Με «καρέ» Κρητικών η Εθνική κόντρα στην Γεωργία

Την τελευταία της εντός έδρας αναμέτρηση ετοιμάζεται να δώσει η Εθνική ομάδα Ανδρών, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η Ελλάδα θα αντιμετωπίζει σήμερα (21/2) στις 20:30 της Γεωργία, στα «Δυο Αοράκια», με το σύνολο του Θανάση Σκουρτόπουλου να έχει «βροντερή» παρουσία Κρήτης.

Αυτό, γιατί τέσσερις από τους δώδεκα παίκτες που θα γραφτούν σήμερα στο φύλλο αγώνα, κατάγονται από την «μεγαλόνησο». Το Κρητικό… καρέ αποτελείται από τους Δημήτρη Μαυροειδή, Αντώνη Κόνιαρη, Χρήστο Σαλούστρο και Δημήτρη Κακλαμανάκη.

 Ο πρώτος και πιο έμπειρος όσον αφορά το Εθνόσημο (φοράει την ελληνική φανέλα από το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Παίδων του 2001) κατάγεται από την Νεάπολη Λασιθίου. Μάλιστα, σε κάθε μεγάλη του μπασκετική στιγμή δεν ξεχνά να αφιερώσει την επιτυχία στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Όπως έκανε πέρσι μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος αλλά και όταν σήκωσε την κούπα στο BCL, με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Ο «Βενιαμίν» της τετράδας Αντώνη Κόνιαρη ξεκίνησε την καριέρα του στον Α.Ο. Ακρωτηρίου και τα Χανιά. Από εκεί «μεταπήδησε» στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό. Ο οργανωτής του «Δικέφαλου του Βορρά», έχει συνδέσει το όνομα του με τις επιτυχίες των «μικρών» Εθνικών συνόλων μιας και το 2015 πανηγύρισε την πρόκριση στην Α κατηγορία τον Εφήβων στο Ευρωπαϊκό που έγινε στην Χαλκίδα, ενώ τον Ιούλιο του 2017 έγινε «χρυσός» στα «Αοράκια», αφού η Ελλάδα «στέφτηκε» πρωταθλήτρια Ευρώπης νέων Ανδρών.

Η «ιστορία» του Χρήστου Σαλούστρου έχει… ρίζες στα Ανώγεια, όμως ξεκινάει από το Ηράκλειο, όπου γεννήθηκε και έζησε τα παιδικά του χρόνια. Ο σμολ φόργουορντ του Προμηθέα βρέθηκε για πρώτη φορά στο «γαλανόλευκο» σύνολο με την έναρξη των «παραθύρων» (στο Λέστερ κόντρα στην Μ. Βρετανία), όμως έκανε ντεμπούτο στο μεγάλο κλειστό του Ηρακλείου, με το  Ισραήλ (27/11/2018). 

Το ίδιο συναίσθημα που είχε τότε ο «φιλόσοφος» φαίνεται πως θα δημιουργηθεί σήμερα (21/2) στον Δημήτρη Κακλαμανάκη, ο οποίος κλήθηκε για πρώτη φορά στο εθνικό σύνολο. Ο Ρεθυμνιώτης σέντερ (έχει καταγωγή από τις Μουρνές Αγ. Βασιλείου) ήταν η «έκπληξη» του ομοσπονδιακού προπονητή, Θανάση Σκουρτόπουλου για τα δύο τελευταία ματς της Εθνικής. 
Share on Google Plus

About Kritikobasket.gr_admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.