Αποκλεισμός από το Κύπελλο παρά την καλή εμφάνιση στο ΟΑΚΑ για το Ρέθυμνο

Στα… κοίταξε την ΑΕΚ το Ρέθυμνο Cretan Kings, στο ΟΑΚΑ, που τελικά γνώρισε την ήττα με 71-61, στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας.
Η ομάδα της Κρήτης πάλεψε παρά τα προβλήματα απουσιών που αντιμετώπιζε, πραγματοποιώντας μία θετική εμφάνιση απέναντι σε έναν πολύ ποιοτικό αντίπαλο και εκτός έδρας. Μάλιστα, στο α’ δεκάλεπτο (14-19) το Ρεθυμνο οδηγουσε την κούρσα, ενώ στη συνέχεια παρά το ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 29-19 βρήκε τις «απαντήσεις» για το 37-36 του ημιχρόνου. Στην… επανάληψη, όμως, δε βρήκαν «αντίδοτο» στην πολύ πιεστική άμυνα των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα να δεχθούν ένα σερί 14-0 (55-42 στο 27’). Από κει και πέρα, το Ρέθυμνο Cretan Kings δεν κατάφερε να επιστρέψει στο ματς, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα με 71-61, με τους νικητές να παίρνουν την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού.
Άξιο αναφοράς αποτελεί το γεγονός πως ο Βαγγέλης Ζιάγκος εμπιστεύθηκε αρκετά τους νεαρούς καλαθοσφαιριστές του Γιώργο Γαρέζο, Ραφαήλ Λαναρά (ξεκίνησε για πρώτη φορά στην αρχική 5άδα) και Παντελή Μαραγκάκη, οι οποίοι κατάφεραν να βγάλουν «ασπροπρόσωπο» τον προπονητή τους. Ο πρώτος σημείωσε έναν πόντο, μάζεψε 2 ριμπάουντ και είχε ένα κλέψιμο, ο Λαναράς είχε 3 πόντους (1/1τριπ.), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο και ο Μαραγκάκης μέτρησε 4 πόντους (2/2διπ.) και ένα κλέψιμο.
Επίσης, από την ομάδα μας ξεχώρισαν οι Μάλκομ Λι (15π.), Κόνερ Φράνκαμπ (11π.) και ο Γουέσλι Γκόρντον, ο οποίος μάλιστα πέτυχε νταμπλ – ατμπλ με 14 πόντους και 10 ριμπάουντ.
Share on Google Plus

About Kritikobasket.gr_admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.