Τα αποτελέσματα του Πανελληνίου πρωταθλήματος Νεανίδων (4/5)

Τη δεύτερη του ήττα στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος Νεανίδων γνώρισε ο ΟΑΧ, από τον Παναθηναϊκό με 64-53. Οι πρωταθλήτριες Κρήτης βρέθηκαν να ακολουθούν τις «πράσινες» καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και παρα την καλή εμφάνιση δεν κατάφεραν να απειλήσουν για την ανατροπή. Έτσι η ομάδα του Καντζιλιέρη πήρε το θετικό αποτέλεσμα και συνάμα το ασημένιο μετάλλιο στη διοργάνωση μια μέρα πριν από την ολοκλήρωση της, ενώ το Κρητικό συνολο θα παλέψει αύριο (5/5) απέναντι στον ΠΑΟΚ για την τρίτη θέση στο θεσμό.


Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με 0-4 απέναντι στον ΟΑΧ, όμως η Δασκουλίδου με αριστερό lay-up έκοψε το… βιαστικό ξεκίνημα των «πρασίνων». Τα κορίτσια του Μανουσάκη έκαναν αρκετά λάθη κυρίως στο μπροστά μέρος του γηπέδου, με αποτέλεσμα να δώσει το δικαίωμα στον Παναθηναϊκό να ξεφύγει, το οποίο και έκανε με βασική σκόρερ την Εζέτζα. Αποτέλεσμα, στο 6ο λεπτό του παιχνιδιού το σκορ να είναι 2-11. Ο ΟΑΧ πίεσε στην άμυνα και έτσι κατάφερε να αποδιοργανώσει την ομάδα του Καντζιλιέρη να μειώσει τη διαφορά και εν τέλει να πλησιάσει στο -4 στο 8ο λεπτό. Η Πλώτα με τρίποντο έγραψε το 9-18, όμως η Πρασιανάκη «απάντησε» για το 12-18. Εν τέλει, το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου έκλεισε στο 12-20 μιας και ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την αστοχία του ΟΑΧ, έφυγε στην επίθεση και με ανέβασμα στο καλάθι της Κουκή ολοκλήρωσε με καλάθι στην εκπνοή της περιόδου.
Στο ξεκίνημα της δεύτερης ο Παναθηναϊκός με σερί 0-8 «άνοιξε» στο +16. «Στοπ» στο «πράσινο» σερί έβαλε η Παπαδάκη κάτω από το καλάθι στο 14’ για το 14-28. Παρα την πίεση του ΟΑΧ στο πίσω μέρος του γηπέδου, οι πρωταθλήτριες ΕΣΚΑ βρήκαν τον τρόπο να κρατήσουν την απόσταση και να παραμείνουν μπροστά με διψήφιο αριθμό πόντων. Έτσι το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε 22-38.
Τα Χανιά μπήκαν συγκεντρωμένα στο δεύτερο μισό της 3ης αναμέτρησης του 33ου Πανελληνίου Νεανίδων στην Ιστιαία, έτσι ήταν αυτά που πέτυχαν το πρώτο καλάθι κάνοντας το 24-38. Η Εζετζα όμως με καλάθι και φάουλ έγραψε το 24-41. Η ομάδα της Κρήτης συνέχισαν να πιέζει σε όλο το γήπεδο υποχρεώνοντας τον Παναθηναϊκό σε αρκετά λάθη, όμως η αστοχία της δεν ευνόησε προκειμένου να μειώσει την απόσταση. Η «γκίνια» έσπασε στο 24’ με την Δασκουλίδου να κάνει το 28-41. Η ασφυχτική πίεση συνεχίστηκε από πλευρά ΟΑΧ με αποτέλεσμα τα τελευταία δυο λεπτά του 3ου μέρους τα κορίτσια του Μανουσάκη να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και στην επίθεση. Έτσι κατάφεραν να «ροκανίσουν» τη διαφορά και να πάνε με το -7 (38-45) στην τελευταία στροφή του παιχνιδιού.
Η ομάδα της Κρήτης προσπάθησε να μειώσει και άλλο την απόσταση στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου, τα άστοχα σουτ αλλά και η αλλαγή ρυθμού στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού κούρασε τα κορίτσια του Μανουσάκη. Έτσι η διαφορά και πάλι «ξέφυγε» δίνοντας διψήφια άνεση στο «πράσινο» σύνολο.
Αποτέλεσμα η ομάδα των Αθηνών να φτάσει στην τρίτη της νίκη στην τελική φάση με 64-53 και το ασημένιο μετάλλιο και ο ΟΑΧ να παραμείνει στο 2-2. Αύριο (5/5) τα κορίτσια του Μανουσάκη θα παλέψουν απέναντι στον ΠΑΟΚ για το Χάλκινο μετάλλιο στις 9:00.

Τα αποτελέσματα:
ΟΑ Χανίων – Παναθηναϊκός ΑΟ 53-64
ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος – ΑΣ ΠΑΟΚ 37-67
ΣΚ Σύλλας Αιδηψού – ΑΕΟ Πρωτέας Βούλας 41-71

ΟΑΧ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 53-64
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 12-20, 22-38, 38-45, 53-64 
Διαιτητές: Χουγιάζος, Κωνσταντινίδου 
Χανιά (Μανουσάκης): Πρασιανάκη 6(1), Δερμιτζάκη 6, Δρικάκη, Χαιρετάκη, Τσώνη, Γιακουμάκη, Βασιλογιαννάκη 2, Παπαδάκη 14, Δασκουλίδου 20, Δασκαλάκη, Κοπάση, Σκουμπάκη 5(1).
Παναθηναϊκός (Καντζιλιέρης): Κοιλιά Π. 12, Πρίφτη, Μουρίκη, Πλώτα 3(1), Κουκή 4, Κοιλιά Ν. 2, Τριανταφύλλου 9, Μούτσα 8, Εζέτζα 17, Ζαρρή 2, Δαυλάκου 3(1), Μαυράκη 4.

Βαθμολογία 
1. ΑΕΟ Πρωτέας Βούλας 8
2. Παναθηναϊκός ΑΟ 7
3. ΑΣ ΠΑΟΚ 6 
4. ΟΑ Χανίων 6
5. ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος 5
6. ΣΚ Σύλλας Αιδηψού 4

Επόμενη αγωνιστική (5/5):
09.00 ΑΣ ΠΑΟΚ – ΟΑ Χανίων
11.00 ΑΕΟ Πρωτέας Βούλας – ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος
13.00 Παναθηναϊκός ΑΟ – ΣΚ Σύλλας Αιδηψού
14.30 Τελετή λήξης

Δηλώσεις:
Παπαδάκη (αθλήτρια Χανίων): Πιστεύω αξίζαμε τη νίκη. Παλέψαμε αρκετά, όμως ήμασταν μέτριες στην επίθεση, αν και παίξαμε αρκετά καλή άμυνα δεν τα καταφέραμε, η Εζέτζα ήταν πάρα πολύ δυνατή. Είμαστε περήφανες για την προσπάθειά μας. Πιστεύω ότι μπορούμε να κερδίζουμε τον αυριανό αγώνα, έχουμε δυνατότητες, αρκεί να μπούμε συγκεντρωμένες και να παίξουμε καλύτερα σε σχέση με σήμερα. 
Εζέτζα (αθλήτρια Παναθηναϊκού): Χθες ήταν μια πολύ κακή ήττα, δεν ήμασταν καθόλου καλές. Παρόλο που χάσαμε ένα πρωτάθλημα και στεναχωρηθήκαμε γι αυτό, πατήσαμε ένα delete και συνεχίζουμε για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης. Σήμερα δείξαμε ποιες είμαστε αληθινά. Βγάλαμε πάθος και ενέργεια στο γήπεδο και γι αυτό κερδίσαμε. Συγχαρητήρια στην ομάδα των Χανίων γιατί δεν σταμάτησε ούτε ένα λεπτό. 
Share on Google Plus

About Kritikobasket.gr_admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.