Πρόσκληση Πετράκη για το «αναπτυξιακό» διήμερο της ΕΚΑΣΚ

Όλα έτοιμα είναι για το μπασκετικό διήμερο της ΕΚΑΣΚ, το σαββατοκύριακο 9 και 10 Μαρτίου. Η Ένωση θα φιλοξενήσει πάνω από 120 παιδιά στο κλειστό της Αλικαρνασσού, στο πλαίσιο του αναπτυξιακού προγράμματος για παιδιά (αγόρια και κορίτσια) γεννημένα του 2003 έως και του 2007, τα οποια και θα προπονηθούν υπό το... βλέμμα των Ομοσπονδιακών προπονητών, Τάκη Μπακογεώργου, Κώστα Παπαδόπουλου και Χρήστου Σγουρίτσα. Υπεύθυνος για τη συγκεκριμένη διοργάνωση είναι ο εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής και ομοσπονδιακός προπονητής Μιχάλης Πετράκης, ο οποίος προσκάλεσε όλους τους ενδιαφερόμενους και μη να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.

«Αγαπητοί συνάδελφοι/ες, επι τη ευκαιρία του μπασκετικού διημέρου που διοργανώνει η ΕΚΑΣΚ, στο πλαίσιο του αναπτυξιακού προγράμματος, θα ήθελα να σας προσκαλέσω να παρακολουθήσετε τις δράσεις που θα γίνουν και αφορούν τα παιδιά μας, τους αθλητές και τις αθλήτριες της Κρήτης. Θα ήθελα επίσης να σας κάνω μια μικρή ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργείας του αναπτυξιακού. Εμείς με τη σειρά μας, όπως και οι προηγούμενοι προσπαθούμε να βάλουμε το δικό μας… λιθαράκι στο μπάσκετ του τόπου μας. Το πρόγραμμα είναι αρωγός στην προσπάθεια που κάνουν τα σωματεία. Μέσα από αυτό στοχεύουμε όχι απλά να επιλέξουμε, αλλά και να βοηθήσουμε στην εξέλιξη των παιδιών. Θέλουμε μέσα από τις δράσεις του κλιμακίου να τους δώσουμε ένα παραπάνω κίνητρο και να τα παρακινήσουμε να ασχοληθούν πιο συνειδητά και πιο ενεργά με το άθλημα που αγαπούν.
 Στο Ηράκλειο, καθώς και στους άλλους νομούς, η ομάδα του κλιμακίου (αγόρια και κορίτσια) δουλεύει ένα δίωρο σε εβδομαδιαία βάση. Επίσης δυο φορές τη εβδομάδα γίνονται προπονήσεις για όποια παιδιά μπορούν. Σκοπός εδώ είναι η βελτίωση των δεξιοτήτων τους, αλλά προπάντων η δουλειά πάνω σε αδυναμίες και ιδιαιτερότητες του κάθε παιδιού. Επίσης, για πρώτη φορά στην Ελλάδα δημιουργήσαμε ένα γκρουπ για μικρότερες ηλικίες (2007) που δουλεύει σε εβδομαδιαία βάση. Μέσα από την συζήτηση στοχεύουμε οι αθλητές να αποκτήσουν καλές συνήθειες και καλή νοοτροπίας. Κύριος άξονας δουλειάς είναι η ψυχοκινητική, που στοχεύει στην ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας, των ψυχοσωματικών ικανοτήτων και δεξιοτήτων των παιδιών. Επίσης για πρώτη φορά καλούμε παιδιά, τα οποία έχουν περάσει κατά το πρόσφατο παρελθόν από τα κλιμάκια. Τα προσκαλούμε, προκειμένου να μας δείξουν την δουλειά και την πρόοδο που έχουν κάνει και να είστε σίγουροι ότι αν κάποια από τα παιδιά παρουσιάσουν κάποια ιδιαίτερα στοιχεία θα πάρουν άλλη μια ευκαιρία για κάποιες προπονήσεις για το κλιμάκιο του νότου. 
Με δυο λόγια, μέσα από το αναπτυξιακό πρόγραμμα και τις δράσεις του προσπαθούμε και εμείς στο μέτρο των δυνατοτήτων μας να βοηθήσουμε τα παιδιά και τα σωματεία στο δύσκολο έργο-λειτούργημα που διατελούν. Στην δημιουργία δηλαδή υγειών προσωπικοτήτων, καλών ανθρώπων, καλών πολιτών αλλά και καλών αθλητών. 
Έτσι, μέσα στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού, παιδαγωγικού και ανθρωπιστικού χαρακτήρα του προγράμματος και με τη βοήθεια των παιδιών και των γονέων, μαζέψαμε κατά την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων σαράντα σακούλες τρόφιμα. Τα τρόφιμα αυτά τα διαθέσαμε στο κοινωνικό παντοπωλείο της πόλης του Ηρακλείου. Εδώ θα ήθελα να επαινέσω και δημόσια τα παιδιά και τους γονείς τους για την προσφορά τους, καθώς επίσης και για την προσπάθεια που κάνουν να είναι συνεπείς στο πρόγραμμα.
Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους και τα σωματεία τους για την κατανόηση και συμβολή τους με τον τρόπο τους στην υλοποίηση του προγράμματος. 
Όσον αφορά την δράση μας θα θέλουμε περισσότερη στήριξη και βοήθεια από όλους τους εμπλεκόμενους προκειμένου να πετύχουμε τους κοινούς μας στόχους».

Share on Google Plus

About Kritikobasket.gr_admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.