Πήρε τη νίκη της Σερβίας και ελπίζει ξανά για την άνοδο

Την πρώτη της νίκη πανηγύρισε η Εθνική στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο και πήρε την πρόκριση για τα χιαστί παιχνίδια της Διοργάνωσης. Έτσι πια το Ελληνικό σύνολο περιμένει το αυριανό (2/8) αποτέλεσμα ανάμεσα σε Σερβία και Ιρλανδία, προκειμένου να μάθει τον αντίπαλο της στην επόμενη φάση. Μάλιστα σε περίπτωση που επικρατήσουν οι Σλάβοι τότε θα διασταυρωθεί με πλεονέκτημα, ενώ αν το ροζ φύλλο αγώνα πάει στους Ιρλανδούς τότε θα κοιτάξουν τη διαφορά του +7.

Το Ελληνικό σύνολο ξεκίνησε δυναμικά στο πρώτο δεκάλεπτο, όμως οι Σέρβοι κατάφεραν να βρουν τρόπο να παραλάβουν τα… ηνία του σκορ και εν τέλει να διευθύνουν εκείνοι το ρυθμό του παιχνιδιού. Έτσι με 16-13 κατάφεραν να κατακτήσουν την πρώτη περίοδο.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Ελλάδα έκλεισε την άμυνα της, αποτέλεσμα να  περιορίσει τον αντίπαλο της στο μπροστά γήπεδο. Οι  παίκτες του Kamuran Ozdemir παρά το γεγονός ότι δυσκολεύτηκαν για ακόμα ένα δεκάλεπτο να «τρυπήσουν» το διχτάκι, βρήκαν τρόπο να πλησιάσουν στην ρακέτα και να κερδίσουν σουτ από την γραμμή της φιλανθρωπίας (14-16). Στο 12’ ο Μακρής σκοράροντας το πρώτο του καλάθι έφερε το ματς στα ίσια 16-16. Ένα λεπτό αργότερα η Εθνική κατάφερε να περάσει μπροστά 19-16, με ½ βολή του Ατνάν, επιθετικό ριμπάουντ και εύστοχο καλάθι του Μακρή. Μάλιστα έχοντας… βάση την σωστή αμυντική λειτουργία, το ελληνικό σύνολο πραγματοποίησε εξαιρετικό δεύτερο δεκάλεπτο, έκανε επιμέρους 17-6 και πήγε με αέρα +8 πόντων στα αποδυτήρια (30-22).

Το 3ο δεκάλεπτο ξεκίνησε με καλάθι των Σέρβων για το 30-24, ο Μαρτσάκης όμως πήρε το ριμπάουντ έτρεξε τον αιφνιδιασμό, κέρδισε δυο βολές και με 2/2 άνοιξε τη διαφορά στο +9 (μεγαλύτερη μέχρι στιγμής στο ματς). Οι Σέρβοι συνέχισαν να παλεύουν προκειμένου να καλύψουν τη διαφορά, κάτι το οποίο και πέτυχαν με δυο σωστά τελειώματα από τον Στάνκοβιτς (35-30). Ο Χανιώτης διεθνής συνέχισε το… σόλο του γράφοντας το 37-31. Από εκει και έπειτα η άμυνα 4/4 των «γαλανόλευκων» έδωσε ώθηση προκειμένου η διαφορά να πάει πάλι στο +9 (40-31), όμως οι Σέρβοι κατάφεραν να μειώσουν στο 42-37, το οποίο και ήταν το σκορ στο 30’.

Ο «δαίμονας» της αστοχίας στο τελευταίο δεκάλεπτο κυριάρχησε για ακόμα ένα παιχνίδι τους Έλληνες διεθνείς. Έτσι ο αντίπαλος τους βρήκε τρόπο να κλείσει την «ψαλίδα» στους 3 πόντους (44-41). Ο Μακρής έδωσε και πάλι «πνοή» με εύστοχο σουτ διαμορφώνοντας το 46-41, ενώ ο ίδιος παίκτης έκανε και το 48-41. Στο 35’ το +9 φάνηκε ξανά στον πίνακα του σκορ (50-41). Μαλιστα ο συνήθης υπόπτου σκόρερ έκανε τη διαφορά για πρώτη φορά στο ματς +10  (56-46), όμως οι Σέρβοι και πάλι κατέβασαν την… απόσταση με γρήγορο σερί 0-4 (56-50). Η αποβολή του Μαρτσάκη με πέντε φάουλ φάνηκε να συσπειρώνει τους Έλληνες διεθνείς στα μετόπισθεν, όμως το «σοκ» τους έκανε να καρδιοχτυπήσουν μπροστά. Ο Τσαπανίδης εν τέλει με ½ βολές «ξεκόλλησε» την Ελλάδα στα 48’’ και ο Ράσα με 2 συνεχόμενα καλάθια έγραψε το τελικό 61-53. Έτσι η Ελλάδα πήρε τη νίκη έκανε το 1-1 και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση. Εκεί περιμένει στον αντίπαλο της, ο οποίος και θα εξαρτηθεί από το τελευταίο ματς του Β ομίλου ανάμεσα σε Σερβία και Ιρλανδία.

ΕΛΛΑΔΑ-ΣΕΡΒΙΑ 61-53
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 13-16, 30-22, 42-37, 61-53
ΕΛΛΑΔΑ (Οζντεμίρ): Τσαουσίδης, Ράσσα 7, Χαλδαίος, Στυλιανακάκης, Φιλίππου, Μακρής 24, Τσαπανίδης 10 (1), Μαρτσάκης 14, Κοντογιάννης 5, Χαμάντι 1.
ΣΕΡΒΙΑ (Πάγιεβιτς): Λίκιτς, Φάκιτς 23 (1), Βέζμαρ, Σίρκοβιτς 11, Γιοβάνοβιτς, Στάνκοβιτς 4, Μπάνιακ 6, Μακσίμοβιτς, Γκρούγιτς 8.

Τα στατιστικά του παιχνιδιού:
 https://www.fibalivestats.com/u/IWBF/1287484/
Share on Google Plus

About Kritikobasket.gr_admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.