Με «buzzer beater» πανηγύρισε o ΟΦΗ του Παναθηναϊκού


Με καλάθι της Διαμαντάκη στην «εκπνοή» της αναμέτρησης, ο ΟΦΗ πήρε τη νίκη του Παναθηναϊκού με 65-64 στην πρεμιέρα των τελικών του Πανελληνιού πρωταθλήματος Κορασίδων.
 Οι Κρητικές από την αρχή της αναμέτρησης κοίταξαν στα μάτια τον αντίπαλο, πάλεψαν καθ’ όλη τη διάρκεια του παχνιού εν τέλει πανηγύρισαν τη νίκη στο κλειστό της Καισαριανής «Γ. Μελισσηνός», κάνοντας την έκπληξη. Αύριο (25/7) το μελανόλευκο σύνολο αντιμετωπίζει την Άμιλλα 2000 στις 15:00.

 Η ομάδα της Κρήτης ξεκίνησε πιο δυνατά τον αγώνα και βρέθηκε να προηγείται με 15-14 (7΄59΄΄), όμως ο Παναθηναϊκός βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 21-19 στο κλείσιμο του δεκαλέπτου. Ο ΟΦΗ κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ με 37-30 (16΄29΄΄), όμως ο Παναθηναϊκός επέστρεψε και προηγήθηκε με 50-45 (23΄04΄΄). Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες ξεκίνησαν από το… μηδέν. Η ομάδα της ΑΘήνας στα μέσα της περιόδου προηγήθηκε με 59-53, ωστόσο τίποτα δεν προμήνυε την συγκλονιστική κατάληξη του αγώνα. Στα 19΄΄πριν το τέλος ο Παναθηναϊκός προηγούνταν με 64-63, στην τελευταία επίθεση του ΟΦΗ η Διαμαντάκη ευστόχησε σε νεκρό χρόνο και έγραψε το 65-64 για τον ΟΦΗ.  

 

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΦΗ 64-65
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ:21-19, 19-24, 10-7, 14-15
Διαιτητές: Σπυρόπουλος-Σκουλαρίκης
Παναθηναϊκός (Στρατής): Γιαννακοπούλου 12, Φελούρη 3, Ζιάκα 12, Φεράκη 12, Κεφάλα 4, Φραγκούλη 14(3), Σιγαλού 7(1).
ΟΦΗ (Ζερβάκη): Μουρτζάκη 3(1), Διαμαντάκη 24(1), Σταθοράκη, Αλιφραγκή 17(2), Καζάκη, Τζανετή 8(2), Μηλιαρά 13(2). 

H στατιστική του αγώνα εδώ

Φωτογραφίες του αγώνα μπορείτε να δείτε εδώ   

Όλοι οι αγώνες μεταδίδονται διαδικτυακά από το κανάλι YouTube της ΕΟΚ εδώ

Δηλώσεις 

Στρατής Κωνσταντίνος (προπονητής Παναθηναϊκού): «Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί στην άμυνα και βρήκε σκορ ο ΟΦΗ. Προσπαθήσαμε πάρα πολύ στο δεύτερο ημίχρονο αμυντικά. Στο τέλος ήταν ένα σουτ στο οποίο ο ΟΦΗ ευστόχησε. Αξίζουν συγχαρητήρια στην ομάδα του ΟΦΗ. Εμείς συνεχίζουμε, έχουμε άλλα τέσσερα παιχνίδια». 

Ζιάκα Αγγελική (αθλήτρια Παναθηναϊκού): «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, από την αρχή φάνηκε ότι ήταν ντέρμπι. Κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε. Αυτά τα παιχνίδια που κρίνονται με ένα σουτ στο τέλος δεν πρέπει να μας επηρεάζουν. Θα μπορούσε να έχει τελειώσει διαφορετικά ο αγώνας. Περάσαμε μια πολύ δύσκολη χρονιά με τον κόβιντ και όλα όσα έχουν γίνει. Εμείς θα συνεχίσουμε κανονικά, δεν αλλάζει τίποτα, έχουμε τον ίδιο στόχο». 

Ζερβάκη Έφη (προπονήτρια ΟΦΗ): «Θέλαμε να ξεκινήσουμε το παιχνίδι έχοντας σκοπό να είμαστε όσο πιο γίνεται ανταγωνιστικοί, απέναντι σε πολύ πιο ψηλά κορμιά, σε παίκτριες που έχουν πιο πολύ εμπειρία και σε μια ομάδα που είναι πιο πλήρης. Τελικά φάνηκε ότι μπορέσαμε όχι μόνο να είμαστε ανταγωνιστικοί, αλλά το παλέψαμε πάρα πολύ και στο τέλος μαζί με την τύχη που πρέπει να σε βοηθήσει, καταφέραμε και κάναμε μια πολύ μεγάλη νίκη. Είναι η πρώτη φορά που ήρθαμε εδώ και έγινε μια πολύ καλή αρχή».  Διαμαντάκη Ελευθερία (αθλήτρια ΟΦΗ): «Είναι πρωτόγνωρη εμπειρία για εμάς. Το θέλαμε πολύ, είμαστε προετοιμασμένες για όλα. Το πιστεύαμε, πιστεύαμε στις δυνατότητές μας. Τα δώσαμε όλα κατά την διάρκεια του αγώνα και τελικά πήραμε μια σπουδαία νίκη». 

Διαμαντάκη Ελευθερία (αθλήτρια ΟΦΗ): «Είναι πρωτόγνωρη εμπειρία για εμάς. Το θέλαμε πολύ, είμαστε προετοιμασμένες για όλα. Το πιστεύαμε, πιστεύαμε στις δυνατότητές μας. Τα δώσαμε όλα κατά την διάρκεια του αγώνα και τελικά πήραμε μια σπουδαία νίκη». 

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:

 

Αμιλλα-Απόλλων Πτολεμαϊδας 42-75
Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 64-65
Κρόνος Αγ. Δημητρίου-Παναθλητικός

 

Share on Google Plus

About Kritikobasket-Ekask

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.