«Πλήρωσε» την αστοχία του ο ΟΦΗ στο ντέρμπι με τον Έσπερο

Την ήττα με 46-43 γνώρισε ο ΟΦΗ στο πρώτο του παιχνίδι στα μπαράζ που οδηγούν στην Α2 Γυναικών. Οι Κρητικές πάλεψαν με την αστοχία αλλά και με την Μαρουντά η οποία ουσιαστικά χάρισε το παιχνίδι στην ομάδα της Πάτρας.
Τον τίτλο του ντέρμπι δικαιολόγησε το παιχνίδι στο Μετς στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. ΟΦΗ και Έσπερος ΑΟΠΑ ξεκίνησαν σε απόλυτη ισορροπία της αναμέτρηση στα μπαράζ ανόδου της Α2 μέχρι και το 7ο λεπτό του παιχνιδιού. Εκεί η Αγαθαγγέλου προσπάθησε να βγάλει την ομάδα της μπροστά (9-6), όμως η ομάδα από την Πάτρα άμεσα κατάφερε να φέρει στα ίσια και πάλι το παιχνίδι (9-9) με την Λαγοπάτη. Ο ΟΦΗ δυο λεπτά αργότερα πήρε ξανά… κεφάλι όμως μια ακόμα φορά οι τυπικά φιλοξενούμενες κυρίως με πόντους από τη γραμμή της φιλανθρωπίας πέρασαν μπροστά (11-12). Εν τέλει το δεκάλεπτο έκλεισε στο 11-14 με δυο εύστοχες βολές από την Μαρουντά. Το ξεκίνημα στο δεύτερο δεκάλεπτο ανήκε στο Έσπερο (11-16), η Ιατράκη όμως κράτησε τον ΟΦΗ στο παιχνίδι με κλέψιμο και εύστοχο καλάθι έπειτα από αιφνιδιασμό 13-16. Τα κορίτσια από την Πάτρα όμως βρήκαν και πάλι τη λύση και άνοιξαν τη διαφορά στο +6 (15-21). Η Μαθιουδάκη με ατομική προσπάθεια πήγε μέχρι το καλάθι ευστόχησε όμως δεν κατάφερε να πέτυχει και τη βολή που κέρδισε προκειμένου να μειώσει περισσότερο (17-21). Η Μαρουντά συνέχισε να κάνει «ζημιά» στον ΟΦΗ, όμως η Ιατράκη διαμόρφωσε το 20-23. Ο Έσπερος γύρισε σε άμυνα ζώνης προκειμένου να ελέγξει το ρυθμό στο κλείσιμο του πρώτου μισού, κάτι που τον βοήθησε να πάει στα αποδυτήρια με +5 (20-25). Στην τρίτη περίοδο η αστοχία δεν βοήθησε προκειμένου ο ΟΦΗ να κάνει την ανατροπή. Η Μαρουντά από την άλλη έκανε το παιχνίδι της, ενώ και η Λαγοπάτη «πλήγωνε» τις Κρητικές με κάθε ευκαιρία. Στην. Την τέταρτη περίοδο οι «μελανόλευκες» προσπάθησαν να επιστρέψουν στο ματς, όμως οι δυο «οδηγοί» του Εσπέρου συνέχισαν να ελέγχουν το παιχνίδι. Στα τρία τελευταία λεπτά τα κορίτσια του Καρλάφτη προσπάθησαν για την ανατροπή, η αστοχία όμως δεν άφησε τον ΟΦΗ να πανηγυρίσει στο πρώτο ματς των προκριματικών του Ειδικού πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα το σκορ να κλείσει στο 46-43. 

ΟΦΗ-ΕΣΠΕΡΟΣ ΑΟΠΑ 43-46
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 11-14, 20-25, 29-35, 43-46
Διαιτητές: Γιακείμη, Φραγκούλη
ΟΦΗ (Καρλάφτης):  Λιόντα, Ιατράκη 17(2), Αγαθαγγέλου 3(1), Βατσινά 2, Χωματά, Επταμηνιτάκη, Κοντογιάννη,Τζαγκαρακη 2, Μαθιουδάκη 10, Χριστοφοράκη 5(1),Τζανέτη, Λογοθέτη 4.
ΕΣΠΕΡΟΣ ΑΟΠΑ (Πέτροβιτς) : Φλογέρα 7(1),Γιαχνή, Ντέκα, Μαρούντα 21,Ψυρρή 3(1), Μπαλάση, Τζελέλη, Μπούσια, Σμυρνιώτη 1, Δημοπούλου, Λαγοπάτη 14.

Τα αποτελέσματα:
1η αγωνιστική (Δευτέρα 24 Ιουνίου)
Ακαδημία Σχηματαρίου Πρωτέας-Άρις Καλαμάτας 49-67
ΟΦΗ-Έσπερος ΑΟΠΑ 43-46

Επόμενη αγωνιστική 
2η αγωνιστική (Τρίτη 25 Ιουνίου)
Έσπερος ΑΟΠΑ-Ακαδημία Σχηματαρίου Πρωτέας
Άρις Καλαμάτας-Αιγέας Χίου

3η αγωνιστική (Τετάρτη 26 Ιουνίου)
Αιγέας Χίου-Έσπερος ΑΟΠΑ
Ακαδημία Σχηματαρίου Πρωτέας-ΟΦΗ
Διαγόρας Ρόδου-ΑΟ Άργους Οι Δαναοί
Ίκαρος Ικαρίας-Σαντορίνη

4η αγωνιστική (Πέμπτη 27 Ιουνίου)
ΟΦΗ-Αιγέας Χίου
Έσπερος ΑΟΠΑ-Άρις Καλαμάτας
Σαντορίνη-Διαγόρας Ρόδου
ΑΟ Άργους Οι Δαναοί-Ίκαρος Ικαρίας

5η αγωνιστική (Παρασκευή 28 Ιουνίου)
Αιγέας Χίου-Ακαδημία Σχηματαρίου Πρωτέας
Άρις Καλαμάτας-ΟΦΗ
Διαγόρας Ρόδου-Ίκαρος Ικαρίας
Σαντορίνη-ΑΟ Άργους Οι Δαναοί

6η αγωνιστική (Σάββατο 29 Ιουνίου)
2ος Α’ Υποομίλου-2ος Β’ Υποομίλου (αγώνας κατάταξης)
Share on Google Plus

About Kritikobasket.gr_admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.