Οι αντίπαλοι της Εθνικής στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2021

Στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας βρίσκεται η Ελλάδα εν όψει της κλήρωσης των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2021, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιουλίου. Η Εθνική Ανδρών δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τη Σλοβενία, την Κροατία και τη Ρωσία, που βρίσκονται επίσης στο δεύτερο γκρουπ, όπως επίσης και τις ομάδες από το πρώτο, το τέταρτο, το πέμπτο και το όγδοο γκρουπ δυναμικότητας. Αντίθετα, θα βρει στα προκριματικά μία ομάδα από το τρίτο, μία από το έκτο και μία το έβδομο γκρουπ δυναμικότητας. 
Από την κλήρωση θα σχηματιστούν οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων και οι τρεις πρώτες προκρίνονται στα τελικά. Στα προκριματικά θα συμμετέχουν οι ομάδες που θα φιλοξενήσουν έναν όμιλο Ευρωμπάσκετ, δηλαδή η Ιταλία, η Τσεχία, η Γεωργία και η Γερμανία, όμως δεν μπορούν δύο από αυτές τις χώρες να είναι στο ίδιο γκρουπ, ενώ από τους ομίλους αυτούς θα προκρίνονται οι δύο ομάδες με την υψηλότερη βαθμολογία κι όχι τρεις. 
Ο καταρτισμός των γκρουπ δυναμικότητας έγινε με βάση την παγκόσμια κατάταξη της FIBA. Ο χάρτης των προκριματικών με όλες τις ομάδες από το 8ο γκρουπ δυναμικότητας θα προκύψει μετά τον τρίτο γύρο των προ-προκριματικών, που θα γίνει σε έξι αγωνιστικές από τις 3 Αυγούστου μέχρι τις 21 Αυγούστου. 
Οι αγώνες πρόκρισης για το Ευρωμπάσκετ 2021 θα διεξαχθούν σε τρεις διαφορετικές χρονικές περιόδους: 17-25 Φεβρουαρίου 2020, 23 Νοεμβρίου - 1 Δεκεμβρίου 2020 και 15-23 Φεβρουαρίου 2021, με κάθε «παράθυρο» να περιλαμβάνει δύο αγώνες. 

Αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας: 
1ο Γκρουπ: Ισπανία, Γαλλία, Σερβία, Λιθουανία
2ο Γκρουπ: Σλοβενία, Ελλάδα, Κροατία, Ρωσία
3ο Γκρουπ: Ιταλία, Λετονία, Τουρκία, Ουκρανία
4ο Γκρουπ: Φινλανδία, Γερμανία, Τσεχία, Πολωνία
5ο Γκρουπ: Γεωργία, Μαυροβούνιο, Βέλγιο, Ισραήλ
6ο Γκρουπ: Ουγγαρία, Βοσνία, Ολλανδία, Σκόπια
7ο Γκρουπ: Εσθονία, Βουλγαρία, Σουηδία, Αυστρία
8ο Γκρουπ: Αλβανία/Λευκορωσία/Δανία, Σλοβακία/Κύπρος/Ρουμανία, Λουξεμβούργο/Κόσσοβο/Μ. Βρετανία, Ελβετία/Πορτογαλία/Ισλανδία
 
Share on Google Plus

About Kritikobasket.gr_admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.