Τι ισχύει για την οργανωμένη άθληση, με τα εν ισχύ περιοριστικά μέτρα ανά περιοχή της χώρας


ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

 

Εκ μέρους της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ανακοινώνεται η προσαρμογή των οδηγιών για την οργανωμένη άθληση στα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν, ανά περιοχή, ανάλογα με τις ανακοινώσεις τις Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας:

 

1.       Περιοχές στις οποίες εφαρμόζονται έκτακτα περιοριστικά μέτρα (συναθροίσεις έως 9 άτομα).

 

1α. Προπονήσεις μπορούν να γίνονται είτε ατομικά είτε σε μικρά γκρουπ έως 9 ατόμων. Ενδεικτικά ο χώρος που αντιστοιχεί σε ένα γκρουπ 9 ατόμων που αθλείται είναι περίπου 150 τ.μ. 

 

1β. Ο μέγιστος αριθμός αθλητών και αθλούμενων  στις αθλητικές εγκαταστάσεις άνω των 150 τ.μ. περιορίζεται στο 50% αυτού που αναφέρεται στον Πίνακα του παραρτήματος VII της υπ’ αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 56435 (ΦΕΚ Β’ 3958 15/09/2020) ΚΥΑ (https://www.gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports

 

1γ. Αγωνιστικές δραστηριότητες επιτρέπονται, εντός οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, χωρίς θεατές, μόνο με τους απαραίτητους συντελεστές των αγώνων. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η τήρηση των εγκεκριμένων, από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ, πρωτοκόλλων του αθλήματος. 

 

1δ. Η χρήση της μάσκας στις οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις είναι υποχρεωτική, με εξαίρεση τους αθλητές και προπονητές κατά την ώρα της άσκησης.

Κατά τα άλλα ισχύουν οι οδηγίες ασφαλούς άσκησης που υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (https://www.gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports). 

Share on Google Plus

About Kritikobasket.gr_admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.