Η προκήρυξη για το πρωτάθλημα Ανδρών της ΕΚΑΣΚ για το 2020 - 2021


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2020 - 2021 

Σύμφωνα με τις διατάξεις του ισχύοντος αθλητικού Νόμου, του Καταστατικού της Ε.ΚΑ.Σ.Κ., της ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ 2020–2021 της Ε.ΚΑ.Σ.Κ., των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ. και της ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ 2020-2021 της Ε.Ο.Κ. 


ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ
το Πρωτάθλημα Κρήτης Ανδρών αγωνιστικής περιόδου 2020-2021, με τους παρακάτω όρους: 


ΑΡΘΡΟ 1ο 

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 

Δικαίωμα συμμετοχής στο ανωτέρω Πρωτάθλημα έχουν τα σωματεία της δύναμης της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. και τηρούν τους όρους που αναφέρονται στη Γενική Προκήρυξη περιόδου 2020-2021.
Ιδιαίτερα τονίζεται ότι για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα Ανδρών, τα Σωματεία πρέπει υποχρεωτικά να συμμετάσχουν και στο Πρωτάθλημα Παίδων ή Εφήβων.


ΑΡΘΡΟ 2ο 

ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ – ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΩΝ 

Λόγω του COVID-19, οι κληρώσεις θα διεξαχθούν την Τέταρτη 16/9/2020, και ώρα 18.00 στα γραφεία της ΕΚΑΣΚ( οδός Σπύρου Μουστακαλή, κλειστό γυμναστήριο Λίντο).
Η έναρξη των πάσης φύσεως πρωταθλημάτων, θα ανακοινωθούν σε επόμενο χρόνο. 


ΑΡΘΡΟ 3ο 

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 

Α’ Φάση
Τα σωματεία που έχουν δηλώσει και δικαιούται συμμετοχής στο Πρωτάθλημα είναι: 1) ΓΑΣ ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ, 2) ΑΟ ΚΥΔΩΝ, 3) ΠΕΔΙΑΔΑ ΑΟΧ, 4) ΑΟΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ, 5) ΟΑΧ, 6) ΑΚ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ, 7) ΓΑΣ ΜΕΣΣΑΡΑ, 8) ΑΟ ΔΕΙΛΙΝΟ, 9) ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΟΑΑ, 10) ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΑΟ, 11) ΑΣΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, 12) ΡΕΘΥΜΝΟ BC, 13) ΧΑΝΙΑ BC, θα συγκροτήσουν ένα όμιλο και θα συναντηθούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες, σύμφωνα με την κλήρωση και το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί. 

Β’ Φάση 

Στη φάση αυτή προκρίνονται οι 4 πρώτες ομάδες και θα συναντηθούν μεταξύ τους στις δυο (2) νίκες όπως παρακάτω: 

1-4 

2-3
χωρίς να συνυπολογίζονται τα μεταξύ τους αποτελέσματα της Α’ φάσης.
Πλεονέκτημα έδρας έχει η ομάδα που τερμάτισε πρώτη στο βαθμολογικό πίνακα της Α φάσης. 

Γ’ Φάση 

Στη τελική Φάση προκρίνονται οι νικήτριες ομάδες της Β’ φάσης και θα συναντηθούν μεταξύ τους στον τελικό στις δυο (2) νίκες, χωρίς να συνυπολογίζονται τα μεταξύ τους αποτελέσματα της Α’ φάσης.
Πλεονέκτημα έδρας έχει η ομάδα που τερμάτισε πρώτη στο βαθμολογικό πίνακα της Α φάσης. 

Η πρωταθλήτρια ομάδα θα ανέλθει στη Γ ́ Εθνική Κατηγορία Ανδρών, σύμφωνα με την προκήρυξη της ΕΟΚ. 

 

ΑΡΘΡΟ 4ο 

ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 

Για το πρωτάθλημα Ανδρών, σε ότι αφορά τις ηλικίες των αθλητών, υποχρεούνται τα σωματεία να έχουν στην 12αδα τους τουλάχιστον δύο (2) αθλητές κάτω των είκοσι (20) ετών, δηλαδή γεννηθέντες το έτος 2000 και νεότεροι, και δύο (2) αθλητές κάτω των είκοσι δυο (22) ετών, δηλαδή γεννηθέντες το έτος 1998 και νεότεροι και θα πρέπει υ π ο χ ρ ε ω τ ι κ ά να υπάρχει στην πεντάδα τουλάχιστον ένας απ’ αυτούς στα τρία πρώτα δεκάλεπτα. 

Σε περίπτωση αποβολής λόγω φάουλ και των τεσσάρων αθλητών κατά την διάρκεια του αγώνα η ομάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει αθλητή διαφορετικής ηλικίας.
Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις (αποβολές – τραυματισμοί κ.λ.π.) η ομάδα θα συνεχίζει τον αγώνα με 4 παίκτες. 

ΑΡΘΡΟ 5ο ΕΠΑΘΛΑ - ΒΡΑΒΕΙΑ 

Στην Πρωταθλήτρια Ομάδα θα απονεμηθεί κύπελλο και στους αθλητές μετάλλια και διπλώματα. 


ΑΡΘΡΟ 6ο 

ΑΜΟΙΒΕΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ – ΚΡΙΤΩΝ 

Τα γηπεδούχα σωματεία θα καταβάλουν τα έξοδα διαιτητών – κριτών αποκλειστικά πριν την έναρξη του αγώνα, αλλιώς δεν θα διεξάγεται ο αντίστοιχος αγώνας και θα μηδενίζεται το σωματείο. Σε περίπτωση που για κάποιο λόγο δεν διεξαχθεί ο αγώνας είτε για μη προσέλευση του ενός σωματείου, είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο και οι διαιτητές και κριτές είναι παρόντες, αφού δεν έχουν ειδοποιηθεί τουλάχιστον μια μέρα νωρίτερα για την αναβολή αυτή τότε θα πρέπει το υπαίτιο Σωματείο να καταβάλει όλα τα έξοδα του αγώνα που δεν έγινε στον αμέσως επόμενο αγώνα του Σωματείου διαφορετικά δεν θα διεξάγεται. Εφόσον ορισμένος διαιτητής ή κριτής δεν προσέλθει εγκαίρως στον αγώνα δεν θα αμείβεται. 

Στην αρχή του πρωταθλήματος θα υπάρξει παράβολο συμμετοχής 80,00 ευρώ, για την πληρωμή των μετακινήσεων, ημεραργιών των διαιτητών και κριτών. Το παράβολο θα πρέπει να έχει εξοφληθεί τουλάχιστον μια (1) εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. 

Αν υπάρξουν υπόλοιπα ή διαφορές θα υπάρξει δεύτερο παράβολο που θα καταβληθεί τέλος Μαΐου 2021. 

Τα παράβολα θα καταβάλλονται στο τραπεζικό λογαριασμό της ΕΚΑΣΚ -με την αιτιολογία συνδρομή πρωταθλήματος- (ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK – 0026-0276-23-0100297516). 

Τα σωματεία έχουν το δικαίωμα να ορίσουν τιμή εισόδου (εισιτήριο) στους αγώνες και θα υπόκεινται σε όλες τις κατά το Νόμο διατάξεις. 


ΑΡΘΡΟ 7ο 

ΓΕΝΙΚΑ 

Για κάθε θέμα που θα προκύψει κατά τη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος που δεν προβλέπεται από τους Κανονισμούς της Ε.Ο.Κ. και δεν καθορίζεται από τη παρούσα προκήρυξη, καθώς και για κάθε ασάφεια που χρειάζεται αποσαφήνιση και για τη συμπλήρωση τυχόν κενών που θα εμφανιστούν κατά την εφαρμογή των διατάξεων, η αρμοδιότητα ρύθμισης ανήκει στο Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. μετά από σχετική πρόταση της Ε.Π. 

Οι αποφάσεις αυτές του Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. έχουν την αυτή ισχύ με τις διατάξεις που διασαφηνίζουν ή συμπληρώνουν και είναι άμεσα εφαρμόσιμες. 

 

Share on Google Plus

About Kritikobasket.gr_admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.