Πήρε το «Άτλας» και πάει για Παγκόσμιο

Αήττητη ολοκλήρωσε τα εκτός έδρας φιλικά η Εθνική Ανδρών μιας και επικράτησε της Βενεζουέλας με 74-51 στον τελικό του «Ατλας». Το Ελληνικό σύνολο αγωνίστηκε χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο τελευταίο του φιλικό προετοιμασίας πριν από το Παγκόσμιο. Το σύνολο του Σκουρτόπουλου άργησε να βρει το ρυθμό του, με απ0οτελεσμα η Βενεζουέλα να είχε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο διάστημα (11-7 στο 5’, 16-13 στο 7’30’’). Πέντε συνεχόμενοι πόντοι όμως από τον Μάντζαρη οδήγησαν στο 16-18 (8’50’’)  με τη διαφορά να φτάνει στο +6 αρχικά (19-25, 12’45’’) και να φτάνει σε διψήφια τιμή με τη συμβολή των Παπαγιάννη, Μπουρούση, Λαρεντζάκη, Βασιλόπουλου και Καλάθη σε μια... σκυταλοδρομία ως το +13 (23-36, 8’10’’).
Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν ακόμη καλύτερο για την Ελλάδα, η οποία έφτασε στο 39-57 με την ολοκλήρωσή του. Η τέταρτη περίοδος άνοιξε με ένα τρίποντο του Μάντζαρη που οδήγησε στο 39-60 και συνεχίστηκε με τέσσερις πόντους από τον Παπαγιάννη για το +25 (39-64, 32’10’’). Η ελληνική ομάδα έριξε λίγο το ρυθμό της, η Βενεζουέλα πίεσε και το αποτέλεσμα ήταν η απόσταση να μειωθεί (49-66, 36’34’’). Ο Κόνιαρης έγραψε το 49-69 ένα δίλεπτο πριν το τέλος της αναμέτρησης που σφραγίστηκε με το 51-74.


ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ-ΕΛΛΑΔΑ 51-74
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-20, 25-36, 39-55, 51-74
Βενεζουέλα (Ντούρο): Μιχάρες, Ζαμόρα 14, Τσούριο 2, Βάργκας 2, Μπέδελμι 6, Ρούιθ, Γκιγιέντ 6, Λιούις 3, Πέρεθ 5, Ασκάνιο, Καρέρα 2, Κολμενάρες 11.
Ελλάδα (Σκουρτόπουλος): Λαρεντζάκης 4, Κόνιαρης 8, Καλάθης 11, Μπουρούσης 12, Παπαγιάννης 10, Πρίντεζης 2, Παπανικολάου 2, Μάντζαρης 11, Παπαπέτρου 19, Βασιλόπουλος 3, Αντετοκούνμπο Θ. 5.

Η Εθνική Ανδρών ολοκλήρωσε τους αγώνες προετοιμασίας της με τη νίκη επί της Βενεζουέλας στο τουρνουά «Άτλας» και ο ομοσπονδιακός προονητής, Θανάσης Σκουρτόπουλος, αναφέρθηκε στα συμπεράσματα, αλλά και στην απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο από τον τελευταίο αγώνα. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναφέρθηκε στα χρήσιμα συμπεράσματα της Εθνικής Ανδρών από τη συμμετοχή στο τουρνουά «Άτλας» στην πόλη Σουτσόου εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου. 
Θανάσης Σκουρτόπουλος: «Θέλω να συγχαρώ όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στο τουρνουά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές του τουρνουά, όλα ήταν πολύ καλά. Παίξαμε ένα ακόμη καλό φιλικό, προτιμήσαμε να ξεκουράσουμε τον Γιάννη (σ.σ. Αντετοκούνμπο) και ξέρω πως απογοητεύσαμε τους φιλάθλους, αλλά η προέχει το καλό της ομάδας και η δουλειά μας συνεχίζεται. Προσπαθήσαμε να παίξουμε καλά, εστιάσαμε στην άμυνα και από εκεί βρήκαμε εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό. Επίσης πήραμε σκορ από το παιχνίδι κοντά στο καλάθι. Κρατάμε τα θετικά στοιχεία και προετοιμαζόμαστε πλέον για το πρώτο ματς παιχνίδι στο Παγκόσμιο Κύπελλο, που είναι πολύ σημαντικό. Περιμέναμε πως θα συναντήσουμε διαφορετικές ομάδες στην πορεία του τουρνουά, αλλά και οι αντίπαλοι που συναντήσαμε τελικά έπαιξαν πολύ έξυπνα και μας δοκίμασαν σε διαφορετικά πράγματα. Όλες οι ομάδες έπαιξαν επιθετικά και ήταν πολύ καλά τεστ. Ελπίζω να βρεθεί ξανά στο μέλλον η Εθνική σε ένα τέτοιο τουρνουά στην Κίνα».

 Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Ήταν ένα καλό τεστ για την ομάδα μας. Αντιμετωπίσαμε έναν αντίπαλο με διαφορετικά στοιχεία από μας, πιστεύω πως οι συμπαίκτες μου έκαναν πολύ καλή δουλειά στην κυκλοφορία της μπάλας και στην άμυνα, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Ελπίζω τα φιλικά που δώσαμε στην Αθήνα και στην Κίνα να είναι αρκετά για μας, ώστε πλέον να κάνουμε αυτό που πρέπει στο Παγκόσμιο Κύπελλο παίζοντας σε υψηλό επίπεδο», ανέφερε αρχικά. 
«Το τουρνουά στην Κίνα ήταν σημαντικό, παίζοντας τρία ματς σε βοηθά να αποκτήσεις καλή χημεία. Τα υπόλοιπα παιδιά παίζουν μαζί εδώ και αρκετό καιρό, εγώ είχα να βρεθώ στην Εθνική δύο χρόνια και έπρεπε να βρούμε τη χημεία μας. Αντιμετωπίσαμε ομάδες που παίζουν διαφορετικό στυλ μπάσκετ, που ήταν πολύ επιθετικές και σούταραν πολλά μακρινά σουτ. Σίγουρα αυτά τα παιχνίδια μας βοήθησαν να προετοιμαστούμε για το στόχο μας, τους αγώνες στο Παγκόσμιο Κύπελλο», πρόσθεσε. 
Share on Google Plus

About Kritikobasket.gr_admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.