Συνεχίζουν ως έχει τα πρωταθλήματα Γυναικών Νεανίδων και Κορασίδων

Ως έχουν παραμένουν τα πρωταθλήματα Γυναικών, Νεανίδων και Κορασίδων της ΕΚΑΣΚ. Σύμφωνα με την γενική προκήρυξη της Ένωσης  πρωταθλήτρια στις Γυναίκες και τις Νεάνιδες αναδεικνύεται το σωματείο που θα τερματίσει πρώτο βάση βαθμολογίας στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Όσον αφορά τις κορασίδες, οι τέσσερεις  πρώτες ομάδες της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος θα συναντηθούν μεταξύ τους σε FINALFOUR (1-4, 2-3) με την πρώτη να παίρνει το εισιτήριο για τα ειδικά πρωταθλήματα του Πανελληνίου. Η κλήρωση θα γίνει στα γραφεία της ΕΚΑΣΚ στις 2 Σεπτεμβρίου. 

Η προκήρυξη:

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΡΗΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ - ΝΕΑΝΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2019 - 2020

Σύμφωνα με τις διατάξεις του ισχύοντος αθλητικού Νόμου, του Καταστατικού της Ε.ΚΑ.Σ.Κ., της ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ 2019–2020 της Ε.ΚΑ.Σ.Κ., των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ. και της ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ 2019-2020 της Ε.Ο.Κ.

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ
τα Πρωταθλήματα Κρήτης Γυναικών - Νεανίδων - Κορασίδωναγωνιστικής περιόδου 2019-2020, με τους παρακάτω όρους:

ΑΡΘΡΟ 1ο ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής στα πρωταθλήματα αυτά έχουν τα σωματεία που είναι εγγεγραμμένα στη δύναμη της ΕΚΑΣΚ και διατηρούν γυναικεία τμήματα. Με απόφαση της Γ.Σ. της 24.8.1998, δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα αυτό έχουν και όσα νέα σωματεία υποβάλουν την προηγούμενη της κληρώσεως των πρωταθλημάτων δικαιολογητικά από τα οποία να προκύπτει εγγραφή των νέων σωματείων στη δύναμη της ΕΟΚ, μαζί με έγγραφη δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα αυτό. 

Τα Σωματεία που θα πάρουν μέρος στο Πρωτάθλημα Γυναικών ΕΚΑΣΚ πρέπει υποχρεωτικάνα συμμετάσχουν και στο Πρωτάθλημα Κορασίδων ή Νεανίδων. Σε αντίθετη περίπτωση τα Σωματεία δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα Γυναικών.

ΑΡΘΡΟ 2ο ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
αΓια το πρωτάθλημα Γυναικών, σε ότι αφορά τις ηλικίες των αθλητριών υποχρεούνται τα σωματεία να έχουν στην 12αδα τους τουλάχιστον δύο (2) αθλήτριες κάτω των είκοσι ένα (21) ετών, δηλαδή γεννηθείσες το έτος 1998 και νεότερες και δύο (2) αθλήτριες κάτω των δεκαεννέα (19) ετών, δηλαδή γεννηθείσες το έτος 2000 και θα πρέπει υποχρεωτικάνα υπάρχει στην πεντάδα τουλάχιστον μια απ’ αυτές στα τρία πρώτα δεκάλεπτα.

β)Στο Πανελλήνιο και Παγκρήτιο Πρωτάθλημα Νεανίδων δικαιούνται να πάρουν μέρος Αθλήτριες που γεννήθηκαν τα έτη 2002, 2003 και 5 αθλήτριες του 2004 και νεότερες.

γ) Στο Πανελλήνιο και Παγκρήτιο Πρωτάθλημα Κορασίδων δικαιούνται να πάρουν μέρος Αθλήτριες που γεννήθηκαν το έτος 2004 και νεότερες.

Η χρησιμοποίηση κορασίδων στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Νεανίδων δεν θα αποτελεί πρόβλημα στην Ε.Ο.Κ. για την ταυτόχρονη διεξαγωγή των δύο Πρωταθλημάτων.

Επισημαίνεται ότι στην προκριματική και τελική φάση των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν αποκλειστικά και μόνονδώδεκα (12) αθλήτριες, που θα αναγράφονται σε ονομαστική κατάσταση που θα κατατίθεται, πριν από την έναρξη του πρώτου αγώνα κάθε φάσης, στην γραμματεία των αγώνων, χωρίς δικαίωμα αντικατάστασης αθλήτριας, για οποιονδήποτε λόγο και αιτία κατά την διάρκεια της διοργάνωσης. Η αντικατάσταση αθλητριών επιτρέπεται μόνο από την προκριματική φάση στην τελική.

ΑΡΘΡΟ 3ο ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ – ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΩΝ
Οι κληρώσεις των αγώνων θα γίνουν στις 2 Σεπτεμβρίου 2019, ημέρα Δευτέρα, στα γραφεία της Ε.ΚΑ.ΣΚ. (Οδός Σπύρου Μουστακλή, Κλειστό Γυμναστήριο Λίντο) και ώρα 18.00 παρουσία εκπροσώπων των σωματείων.
Ηέναρξη των αγώνων θα γίνει :
-  Σάββατο 05 Οκτωβρίου 2019 για Νεανίδες
-  Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 για Κορασίδες
-  Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 για Γυναίκες

ΑΡΘΡΟ 4ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ
ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Τα σωματεία που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Πρωτάθλημα είναι: 1. ΓΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, 2. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ, 3. Ο.Φ.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, 4. ΑΟΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ, 5. ΟΚΑ ΑΡΚΑΔΙ, 6. ΟΑΧ 2000,θα συγκροτήσουν ένα όμιλο και θα συναντηθούν μεταξύ τους σε τρεις γύρους, σύμφωνα με την κλήρωση και το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί.
Πρωταθλήτρια ομάδα ανακηρύσσεται η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στη βαθμολογία. 
Οι αγώνες για το Πρωτάθλημα Γυναικών θα γίνονται Σάββατο.

ΝΕΑΝΙΔΩΝ 
Τα σωματεία που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Πρωτάθλημα είναι: 1. ΗΡΟΔΟΤΟΣ, 2. ΟΦΗ, 3. ΑΡΚΑΔΙ, 4. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ, 5. ΟΑΧ, θα συγκροτήσουν ένα όμιλο και θα συναντηθούν μεταξύ τους σε τρεις γύρους, σύμφωνα με την κλήρωση και το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί.
Πρωταθλήτρια ομάδα ανακηρύσσεται η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στη βαθμολογία. 
Οι αγώνες για το Πρωτάθλημα Νεανίδων θα γίνονται Σάββατο.

ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

1ηΦΑΣΗ 

Τα σωματεία που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα είναι:1. ΓΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, 2. ΑΟΝΑ ΗΡΟΔΟΤΟΣ, 3. ΟΦΗ, 4.ΟΚΑ ΑΡΚΑΔΙ, 5. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΑΟ, 6. ΟΑΧ, 7. ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ ΓΑΣ, 8. ΑΕ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ,θα συναντηθούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες, σύμφωνα με την κλήρωση και το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί.
2ηΦΑΣΗ
Οι τέσσερεις (4) πρώτες ομάδες προκρίνονται στη φάση αυτή και θα συναντηθούν μεταξύ τους σε FINALFOUR(1-4, 2-3), σε ημερομηνίες και γήπεδο που θα οριστούν από την Ε.Π. της ΕΚΑΣΚ.
Οι αγώνες για το Πρωτάθλημα Κορασίδων θα γίνονται Κυριακή.

Σε όλα τα παραπάνω πρωταθλήματα η Ε.ΚΑ.Σ.Κ. διατηρεί το δικαίωμα ορισμού και δεύτερης αγωνιστικής ημέρας μέσα στην ίδια εβδομάδα στην περίπτωση που θα κρίνει αυτό αναγκαίο. 

ΑΡΘΡΟ 5ο ΕΠΑΘΛΑ – ΒΡΑΒΕΙΑ
Στις Πρωταθλήτριες Ομάδες θα απονεμηθεί κύπελλο και στις αθλήτριες μετάλλια και διπλώματα.

ΑΡΘΡΟ 6ο ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ Ε.ΚΑ.Σ.Κ.
Η συγκρότηση - λειτουργία των μικτών ομάδων Ε.ΚΑ.Σ.Κ. θα γίνεται σύμφωνα με τα άρθρα 90,91,92,93, και 94 του Κανονισμού της Ε.Ο.Κ. και τις άλλες διατάξεις που αναφέρονται στον ίδιο Κανονισμό και το ισχύοντα Νόμο περί κλιμακίων Εθνικών Ομάδων.

ΑΡΘΡΟ 7ο ΑΜΟΙΒΕΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ – ΚΡΙΤΩΝ
Τα γηπεδούχα σωματεία θα καταβάλουν τα έξοδα διαιτητών – κριτών αποκλειστικά πριν την έναρξη του αγώνα, αλλιώς δεν θα διεξάγεται ο αντίστοιχος αγώνας και θα μηδενίζεται το σωματείοΣε περίπτωση που για κάποιο λόγο δεν διεξαχθεί ο αγώνας είτε για μη προσέλευση του ενός σωματείου, είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο και οι διαιτητές και κριτές είναι παρόντες, αφού δεν έχουν ειδοποιηθεί τουλάχιστον μια μέρα νωρίτερα για την αναβολή αυτή τότε θα πρέπει το υπαίτιο Σωματείονα καταβάλει όλα τα έξοδα του αγώνα που δεν έγινε στον αμέσως επόμενο αγώνα του Σωματείου διαφορετικά δεν θα διεξάγεται.Εφόσον ορισμένος διαιτητής ή κριτής δεν προσέλθει εγκαίρως στον αγώνα δεν θα αμείβεται.

Στην αρχή των πρωταθλημάτων θα υπάρξει παράβολο συμμετοχής 80,00 ευρώ, για την πληρωμή των μετακινήσεων, ημεραργιών των διαιτητών και κριτών. Τα παράβολα θα πρέπει να έχουν εξοφληθεί τουλάχιστον μια (1) εβδομάδα πριν την έναρξη του κάθε πρωταθλήματος.

Αν υπάρξουν υπόλοιπα ή διαφορές θα υπάρξει δεύτερο παράβολο που θα καταβληθεί τέλος Μαΐου 2020.  

Τα παράβολα θα καταβάλλονται στο τραπεζικό λογαριασμό της ΕΚΑΣΚ – με αιτιολογία συνδρομή πρωταθλήματος -(ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK – 0026-0276-23-0100297516).

Τα σωματεία έχουν το δικαίωμα να ορίσουν τιμή εισόδου (εισιτήριο) στους αγώνες και θα υπόκεινται σε όλες τις κατά το Νόμο διατάξεις. 

ΑΡΘΡΟ 8ο ΓΕΝΙΚΑ

Για κάθε θέμα που θα προκύψει κατά τη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος που δεν προβλέπεται από τους Κανονισμούς της Ε.Ο.Κ. και δεν καθορίζεται από τη παρούσα προκήρυξη, καθώς και για κάθε ασάφεια που χρειάζεται αποσαφήνιση και για τη συμπλήρωση τυχόν κενών που θα εμφανιστούν κατά την εφαρμογή των διατάξεων, η αρμοδιότητα ρύθμισης ανήκει στο Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. μετά από σχετική πρόταση της Ε.Π.


Οι αποφάσεις αυτές του Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Κ. έχουν την αυτή ισχύ με τις διατάξεις που διασαφηνίζουν ή συμπληρώνουν και είναι άμεσα εφαρμόσιμες.
Share on Google Plus

About Kritikobasket.gr_admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.