, οι οποίες εγκαινιάσθηκαν σήμερα με την προπονητική ενότητα εκμάθησης σουτ με τη χρησιμοποίηση του «Doctor Dish Basketball Shooting Machine».

Το Σάββατο από τις 10:00 έως τις 12:00 και από τις 18:00 έως τις 21:30 θα διεξαχθούν αγώνες των ομίλων σε όλες τις κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων της PRO και της ELITE.

Επίσης το πρόγραμμα των δράσεων του Σαββάτου περιλαμβάνει σεμινάριο σχετικά με την εξέλιξη και την εξάπλωση του Basketball 3x3 και –κατά τα πρότυπα του NBA Αll Star Weekend- διαγωνισμούς τριπόντων, Shooting Stars (με τη συμμετοχή ομάδων) και επιδεξιοτήτων (Skills Challenge).

Η δράση θα συνεχισθεί, θα κορυφωθεί και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 22 Αυγούστου από τις 10:00 έως τις 12:00 και από τις 18:00 έως τις 21:30 με τους διαγωνισμούς, τους αγώνες κατάταξης, τους τελικούς σε όλες τις κατηγορίες και τις τελετές απονομών των επάθλων και των δώρων.

 

Ηράκλειο, Πρέβεζα, Πειραιάς και Βάρκιζα

 

Τη σκυτάλη από το Ηράκλειο θα πάρει στις 24-25-26 Αυγούστου η Πρέβεζα με χώρο διεξαγωγής την προβλήτα του λιμανιού και με συνδιοργανωτές τον Δήμο Πρέβεζας και την Περιφέρεια Ηπείρου.

Θα ακολουθήσει η τελική φάση του Τουρνουά στις 27-28-29-30 Αυγούστου στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, με συνδιοργανωτή τον Δήμο Πειραιά.

Στους τελικούς της τελευταίας ημέρας αυτού του γύρου θα συμμετάσχουν οι φιναλίστ από το Ηράκλειο, την Πρέβεζα και τον Πειραιά με έπαθλο την πρόκριση στο 3x3 Unites Challenger που θα διεξαχθεί στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας στις 18-19-20 Σεπτεμβρίου.

Η επόμενη και τελευταία πράξη του 1ου FIBA 3x3 Greece Tour θα ανέβει στις 3-4-5 Σεπτεμβρίου στη σκηνή της κεντρικής πλατείας της Βάρκιζας, με συνδιοργανωτή τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Μέσω αυτού του Τουρνουά θα δοθεί μια wild card συμμετοχής στο 3x3 Unites Challenger, ενώ η αυλαία θα πέσει με τη διεξαγωγή του All Star Game.

 

Ελληνικές και ξένες ομάδες ELITE

 

Στην κατηγορία ELITE του 1st FIBA 3x3 Greece Tour συμμετέχουν ελληνικές και ξένες ομάδες υψηλού επιπέδου οι οποίες θα διεκδικήσουν σημαντικά χρηματικά έπαθλα και δώρα μεγάλης αξίας από τους χορηγούς της διοργάνωσης.

Στην κατηγορία PRO-OPEN ανδρών και γυναικών μπορούν να συμμετέχουν ενήλικες άνω των 18 ετών οι οποίοι θα διεκδικήσουν πλούσια δώρα από τους χορηγούς της διοργάνωσης.

Το πρόγραμμα σε όλους τους σταθμούς του Τουρνουά περιλαμβάνει επίσης τις κατηγορίες αγοριών και κοριτσιών κάτω των 18, κάτω των 15 και κάτω των 13 ετών.
Η διοργάνωση θα εξελιχθεί σε ομίλους στους οποίους θα συμμετέχουν έως και έξι ομάδες, με το σύστημα round robin (όλοι εναντίον όλων), ενώ όλοι οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν σε δάπεδα / γήπεδα εγκεκριμένα και πιστοποιημένα από την FIBA3x3 (Enlio).

 

Οι διαγωνισμοί του ΝΒΑ All- Star Game

 

Το 1st FIBA 3x3 Greece Tour χαρακτηρίζεται από σημαντικές ιδιαιτερότητες και καινοτομίες που το καθιστούν μοναδικό στα ελληνικά χρονικά και ενισχύουν το ενδιαφέρον του σε όλα τα επίπεδα.

Πρώτα απ’ όλα σε όλες τις πόλεις, κατά τα πρότυπα του NBA All-Star Game, θα πραγματοποιηθούν διαγωνισμοί τριπόντων, Skills Challenge (επιδεξιότητες), Shooting Stars καθώς και άλλα παιχνίδια που θα ανεβάσουν την αδρεναλίνη! 

Επίσης το 1ο FIBA 3x3 Greece Tour παρέχει το δικαίωμα της δεύτερης ευκαιρίας σε όλες τις συμμετέχουσες ομάδες, υπό την έννοια ότι καμία δεν φύγει από το Τουρνουά μετά την πρώτη ήττα.

Εξάλλου στη διάρκεια του 1ου FIBA 3x3 Greece Tour δίδεται έμφαση σε ποικίλες εκπαιδευτικές και επιμορφωτικές δράσεις, συμπεριλαμβανομένων καμπ μικρής διαρκείας, σεμιναρίων και ομιλιών με τη συμμετοχή επιφανών προσωπικοτήτων του ελληνικού μπάσκετ. 

Σκοπός του εγχειρήματος είναι να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην προσέλκυση εγχώριων ομάδων ώστε να αναδειχθούν οι ιδιαιτερότητες και καινοτομίες της διοργάνωσης και να καθιερωθεί και εντός των τειχών ως ένα Τουρνουά επαγγελματικών προδιαγραφών που θα διεξάγεται συστηματικά ανά την Ελλάδα.

 

Tα υγειονομικά ΄πρωτόκολλα και οι δηλώσεις συμμετοχής

 

Κατά τη διάρκεια του 1st FIBA 3x3 Greece Tour θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ οι συμμετέχοντες οφείλουν να προσκομίζουν αρνητικό Covid-19 rapid test.

Προς τούτο οι διοργανωτές έχουν συνάψει συμφωνία με ton Oμιλο Διαγνωστικών Κέντρων AFFIDEA ως υποστηρικτή υπηρεσιών υγείας.

Οι δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται διαδικτυακά  μέσω της ειδικής πλατφόρμας της FIBA (https://play.fiba3x3.com/events), ή κατευθείαν στους παρακάτω υπερσυνδέσμους:

Ηράκλειο: tinyurl.com/3x3heraklion

Πρέβεζα: tinyurl.com/3x3preveza

Πειραιάς: tinyurl.com/3x3piraeus

Βάρκιζα: tinyurl.com/3x3varkiza

 

Βασική προϋπόθεση είναι ο κάθε παίκτης να δημιουργήσει μία φορά το δικό του προφίλ στη FIBA, το οποίο θα τον ακολουθεί και στα επόμενα Τουρνουά.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί live το πρόγραμμα, τα αποτελέσματα, τις βαθμολογίες, τα ατομικά στατιστικά, το επίσημο ranking της FIBA κοκ. 

 

Οι οδηγίες δημιουργίας προφίλ βρίσκονται στον υπερσύνδεσμο tinyurl.com/3x3createprofile.

 

Πληροφορίες και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

 

Όλες οι πληροφορίες σχετικά με τους όρους συμμετοχής, το σύστημα διεξαγωγής, τον τρόπο εγγραφής, τα χρηματικά έπαθλα και τα δώρα για τα τέσσερα Τουρνουά είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο της διοργάνωσης (www.greece3x3.gr) και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (www.facebook.com/greece3x3 και www.instagram.com/greece3x3)

 

Eπίσημος πρεσβευτής της διοργάνωσης είναι ο πρώην αρχηγός της Εθνικής, πρωταθλητής Ευρώπης και νυν προπονητής, Μιχάλης Κακιούζης, ενώ όλοι οι αγώνες θα μεταδίδονται σε live streaming.

Την επιμέλεια της στατιστικής έχει η στατιστική υπηρεσία Sport Stats (https://www.sportstats.gr/)

 

Οι κανόνες διεξαγωγής 3x3 δημοσιεύονται στον σύνδεσμο fiba3x3.com/en/rules.html

 

Η βαθμολογία των ομάδων στο παγκόσμιο ranking βρίσκεται στον σύνδεσμο fiba3x3.com/en/rankings/individual.html

 

 

 

Χορηγοί, υποστηρικτές και δωροθέτες

 

Χρυσός χορηγός του πρώτου FIBA 3x3 Greece Tour είναι η εταιρεία INTERWETTEN.

Επίσημος υποστηρικτής στον τομέα των ιατρικών υπηρεσιών ο Όμιλος Διαγνωστικών Κέντρων AFFIDEA.

Μεγάλος χορηγός μεταφορών και logistics η εταιρεία M&M MILITZER & ΜUNCH.

Επίσημος χρονομέτρης και δωροθέτης η WELDER & CHRONO TEAM.

Μεγάλος χορηγός και δωροθέτης ο εκπαιδευτικός Οργανισμός ΟΜΗΡΟΣ.

Μεγάλος χορηγός υπηρεσιών φυσικοθεραπείας η εταιρεία ΦΥΣΙΟΛΥΣΙΣ του Παναγιώτη Παγώνη.

Μεγάλος χορηγός στον τομέα αθλητικού υλικού η εταιρεία MOLTEN.

Μεγάλος δωροθέτης ο εκδοτικός οίκος ΚΑΚΤΟΣ.

Yποστηρικτές τεχνικών υπηρεσιών οι εταιρείες ΑRON CORP και CROWN lift trucks.

 

 

Share on Google Plus

About Kritikobasket-Ekask

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.