Ξεκινάνε τα φιλικά για το Ρέθυμνο Cretan Kings

Τα πρώτα του φιλικά παιχνίδια ετοιμάζεται να δώσει το Ρέθυμνο Cretan Kings. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους οι «μινώταυροι» θα δώσουν τις πρώτες τους  φιλικές αναμετρήσεις στην Αττική.
Συγκεκριμένα η πρεμιέρα των «τεστ» θα γίνει αύριο (30/9) στις 18.30 απέναντι στο Λαύριο (γήπεδο Λαυρίου), ενώ το Σάββατο στις 17.00 θα αντιμετωπίσει τους Oakland Golden Grizzlies στο βοηθητικό γήπεδο του ΟΑΚΑ. Η αποστολή της ομάδας μας θα αναχωρήσει σήμερα το απόγευμα με προορισμό την Αθήνα και περιλαμβάνει και τους 13 παίκτες του ρόστερ.
Παράλληλα τις πρώτες τους δηλώσεις για τη νέα χρονιά πραγματοποίησαν οι Χρήστος Μαραυγάκης, Δημήτρης Κουρέπης, Prince Williams, Παντελής Μαραγκάκης και Ραφαήλ Λαναράς.

Ο γυμναστής της ομάδας μας, Χρήστος Μαραυγάκης, μίλησε για το δικό του σημαντικό έργο στο πλαίσιο της προετοιμασίας, τονίζοντας: «Η προετοιμασία είναι μία δύσκολη περίοδος για όλους τους αθλητές. Υπάρχει πίεση από τους προπονητές για να βρεθούν γρήγορα σε καλή αγωνιστική κατάσταση και να κατανοήσουν τα συστήματα. Σίγουρα είναι δύσκολο όταν έχεις πολλά νέα παιδιά, που δεν ξέρεις το ιστορικό τους, που δεν ξέρεις το πόσο να τα πιέσεις.
Αυτό που κάνουμε σαν ομάδα, όταν κλείνουμε κάποιον παίκτη, ερχόμαστε σε επικοινωνία μαζί του για να μάθουμε τι έχει κάνει το καλοκαίρι, για να του δώσουμε μία κατεύθυνση και για να μην ξεκινάμε από το μηδέν.
Επίσης, οι προπονητές μεταξύ μας γνωριζόμαστε και υπάρχει κατανόηση στο πως πρέπει να πιέσουμε έναν παίκτη, πόση ώρα πρέπει να κάνει προπόνηση, σε τι ένταση πρέπει να κάνει προπόνηση και έτσι δουλεύουμε και στη φυσική κατάσταση».

Σχετικά με τους καινούριους παίκτες και ποιον ξεχωρίζει μέχρι στιγμής, σημείωσε: «Η φετινή ομάδα έχει πολλά νεαρά παιδιά που θέλουν να διακριθούν μέσα από την καλή πορεία. Από την πρώτη μέρα υπάρχει θέληση και δίψα από όλα τα παιδιά. Έχουμε ξεκινήσει πολύ δυνατά. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον, καθώς όλοι δουλεύουν πιο δυνατά από αυτό που τους ζητάμε εμείς. Δηλαδή, αντί για να τους λέμε εμείς ‘’πάμε πιο δυνατά, πιο γρήγορα’’, τους λέμε ‘’όχι τόσο’’.
Χαρακτηριστικό της νέας ομάδας θα είναι η αθλητικότητα. Και τα 5άρια μας είναι εξαιρετικοί αθλητές. Τα γκαρντ είναι ταχύτατα. Παραμένουμε πιστοί στην ταυτότητα της ομάδας».

Ο Δημήτρης Κουρέπης θα βρεθεί για 2η συνεχόμενη χρονιά στην ομάδα μας, τονίζοντας πως θα αναζητήσουν ένα καλό ξεκίνημα, ώστε να μην επαναλάβουν τα λάθη της προηγούμενης σεζόν. «Αρχικά θέλω να ευχηθώ καλή χρονιά με υγεία πάνω απ’ όλα, χωρίς τραυματισμούς. Πιστεύω ότι έχουμε πάρει ένα καλό μάθημα από πέρυσι, σχετικά με το πως ξεκινήσαμε και το πως τελειώσαμε τη χρονιά. Πρέπει να εμφανιστούμε σοβαροί και συγκεντρωμένοι από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, γιατί πέρυσι μετά τις 6 σερί ήττες δυσκολέψαμε αρκετά τον της παραμονής που είχαμε θέσει. Αυτό δεν πρέπει να επαναληφθεί, ώστε να είμαστε πιο ήρεμοι κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Πρέπει να μπούμε δυνατά στην αρχή για να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο μετά. Αυτό θα γίνει μόνο αν είμαστε σοβαροί από την 1η αγωνιστική που είναι στη Λήμνο μέχρι και την τελευταία στη Ρόδο.
Σίγουρα είναι δύσκολο το ξεκίνημα της προετοιμασίας, προσπαθώντας να προσαρμοστούμε απόλυτα στο πλάνο του κόουτς και να βρούμε τον αγωνιστικό μας ρυθμό μέσα από τα πρώτα φιλικά».

Από την πλευρά του ο Prince Williams θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Basket League, με στόχο την ατομική του βελτίωση μέσω της ομαδικής δουλειάς. «Στόχος μου είναι να πραγματοποιήσω μία πολύ καλή χρονιά και να βελτιωθώ, προσφέροντας τις υπηρεσίες μου στο Ρέθυμνο Cretan Kings και να έχουμε μία καλή χρονιά. Έρχομαι για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οπότε μου δίνουν πληροφορίες οι συμπαίκτες μου για το πόσο δύσκολο και ανταγωνιστικό είναι το πρωτάθλημα.
Η αλήθεια είναι ότι έχω δυσκολευτεί αρκετά με τις συνεχόμενες επίπονες προπονήσεις, αλλά μου αρέσει πολύ να δουλεύω και να βελτιώνομαι και είναι ό,τι καλύτερο για να είσαι πανέτοιμος όταν θα ξεκινήσουν τα επίσημα παιχνίδια».

Ο Παντελής Μαραγκάκης στις δηλώσεις του εξήγησε πως εκπλήρωσε το όνειρο του για τη συμμετοχή του στο Ρέθυμνο Cretan Kings, έχοντας ως στόχο να καθιερωθεί και να το βοηθήσει να φτάσει ψηλά. «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα αγωνιστώ σε αυτό το πρωτάθλημα, δηλαδή στο κορυφαίο επίπεδο. Πόσο μάλλον σε μία ομάδα που βρίσκεται στο νησί μου, κάτι το οποίο μου δίνει και έξτρα κίνητρο για να πετύχω.
Πριν 5 χρόνια βρισκόμουν στο ίδιο γήπεδο όταν σε ηλικία 18 ετών αγωνιζόμουν με την Ακαδημία Ρεθύμνου στη Γ’ Εθνική και παρακολουθούσα κάθε προπόνηση της ομάδας. Στο μυαλό μου είχα ότι κάποια στιγμή πρέπει να φτάσω σε αυτό το επίπεδο. Τελικά μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία και έχω τεράστιο κίνητρο για να πετύχω στον σύλλογο.
Προσωπικός μου στόχος είναι να καθιερωθώ και να βοηθήσω όσο περισσότερο γίνεται να πετύχει τους δικούς της στόχους. Η αλήθεια είναι ότι είμαστε όλοι οι συμπαίκτες πολύ καλά μεταξύ μας και έχουμε δεθεί αρκετά εκτός γηπέδου, μιας και όλοι είμαστε σχεδόν στην ίδια ηλικία».

Ο Ραφαήλ Λαναράς αποτελεί την επιλογή από τα try outs που πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι για πρώτη φορά από την ομάδα μας. Στις δηλώσεις του μιλά για μία μεγάλη ευκαιρία που του δόθηκε μέσω αυτής της διαδικασίας αλλά για τους στόχους που έχει θέσει. «Νιώθω υπέροχα που μου δόθηκε η ευκαιρία να είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Είναι ένα σωματείο με μεγάλη ιστορία και 9 συνεχόμενα χρόνια στα μεγάλα «σαλόνια». Θέλω μέσα από τη δουλειά μου να πείσω τον κόουτς να αποκτήσω ενεργό ρόλο στην ομάδα και να τη βοηθήσω να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε στην Α1.
Τα try outs ήταν μία πολύ οργανωμένη και επιτυχημένη διοργάνωση. Τα παιδιά ήταν όλα αξιόλογα, παίζοντας σε εθνικές κατηγορίες και ακόμα και τα παιδιά μικρότερης ηλικίας που συμμετείχαν ήταν σε πολύ καλό επίπεδο. Αναμφίβολα τέτοιου είδους πρωτοβουλίες μόνο θετικό πρόσημο μπορούν να έχουν, δίνοντας την ευκαιρία σε παιδιά να αποδείξουν ότι έχουν ταλέντο. Με αυτόν τον τρόπο έχεις ακόμα μία επιλογή μέσα στη χρονιά για να αποδείξεις ότι αξίζεις μία ευκαιρία».
Share on Google Plus

About Kritikobasket.gr_admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.