«Ξεψύχησε» στην παράταση Ρέθυμνο στην Πάτρα

Ο Προμηθέας Πάτρας τα βρήκε σκούρα απέναντι σε ένα πολύ καλά διαβασμένο Ρέθυμνο, όμως εν τέλει επικρατώντας στο «Τοφαλος» με 86-81 επί των Κρητικών. Τέσσερα δεκάλεπτα δεν ήταν αρκετά για τις δύο ομάδες, με τον Προμηθέα να παίρνει τελικά το θετικό αποτέλεσμα στην παράταση. Το Ρέθυμνο ήταν εξαιρετικά ανταγωνιστικό και έκλεψε τις εντυπώσεις, όμως δεν κατάφερε να φύγει και με το πολυπόθητο «διπλό» από την Πάτρα.
Το Ρέθυμνο έδειξε από την πρώτη στιγμή στον Προμηθέα πως δε θα έχει εύκολη δουλειά, με τους Κρητικούς να πιέζουν την ομάδα του Μάκη Γιατρά και να μην την αφήνουν να ξεφύγει στο σκορ. Ο Οκτάβιους Έλις κατάφερε να στείλει τη διαφορά στο +6 (14-8, 5′), ενώ τα δύο συνεχόμενα καρφώματα του Τζόουνς και το τρίποντο του Μπαρτ, έφεραν το Ρέθυμνο σε απόσταση ενός καλαθιού και το δεκάλεπτο έληξε στο 21-19. Στο δεύτερο δεκάλεπτο,  η ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου κατάφερε όχι μόνο να ισοφαρίσει αλλά και να περάσει μπροστά στο σκορ (22-23, 12′), προβάδισμα που ωστόσο δεν μπόρεσε να κρατήσει για πολύ αφού οι Πατρινοί κατάφεραν να βρουν λύσεις από τη γραμμή των βολών αλλά και από τα 6,75μ. Το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες στο 40-40 που διαμόρφωσε ο Δημήτρης Κουρέπης με εύστοχο σουτ τριών πόντων.
H εικόνα του αγώνα άλλαξε σημαντικά στο δεύτερο ημίχρονο. Το Ρέθυμνο έκανε ένα εντυπωσιακό 10-0 σερί και εκτόξευσε τη διαφορά (40-50, 23′). O Προμηθέας κυνήγησε αρκετά τους Κρητικούς με τον Χρήστο Σαλούστρο και τον Νίκο Γκίκα να προσφέρουν στους Πατρινούς τις λύσεις που χρειάστηκαν και τον Λίποβι να φέρνει το παιχνίδι στα ίσια με μία εύστοχη βολή (60-60, 29′).  Το τελικό 65-63 της περιόδου διαμόρφωσε ο Χρήστος Σαλούστρος με εύστοχο σουτ τριών πόντων. Το παιχνίδι μετατράπηκε σε θρίλερ στο τέταρτο δεκάλεπτο, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται κοντά στο σκορ σε ένα εξαιρετικά κλειστό παιχνίδι. Η μοναδική στιγμή που ο Προμηθέας κατάφερε να πάρει ένα μικρό προβάδισμα ήταν όταν ο Λεωνίδας Κασελάκης έγραψε το 72-67 με εύστοχο λέι άπ. Λίγα λεπτά αργότερα όμως, το Ρέθυμνο φώναξε “παρών” και ισοφάρισε το παιχνίδι με δύο εύστοχες βολές του Τζόνσον (75-75, 40′). Τα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα δεν ήταν αρκετά για να κρίνουν το νικητή της αναμέτρησης με το δεκάλεπτο να κλείνει στο ισόπαλο 76-76 και το παιχνίδι να πηγαίνει στην παράταση. Στον έξτρα χρόνο, η ομάδα του Μάκη Γιατρά έδειξε την απαραίτητη σοβαρότητα και πήρε τη νίκη, με τον Τζόουνς να διαμορφώνει το τελικό 86-81 με μία εύστοχη βολή.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-19, 40-40, 65-63, 76-76, 86-81
Share on Google Plus

About Kritikobasket.gr_admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.