«Χάλκινος» ο ΟΦΗ στην Ταϊλανδη

Τη νίκη με 59-49 πανηγύρισε ο ΟΦΗ στον μικρό τελικό του SISAKET Basketball world invitation, κατακτώντας ετσι την τριτη θέση της διοργάνωσης. Οι Κρητικοί κατάφεραν να κρατήσουν σε χαμηλά επίπεδα το σκορ να επιβάλουν το ρυθμό τους και εν τελει να φτάσουν σε μια ιστορική νίκη μακριά απο τα σύνορα. Ετσι εκτός απο τη δόξα ο ΟΦΗ θα επιστρέψει στα πάτρια εδάφη και με το χρηματικό έπαθλο του χάλκινου μεταλλίου. Στην πρώτη θέση του τουρνουά ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της η NBL League 1 select, η οποία επικράτησε της HiTech στον τελικό με 80-62.
Ο ΟΦΗ μπορεί να βρέθηκε πισο στην έναρξη του παιχνιδιού, γρήγορα όμως βρήκε ρυθμό και κατάφερε να περάσει μπροστά και να πάρει τα ηνία στο σκορ. Ετσι με το 14-15 ολοκλήρωσε την πρώτη περίοδο της αναμέτρηση. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Ιρανοί με ένα σερι 6-0 ανέτρεψαν το προβάδισμα (20-15). Οι Κρητικοί κόλλησαν και με δυσκολία πέτυχαν πέντε πόντους στη διάρκεια της περιόδου. Ετσι έδωσαν το δικαίωμα στον αντίπαλο τους να περάσει στο +6 στην ολοκλήρωση του πρώτου μισού (26-20).
Το σύνολο του Βασίλη Ραλλη επέστρεψε δυναμικά απο τα αποδυτήρια, με δυο καλάθια κατάφερε να μειώσει την απόσταση και να φτάσει στο 26-24 της Kalleh. Οι Ιρανοί μπορεί να βρήκαν τρόπο να κάνουν το 28-24 όμως ο Μπουμπάρης με καλάθι και φάουλ διαμόρφωσε το 28-27. Οι Ιρανοί έκαναν λάθος στην επίθεση, ο Αγαπιαδης έκλεψε την μπάλα, πάσαρε στον Λιανό και εκείνος έδωσε το προβάδισμα στον ΟΦΗ με 28-30. Η ομάδα της Κρήτης πέρασε ακόμα και με 8 πόντους μπροστά, όμως κόλλησε στο 36. Οι Ιρανοί το εκμεταλλεύτηκαν και με σερι έφεραν το παιχνίδι στα ίσια (36-36) λίγο πριν την ολοκλήρωση της περιόδου. Ο Μποχωριδης όμως είχε άλλη άποψη και  με σουτ στη λήξη του δεκαλέπτου έκανε το 36-38.
Στο ξεκινημα της Τετάρτης περιόδου ο ΟΦΗ επέβαλε το ρυθμό του, ετσι κατάφερε να άνοιξει ξανα την.. ψαλίδα. Η Kalleh  για ακόμα μια φορά όμως ροκάνισε την απόσταση και στο 35’ πλησίασε στο καλάθι (42-44). Ο Λιανος έδωσε αέρα στο «μελανολευκο» σύνολο και ο Τασιουδης με σουτ απο το πλάι του γηπέδου έκανε το 42-48. Οι Ιρανοί για ακόμα μια φορά προσπάθησαν να ανατρέψουν όμως το σόλο του Κριθινακη με τρία συνεχόμενα τρίποντα στη λήξη του τελευταίου δεκαλέπτου σφράγισε το θετικό αποτέλεσμα για τους Κρητικούς. Ετσι άρχισαν τα πανηγύρια στην Ταϊλανδή μια και ο ΟΦΗ πήρε τη νίκη με 59-49 και κατέκτησε την τριτη θέση στην διοργάνωση.


Kalleh-ΟΦΗ 49-59
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-15, 26-20, 36-38, 49-59
ΟΦΗ ( Ραλλης): Λιανος 14 (2), Μποχωριδης 5 (1), Κριθινακης 12 (4), Τσερκιτζογλου 3 (1), Καραθωμας, Αγαπιαδης 3, Τασιουδης 6, Πάλλης 4, Καραδολαμης 5, Μπουμπάρης 7.
Share on Google Plus

About Kritikobasket.gr_admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.