Σε «φούσκες» τα προκριματικά Νοεμβρίου-Φεβρουαρίου της FIBA


Θέτοντας ως προτεραιότητα την υγεία και ασφάλεια παικτών, προπονητών, διαιτητών και όλων των εμπλεκόμενων στους αγώνες μπάσκετ και κατόπιν της σχετικής εισήγησης της υγειονομικής επιτροπής της, η Εκτελεστική Επιτροπή της FIBA αποφάσισε πως οι αγώνες των προκριματικών του Νοεμβρίου 2020 και Φεβρουαρίου 2021 για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα διεξαχθούν ως εξής: 

-Όλα τα παιχνίδια των δύο «παραθύρων» θα γίνουν σε «φούσκες» και όχι με τη μορφή εντός κι εκτός έδρας αγώνων, πάντα σε συμφωνία με τις υγειονομικές αρχές της κάθε οικοδέσποινας χώρας και σε συνεργασία με τα πρωτόκολλα της FIBA, τα οποία εκτός των άλλων προβλέπουν τεστ για τον κορωνοϊό και ελεγχόμενη είσοδο σε ένα ασφαλές περιβάλλον. 

-Κάθε «φούσκα» θα αποτελείται από 4 ή 8 ομάδες, δηλαδή θα φιλοξενεί τους αγώνες ενός ή δύο προκριματικών ομίλων. Οι οικοδεσπότες θα επιλεγούν από τη FIBA και θα ανακοινωθούν προσεχώς. 

Η FIBA θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από την πανδημία σε καθημερινή βάση και θα ενημερώσει για πιθανές περαιτέρω αποφάσεις σχετικά με τις διοργανώσεις της. 

Share on Google Plus

About Kritikobasket.gr_admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.