Φαντασμαγορική η έναρξη του 25ου Παγκοσμίου Πρωτάθληματος Σχολικού Μπάσκετ

Με φαντασμαγορικό τρόπο ξεκίνησε το 25ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σχολικού Μπάσκετ στα Αοράκια. Συγκεκριμένα οι διοργανωτές παρουσίασαν μία σειρά χορευτικών αλλά και θεατρικών δρώμενων που ήταν εμπνευσμένα τόσο από τη Μινωική Κρήτη όσο και από τη σύγχρονη εποχή. Στο γήπεδο βρισκόταν και η μασκότ των αγώνων, που δεν είναι άλλη από τον μυθικό γρύπα που σχεδίασε η εικαστικός Άννα Χιλετζάκη. Την τελετή έναρξης εκτός από τους 800 αθλητές και αθλήτριες από τις 32 χώρες του κόσμου που συμμετέχουν και τα προπονητικά σταφ τους, παρακολούθησαν και αρκετοί μαθητές από σχολεία του Ηράκλειου.
Όσον αφορά τους αγώνες ξεκίνησαν σήμερα (13/4) και θα ολοκληρωθούν στις 20 Απριλίου. Οι αγώνες συνδιοργανώνονται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Ηρακλείου, σε συνεργασία με την ΕΚΑΣΚ, και τους δήμους Αρχανών-Αστερουσίων και Χερσονήσου.

Share on Google Plus

About Kritikobasket.gr_admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.