Καθόλου... αδιάφορο το παιχνίδι Ελλάδα-Γεωργία

Μπορεί η Εθνική μας ομάδα να έχει εξασφαλίσει εδώ και τρεις αγωνιστικές την πρόκριση για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ωστόσο όμως κάθε άλλο παρά «αδιάφορη» είναι ενόψει των δύο τελευταίων της αγώνων με τη Γεωργία (στην Κρήτη 21/2) και τη Γερμανία (στο Μπάμπεργκ 24/2).

 Και αυτό γιατί η «επίσημη αγαπημένη» προσπαθεί να τεθεί επικεφαλής ομίλου στα τελικά. Για να το πετύχει αυτό θα βρεθεί ανάμεσα στις οκτώ πρώτες ομάδες του “FIBA World Ranking presented by NIKE”. Για να παρει τον «τίτλο» των λεγόμενων ισχυρών θα πρέπει να παραμείνει στην οκτάδα όπου ήδη βρίσκεται και μάλιστα στην 8η θέση. Μπροστά της βρίσκεται η αποκλεισμένη Σλοβενία, αλλά αυτή η 7η θέση χάνεται αυτόματα, καθώς η FIBA αποφάσισε χθες (18/2) να τοποθετήσει επικεφαλής ομίλου τη διοργανώτρια ομάδα της Κίνας. Άρα πέφτουμε και πάλι στην 8η θέση. Προνομιούχα μεν, όχι δεδομένη δε. 

Για αυτό το λόγο η Εθνική μας ομάδα χρειάζεται τις νίκες με τη Γεωργία στα «Δυο Αοράκια» (20:30) και τη Γερμανία εκτός ή έστω ένα ροζ φύλλο από τα δύο παιχνίδια. Στο ranking την Ελλάδα ακολουθεί η Εθνική ομάδα της Κροατίας, περισσότερο από κάθε άλλη αλλά με το ένα… πόδι εκτός τελικού τουρνουά. Πιο επικίνδυνοι θεωρούνται η Αυστραλία και η Ρωσία οπότε όλα θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα των τελευταίων δύο αγωνιστικών και δη των συγκεκριμένων ομάδων που μας ακολουθούν.

eurohoops.gr
Share on Google Plus

About Kritikobasket.gr_admin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.