Η προκήρυξη του τουρνουά Παμπαίδων-Παγκορασίδων Κρήτης

Νωρίτερα σε σχέση με περασμένες αγωνιστικές περιόδους μπαίνουν στα παρκέ των Κρητικών γηπέδων οι Παμπαίδες και Παγκορασίδες της ΕΚΑΣΚ. Η Ένωση γνωστοποίησε την προκήρυξη των δύο τουρνουά, τα οποία θα ξεκινήσουν αρχές Νοεμβρίου. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου. Το πρώτοτζάμπολ στο «Παύλος Βαρζακιάν» θα γίνει το Σάββατο 2/11 και αυτό στο Παγκρήτιο Τουρνουά Παγκορασίδων στις 3/11.


Αναλυτικά: 


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ – ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 
ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2019 - 2020
Σύμφωνα με τις διατάξεις του ισχύοντος αθλητικού Νόμου, του Καταστατικού της Ε.ΚΑ.Σ.Κ., της ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ 2019–2020 της Ε.ΚΑ.Σ.Κ., των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ. και της ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ 2019-2020 της Ε.Ο.Κ.

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ
Το Παγκρήτιο Τουρνουά Παμπαίδων “Παύλος Βαρζακιάν” και Παγκρήτιο Τουρνουά Παγκορασίδων, αγωνιστικής περιόδου 2019-2020, με τους παρακάτω όρους:

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα σωματεία που είναι γραμμένα στη δύναμη της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. και όσα νέα σωματεία υποβάλλουν στην Ε.ΚΑ.Σ.Κ. μέχρι την προηγουμένη της κληρώσεως δικαιολογητικά από τα οποία να προκύπτει η εγγραφή των νέων σωματείων στη δύναμη της Ε.Ο.Κ. και της Ε.ΚΑ.Σ.Κ., μαζί με έγγραφη δήλωση συμμετοχής στο τουρνουά αυτό.

Επιτρέπεται στα σωματεία η συμμετοχή μέχρι και δυο ομάδων στα τουρνουά Παμπαίδων – Παγκορασίδων, υπό την προϋπόθεση ότι το σωματείο θα καλύπτει τα έξοδα αμοιβών διαιτησίας και γραμματείας όλων των αγώνων της (εντός και εκτός έδρας)
ΣΗΜΕΙΩΣΗΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΑΠΟ ΟΜΑΔΑ (ΠΑΙΚΤΕΣ, ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ, ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ, ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ) ΑΥΤΗ ΘΑ ΑΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ.

ΑΡΘΡΟ 2οΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΘΛΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ
·           Στο Τουρνουά Παμπαίδων δικαιούνται να πάρουν μέρος Αθλητές που γεννήθηκαν το έτος2005και νεώτεροι. 
·           Στο Τουρνουά Παγκορασίδων δικαιούνται να πάρουν μέρος Αθλήτριες που γεννήθηκαν το έτος 2005 και νεώτερες.
Κατ εξαίρεση, και για την αγωνιστική περίοδο 2019-20 επιτρέπεται σε σωματεία που δεν συμμετέχουν στα πρωταθλήματα παίδων Α’ ή Β’ και Κορασίδων, να χρησιμοποιήσουν μέχρι δυο αθλητές – τριες που γεννήθηκαν το 2004 σε κάθε αγώνα.
Τα σωματεία που μπορούν να κάνουν χρήση της παραπάνω εξαίρεσης είναι για τους Παμπαίδες ΓΙΟΥΧΤΑΣ, ΔΙΑΠΛΑΣΗ, ΚΙΣΣΑΜΟΣ, ΜΕΣΣΑΡΑ, ΟΑΧ 2000, ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ και για τις Παγκορασίδες ΔΙΑΠΛΑΣΗ, ΚΙΣΣΑΜΟΣ, ΟΑΣΗ, ΟΑΧ 2000. 
Απαγορεύεται η συμμετοχή αθλητών χωρίς δελτία και οι αθλητές πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις του ισχύοντος αθλητικού Νόμου, του άρθρου 36 των Κανονισμών της ΕΟΚ και του Καταστατικού της ΕΚΑΣΚ.

ΑΡΘΡΟ 3οΚΛΗΡΩΣΕΙΣ – ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΩΝ
Οι κληρώσεις των αγώνων θα γίνουν την Τετάρτη 23/10/2019 και ώρα 16:00 στα γραφεία της Ε.ΚΑ.ΣΚ. (Οδός Σπύρου Μουστακλή, Κλειστό Γυμναστήριο Λίντο), παρουσία εκπροσώπων των σωματείων.
Οι σύλλογοι που έχουν παραπάνω από μια ομάδες θα πρέπει να προσκομίσουν θεωρημένες καταστάσεις (με σφραγίδα - υπογραφή Προέδρου) για όλες τις ομάδες, μία ημέρα πριν την ημερομηνία της κλήρωσης.
Δεν επιτρέπεται η μετακίνησηαθλητών/τριων από την μια ομάδα στην άλλη του ίδιου σωματείου. Επιτρέπεται η προσθήκηνέων αθλητών/τριων (νέα δελτία) συμπληρωματικά στις καταστάσεις των ομάδων που έχει δηλώσει.
Η έναρξη των αγώνων Παγκορασίδων θα γίνει στις 2/11/2019 με τους αγώνες να διεξάγονται Σάββατο και των Παμπαίδων στις 3/11/2019 με τους αγώνες να διεξάγονται Κυριακή.

ΑΡΘΡΟ 4ΟΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ «Παύλος Βαρζακιάν» 
Α’ όμιλος
(ΔΥΣΗ)
Β’ όμιλος
(ΔΥΣΗ)
Γ’ όμιλος
(ΗΡΑΚΛΕΙΟ)
Δ’ όμιλος (ΗΡΑΚΛΕΙΟ)
Ε’ όμιλος (ΑΝΑΤΟΛΗ)
ΑΓΟΡ 1
ΑΓΟΡ 2
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 2
ΑΟΑΝ
AOK XANIA
ΚΙΣΣΑΜΟΣ
ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ
ΓΙΟΥΧΤΑΣ
ΔΙΑΠΛΑΣΗ
ΚΥΔΩΝ 2
ΚΥΔΩΝ 1
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ1 
ΗΡΑΚΛΕΙΟ 1
ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
ΟΑΧ
ΟΑΧ 2000
ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2
ΗΡΟΔΟΤΟΣ
ΟΑΣΗ
ΧΑΝΙΑ BC
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
ΟΦΗ 1
ΜΕΣΣΑΡΑ
ΠΕΔΙΑΔΑ


ΟΦΗ 2

Οι δύο (2) πρώτες ομάδεςκάθε ομίλου προκρίνονται στη φάση αυτή και θα συναντηθούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες όπως παρακάτω :
Β2 - Α1 (1)
Α2 - Β1 (2)
Δ2 - Γ1 (3)
Ε2 - Δ1 (4)
Γ2 - Ε1 (5)
3ηΦΑΣΗ
Στη φάση αυτή θα συναντηθούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες όπως παρακάτω :
Νικητής 1 – Νικητής 2 (6)με το νικητή να προκρίνεται στον τελικό
Νικητής 3 – Νικητής 5 (7)
Νικητής 4 – Νικητής 7 (8)με το νικητή να προκρίνεται στον τελικό
Σε περίπτωση ισοβαθμίας στη 2η & 3η φάση τότε λαμβάνεται υπόψη η διαφορά πόντων και σε νέα ισοβαθμία θα παιχτεί πεντάλεπτη παράταση μέχρι να υπάρξει νικητής.
4ηΦΑΣΗ
Στη φάση αυτή θα αναμετρηθούν οι ομάδες Νικητής 6 – Νικητής 8 σε έδρα που θα ορίσει η Ε.Π. της ΕΚΑΣΚ και η νικήτρια ομάδα ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια. 
ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 
Α’ όμιλος
(ΔΥΣΗ)
Β’ όμιλος
(ΑΝΑΤΟΛΗ)
ΑΡΚΑΔΙ
ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ
ΑΤΣΙΠΟΠΟΥΛΟ
ΔΙΑΠΛΑΣΗ
ΚΙΣΣΑΜΟΣ
ΗΡΟΔΟΤΟΣ
ΟΑΧ
ΟΑΣΗ
ΟΑΧ 2000
ΟΦΗ
2ηΦΑΣΗ
Οι δυο (2) πρώτες ομάδεςκάθε ομίλου προκρίνονται στη φάση αυτή και θα συναντηθούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες, σύμφωνα με την κλήρωση και το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί. Πρωταθλήτρια ομάδα ανακηρύσσεται η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στη βαθμολογία. 


ΑΡΘΡΟ 6οΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
Στα Τουρνουά Παμπαίδων-Παγκορασίδωνισχύουνοι ίδιοι κανονισμοί:
1. Κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί από 10 έως 15 αθλητές ή αθλήτριες σε κάθε αγώνα της. 
2. Κάθε ομάδα είναι υποχρεωμένη να χρησιμοποιεί όλους τους αθλητές/τριες που θα δηλώσει στο φύλλο αγώνος.
3. Απαγορεύονται οι ενστάσεις και προσφυγές, εκτός της περίπτωσης πλαστοπροσωπίας. 
4. Κάθε ομάδα ξεκινάει τον αγώνα δηλώνοντας τουλάχιστον 5 αθλητές-τριες που θα αντικατασταθούν από τους/τις υπόλοιπους/ες υποχρεωτικά στο δεύτερο δεκάλεπτο. Όσοι αθλητές/τριες απομείνουν θα συμμετάσχουν υποχρεωτικά στο τρίτο δεκάλεπτο.
5. Η διάρκεια του αγώνα είναι τέσσερα δεκάλεπτα καθαρού χρόνου. Παράταση πέντε (5) λεπτών σε ισόπαλη λήξη αγώνα.
6. Ο μέγιστος χρόνος συμμετοχής κάθε αθλητή/τριας είναι τρία δεκάλεπτα, ενώ μέχρι το τέλος του 3ουδεκαλέπτου θα πρέπει να έχουν αγωνισθεί όλοι οι δηλωθέντες αθλητές/ριες. 
7. Δεν επιτρέπονται αλλαγές στα 3 πρώτα δεκάλεπτα, εκτός περιπτώσεως τραυματισμού, που αποκλείει προσωρινά ή οριστικά τη συμμετοχή στον αγώνα. Στο 4οδεκάλεπτο τα σωματεία έχουν το δικαίωμα αλλαγών απεριορίστως.
8. Στο 1ο, 2ο, 3οδεκάλεπτο επιτρέπεται να λαμβάνει ένα timeoutκάθε ομάδα και στο 4οδεκάλεπτο δύο.
9. Το ύψος της στεφάνης του καλαθιού κανονικό.
10. Επιτρέπεται μόνο η προσωπική άμυνα (mantoman) χωρίς παγίδες, σε όλο το γήπεδο, ενώ απαγορεύεται κάθε μορφή ζώνης - zonepressκαι παραλλαγή αυτής.Καταστρατήγηση του κανονισμού, επιφέρει τεχνική ποινή στον προπονητή της ομάδος και στη δεύτερη ποινή αποβολή από το πάγκο. 
11. Διάρκεια της επίθεσης 24΄΄ βάσει κανονισμού.

ΑΡΘΡΟ 7οΔΙΑΙΤΗΤΕΣ – ΚΡΙΤΕΣ – ΙΑΤΡΟΙ ΑΓΩΝΩΝ
Οι αγώνες Παμπαίδων & Παγκορασίδων θα διεξάγονται με δύο διαιτητές και δύο κριτές(8 € για κάθε διαιτητή και 7€ για κάθε κριτή).

Τα γηπεδούχα σωματεία θα καταβάλουν τα έξοδα διαιτητών – κριτών αποκλειστικά πριν την έναρξη του αγώνα, αλλιώς δεν θα διεξάγεται ο αντίστοιχος αγώνας και θα μηδενίζεται το σωματείο.
Σε περίπτωση που για κάποιο λόγο δεν διεξαχθεί ο αγώνας είτε για μη προσέλευση του ενός σωματείου, είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο και οι διαιτητές και κριτές είναι παρόντες, αφού δεν έχουν ειδοποιηθεί τουλάχιστον μια μέρα νωρίτερα για την αναβολή αυτή τότε θα πρέπει το υπαίτιο Σωματείο να καταβάλει όλα τα έξοδα του αγώνα που δεν έγινε στον αμέσως επόμενο αγώνα του Σωματείου διαφορετικά δεν θα διεξάγεται. Εφόσον ορισμένος διαιτητής ή κριτής δεν προσέλθει εγκαίρως στον αγώνα δεν θα αμείβεται.

Τα γηπεδούχα σωματεία είναι αποκλειστικά υπεύθυνα για τη παρουσία ιατρού(με οικονομική επιβάρυνση του γηπεδούχου σωματείου) κατά τη διεξαγωγή των αγώνων. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει γιατρός στο γήπεδο, το γηπεδούχο σωματείο θα μηδενίζεται.

Στην αρχή των πρωταθλημάτων θα υπάρξει παράβολο συμμετοχής 40,00 ευρώ, για την πληρωμή των μετακινήσεων, ημεραργιών των διαιτητών και κριτών. Τα παράβολα θα πρέπει να έχουν εξοφληθεί τουλάχιστον μια (1) εβδομάδα πριν την έναρξη των τουρνουά. Αν υπάρξουν υπόλοιπα ή διαφορές θα υπάρξει δεύτερο παράβολο που θα καταβληθεί τέλος Μαΐου 2020.  
Τα παράβολα θα καταβάλλονται στο τραπεζικό λογαριασμό της ΕΚΑΣΚ – με αιτιολογία συνδρομή πρωταθλήματος (ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK – 0026-0276-23-0100297516).

ΑΡΘΡΟ 8οΓΕΝΙΚΑ
Για την αγωνιστική περίοδο 2019-20 για τασωματεία του Δήμου Ηρακλείου, ορίζεται ως έδρα τέλεσης των αγώνων τους, το Κλειστό Γυμναστήριο Πανεπιστημίου Ηρακλείου.
Για κάθε θέμα που θα προκύψει κατά τη διεξαγωγή των Τουρνουά που δεν προβλέπεται από τους Κανονισμούς της ΕΟΚ και δεν καθορίζεται από τη παρούσα προκήρυξη, καθώς και για κάθε ασάφεια που χρειάζεται αποσαφήνιση και για τη συμπλήρωση τυχόν κενών που θα εμφανιστούν κατά την εφαρμογή των διατάξεων, η αρμοδιότητα ρύθμισης ανήκει στο Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. μετά από σχετική πρόταση της Ε.Π.

Οι αποφάσεις αυτές του Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. έχουν την αυτή ισχύ με τις διατάξεις που διασαφηνίζουν ή συμπληρώνουν και είναι άμεσα εφαρμόσιμες.
Share on Google Plus

About Kritikobasket.gr_admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.