Σπουδαίο «διπλό» το Ρεθυμνο Cretan Kings στην Λήμνο

Το Ρέθυμνο (6-18) πανηγύρισε ένα σπουδαίο «διπλό» στην Λήμνο, επικρατώντας του Ήφαιστου (12-12) με 77-80 στο «Νίκος Σαμαράς». Έτσι μένει ζωντανό την μάχη για την παραμονή στην Basket League.

Το συγκρότημα του Βαγγέλη Ζιάγκου, με περίσσια ψυχικά αποθέματα, πήρε σπουδαίο θετικό αποτέλεσμα σε ένα γήπεδο από το οποίο έχουν περάσει μόνο ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός, και η ΑΕΚ, και διατήρησε στο ακέραιο τις ελπίδες του για παραμονή στη μεγάλη κατηγορία. Αυτή είναι η τρίτη διαδοχική νίκη του και ετσι «έπιασε» την Κύμη στο βαθμολογικό πίνακα, με 6-18, ενώ στην ισοβαθμία την… κοιτάει από πάνω. Οι Κρητικοί ξεκίνησαν δυναμικά με 7/16 τρίποντα με αποτέλεσμα να ελέγξουν το ρυθμό στο πρώτο μέρος του αγώνα. Η έναρξη της δεύτερης περιόδου μάλιστα βρήκαν ακόμα και στο +10 (22-32), όμως οι γηπεδούχοι μειώσουν στο τρίποντο με τη λήξη του ημιχρόνου (37-40), με το Σον Έβανς να τους οδηγεί επιθετικά με 13π. Οι διαδοχικοί πόντοι του Τόντρικ Γκότσερ στην έναρξη του δεύτερου μισού  κι ένα τρίποντο του Δημήτρη Χαριτόπουλου δεν αποδείχθηκαν αρκετά ώστε να αποτελέσουν το έναυσμα της αντεπίθεσης των παικτών του Σωτήρη Μανωλόπουλου (53-52 στο 28’). Με την βοήθεια των Άντονι Χίκι, Άαρον Τζόουνς και Τράβις Μπάντερκι ένα τρίποντο του Αλέξανδρου Σιγκούνα το Ρέθυμνο ξέφυγε και πάλι με 68-61 (33’), διαφορά που διατήρησε μέχρι και το 38’ (70-77). Ένα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι βρήκαν τον τρόπο να αντιδράσουν και μείωσαν σε 77-75,. Ωστόσο, το μεγάλο τρίποντο του Μπάντερ, «κλείδωσε» το θετικό αποτέλεσμα για το Ρέθυμνο.

Share on Google Plus

About Kritikobasket.gr_admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.