Διευκρινίσεις αναφορικά με την Ίδρυση Σχολών Προπονητών

Ο ΣΕΠΚ θα ήθελε να διευκρινίσει πως η ίδρυση Σχολών Προπονητών Α', Β' ή Γ' Κατηγορίας μπορεί να πραγματοποιηθεί σε όλα τα μέρη της Ελλάδας, εφόσον προκύψει ενδιαφέρον. Για την ίδρυση και διεξαγωγή Σχολής Προπονητών σε μια περιοχή απαιτείται η συμμετοχή σε αυτή τουλάχιστον τριάντα (30) υποψηφίων προπονητών. 
Σε μία τέτοια περίπτωση, το ενδιαφέρον δηλώνεται επίσημα στην ΕΟΚ και στον ΣΕΠΚ και εν συνεχεία το αίτημα μεταβιβάζεται -μέσω αυτών- στη ΓΓΑ, που κατά κανόνα ανταποκρίνεται. Όταν ο αριθμός είναι μικρότερος, δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε Σχολή Προπονητών. Κάτι που έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια στην Πάτρα και τα Τρίκαλα, όπου ενώ ιδρύθηκαν οι Σχολές και εκδόθηκε το αντίστοιχο ΦΕΚ, δεν πραγματοποιήθηκαν διότι δεν συγκεντρώθηκε ο απαραίτητος αριθμός υποψηφίων προπονητών.
Να σημειώσουμε ότι έχει ιδρυθεί Σχολή Προπονητών στη Σύρο, αλλά δεν τίθεται σε λειτουργία διότι δεν έχει συγκεντρωθεί ακόμη ο απαιτούμενος αριθμός υποψηφίων.
Share on Google Plus

About Kritikobasket.gr_admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.