«Χάρισε» το παιχνίδι στην Ιρλανδία και ψάχνει απεγνωσμένα μια νίκη

Με το «αριστερό» ξεκίνησε την πορεία της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Γ κατηγορία η Εθνική ομάδα καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο. Το ελληνικό σύνολο παρα το γεγονός ότι βρέθηκε να οδηγεί το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού κόντρα στην Ιρλανδία, κόλλησε στην επίθεση, δεν κατάφερε να βάλει τα καλάθια στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης και έτσι χάρισε τη νίκη στο αντίπαλο της στην πρεμιέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Αύριο (1/8) θα αντιμετωπίσει την Σερβία στις 16:15.

Η Εθνική αντιμετώπισε προβλήματα στο ξεκίνημα της αναμέτρηση κόντρα στην Ιρλανδία, γρήγορα όμως κατάφερε να ανοίξει το «γαλανόλευκο» σκορ 2-2. Μέσα από την πιεστική της άμυνα μάλιστα προσπάθησε να… κρατήσει το γρήγορο ρυθμό του αντιπάλου της και στο  7΄λεπτο να βγει μπροστά για πρώτη φορά στο ματς (8-10). Η Ιρλανδία όμως λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο ισοφάρισε (10-10), το οποίο ήταν και το σκορ του δεκάλεπτου. Στην έναρξη της 2ης περιόδου η Ιρλανδία ήταν αυτή που σκόραρε και πάλι πρώτη, όμως το σερί (7-0) έδωσε ξανά τα ηνία (12-19, 14’) στην Εθνική. Οι τυπικά γηπεδούχοι έκοψαν το επιμέρους της Ελλάδας από τη γραμμή της φιλανθρωπία (13-19). Οι παίκτες του ελληνικού συνόλου παρα το γεγονός ότι κρατούσε το προβάδισμα, υπέπεσαν σε αρκετά λάθη με αποτέλεσμα οι Ιρλανδοί να μειώσουν. Έτσι οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 19-23. 
Τα σφάλματα της ελληνικής πλευράς συνεχίστηκαν και στην έναρξη του 2ου μισού, με αποτέλεσμα η Ιρλανδία να μειώσει στο καλάθι (27-29, 25ο λεπτό). Οι παίκτες του Kamuran Ozdemir προσπάθησαν να τρέξουν προκειμένου να κρατηθούν μπροστά, όμως η αστοχία δεν βοήθησε στο να πάρουν «αέρα» στο προβάδισμα. Έτσι οι αντίπαλοι τους… ροκάνισαν την διαφορά και ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν το κλείσιμο της περιόδου (3η) το σκορ ήρθε και πάλι στα ίσια (35-35). Η εθνική από τη γραμμή των βολών έκανε το 36-37 στα 8’’ και έτσι το δεκάλεπτο έκλεισε στον πόντο υπέρ του «γαλανόλευκου» συνόλου. Το ντέρμπι συνεχίστηκε τα τέσσερα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου. Η Ελλάδα βρέθηκε πολύ κόντρα στο να ξεφύγει, όμως η μπάλα δεν της έκανε το χατίρι, έτσι η Ιρλανδία το εκμεταλλεύτηκε και προσπέρασε (43-41) στο 36ο λεπτό. Ο Τσαπανίδης  με ½ βολές πλησίασε στο 43-42, όμως η Ιρλανδία με γρήγορο καλάθι άνοιξε και πάλι  στο +3. Αμέσως μετά η ελληνική επίθεση «κόλλησε» κάτι που έδωσε την ευκαιρία στους αντιπάλους να βγουν και άλλο μπροστά. Όμως ο Τσαπανίδης με τρίποντο κράτησε την απόσταση στο -2 (47-45). Στο τελευταίο λεπτό η Ελληνική άμυνα έμεινε στην αδράνεια, κάτι που «χάρισε» στον αντίπαλο της τρία εύκολα καλάθια, έτσι το τελικό σφύριγμα έδωσε τη νίκη στην Ιρλανδία με 52-45. Αποτέλεσμα η ελληνική ομάδα να ψάχνει απεγνωσμένα τη νίκη απέναντι στην Σερβία (αύριο 1/8), προκειμένου να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση και να βρεθεί ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρο της ανόδου.

Η στατιστική της αναμέτρησηςhttps://www.fibalivestats.com/u/IWBF/1287483/ 
Share on Google Plus

About Kritikobasket.gr_admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.