Τα αποτελέσματα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων (2/5)

Το πρώτο του θετικό αποτέλεσμα πανηγύρισε ο ΟΑΧ στο φετινό Πανελλήνιο πρωτάθλημα Νεανίδων επικρατώντας του Σύλλα με 36-59. Τα κορίτσια από τα Χανιά δεν άφησαν κανένα περιθώριο στην νεανική ομάδα της Αιδιψού κάνοντας το 1-1 στη σειρά της τελικής φάσης.

Μόνο στο ξεκίνημα της αναμέτρησης κόντρα στο Συλλα δυσκολεύτηκε ο ΟΑΧ (2-2 6’) από εκεί και έπειτα με ένα σερί 0-18 η ομάδα της Κρήτης βγήκε μπροστά παίρνοντας διαφορά ασφαλείας από το πρώτο και όλα δεκάλεπτο (20-4). Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε ούτε στην δεύτερη περίοδο. Ο ΟΑΧ παρουσιάστηκε συγκεντρωμένος στην άμυνα, έκλεψε την μπάλα κερδίζοντας έτσι ευκαιρίες και στην επίθεση. Αποτέλεσμα το ημίχρονο να κλείσει στο +20 (36-16). Με την επιστροφή των δυο ομάδων ο Συλλας προσπάθησε να μειώσει τη διαφορά, όμως τα κορίτσια του Μανουσάκη παρέμειναν συγκεντρωμένα, έβαλαν… μπροστά τα σουτ ανοίγοντας και άλλο την «ψαλίδα» μέχρι και τη λήξη της 3ης περιόδου με 55-23. Έτσι το τελευταίο δεκάλεπτο εξελίχθηκε με καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα για τις δυο ομάδες. Ο τεχνικός της ομάδας των Χανίων έδωσε την ευκαιρία σε όλες τις παίκτριες του να αγωνιστούν και εκείνες τον αντάμειψαν δείχνοντας το καλύτερο τους πρόσωπο μέσα στο κλειστό της Ιστιαίας. Εν τέλει η αναμέτρηση έκλεισε στο 36-59, με τον ΟΑΧ να πανηγυρίζει το πρώτο του θετικό αποτέλεσμα στο 33ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Νεανίδων και τον Σύλλα Αιδηψού να μένει το 0/2.

Στις άλλες δυο αναμετρήσεις της δεύτερης ημέρας, ο Πρωτέας Βούλας πήρε τη νίκη του ΠΑΟΚ στο έξτρα πεντάλεπτο με 78-76, ενώ ο Παναθηναϊκός δε δυσκολεύτηκε κόντρα στον Πιερικό Αρχέλαο πανηγυρίζοντας το «2 στα2» με 91-45.



Τα αποτελέσματα:
ΣΚ Σύλλας Αιδηψού – ΟΑ Χανίων 36-59
ΑΕΟ Πρωτέας Βούλας – ΑΣ ΠΑΟΚ 78-76 παρ. (69-69 κ.α.)
Παναθηναϊκός ΑΟ – ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος 91-45

ΣΥΛΛΑΣ-ΟΑΧ 36-59
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 4-20, 16-36, 23-55, 36-59 
Διαιτητές: Γιακείμη, Φραγκούλη 
Σύλλας Αιδηψού (Κουβαράς): Ρηγοπούλου, Καπόλου 1, Καπλανάι 4(1), Λούμη, Νίτσογλου 2, Τσαβόνι 13, Πατσούρα 2, Μαχαίρα 14(1), Σουλιάδη.  
Χανιά (Μανουσάκης): Πρασιανάκη 7(1), Δερμιτζάκη 6, Δρικάκη 2, Χαιρετάκη, Τσώνη 3, Γιακουμάκη, Βασιλογιαννάκη, Παπαδάκη 8, Δασκουλίδου 18(4), Δασκαλάκη 4, Κοπάση, Σκουμπάκη 11(1).

Βαθμολογία 
1. Παναθηναϊκός ΑΟ 4 
2. ΑΕΟ Πρωτέας Βούλας 4
3.  ΟΑ Χανίων 3
4.  ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος 3
5. ΑΣ ΠΑΟΚ 2
6. ΣΚ Σύλλας Αιδηψού 2

Επόμενη αγωνιστική (3/5):              
15.00 ΑΣ ΠΑΟΚ – ΣΚ Σύλλας Αιδηψού
17.00 ΟΑ Χανίων – ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος
19.00 Παναθηναϊκός ΑΟ – ΑΕΟ Πρωτέας Βούλας

 Δηλώσεις:
Τσαβόνι (αθλήτρια Σύλλα Αιδηψού): Μας λείπει η εμπειρία και δεν διαθέτουμε την ανάλογη δυναμικότητα που απαιτεί το τουρνουά. Συνεχίζουμε και προσπαθούμε για το καλύτερο. Είναι πολύ καλή ευκαιρία να πάρουμε εμπειρίες και να μάθουμε από τα λάθη μας. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να αντιμετωπίζουμε τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας και να αντλήσουμε εκείνα τα στοιχεία που θα μας βοηθήσουν για το μέλλον. Η διοργάνωση είναι πολύ καλή σε όλα τα επίπεδα.

Δασκουλίδου (αθλήτρια Χανίων): Μπήκαμε σοβαρά και δυνατά στο παιχνίδι, πιστέψαμε στη νίκη και ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Είναι ένα δυνατό τουρνουά με όλες τις ομάδες να κοντράρονται και πιστεύω πως όλα θα κριθούν στα τελευταία ματς. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για εμάς να πάρουμε εμπειρίες και είναι πολύ σημαντικές οι εικόνες που θα πάρουμε για τα επόμενα χρόνια που θα παίζουμε μπάσκετ.   
Share on Google Plus

About Kritikobasket.gr_admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.