"Μάχη της Κρήτης" στην 1η φάση του κυπέλλου, μπάσκετ με καρότσι.


Η κλήρωση του 20ου κυπέλλου Ελλάδος στο μπάσκετ με καρότσι έφερε αντίπαλες στην Α’ φάση της δυο ομάδες του νησιού μας, δηλαδή τους Αετούς Κρήτης και τον ΑΣΚΑ Ηράκλειο. 

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στα Χανιά, στις 10 ή 11 Νοεμβρίου και η νικήτρια θα προκριθεί απ’ ευθείας στη Γ’ φάση (τα παιχνίδια θα πραγματοποιηθούν στις 24 και 25 Νοεμβρίου), όπου θα είναι γηπεδούχος. 

Συνοπτικά τα ζευγάρια της Α’ φάσης: 
1.Μαρούσι – Άτλας, 
2. Ήφαιστος – Δωδεκάνησος 
3. ΠΑΣΚΑ – Ίρις Καβάλας
4. Μέγας Αλέξανδρος – Ηρόδικος
5. Αετοί Κρήτης – Ηράκλειο 
6. Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρικάλων. 

Oι νικήτριες ομάδες των πέντε πρώτων αγώνων περνούν στη Γ’ φάση της διοργάνωση, ενώ η νικήτρια του ζευγαριού 6 θ’ αντιμετωπίσει (16 ή 17/11) στη Β’ φάση τους Αργοναύτες Βόλου (ήταν οι τυχεροί της κλήρωσης, αφού πέρασαν μπάι από την Α’ φάση) και η ομάδα που θα συνεχίσει θα είναι αντίπαλος αυτής η οποία θα προκριθεί από τη “μάχη” της Κρήτης. 

Να σημειωθεί ότι απ’ ευθείας στο Final Four μετέχει, ως διοργανωτής, ο Άρης Θεσσαλονίκης. 

* Στην περυσινή διοργάνωση, τόσο οι Αετοί Κρήτης όσο και ο ΑΣΚΑ Ηράκλειο είχαν περάσει μπάι στη B’ φάση, όπου ηττήθηκαν εκτός έδρας από Δωδεκάνησο Ρόδου και Άρη Θεσσαλονίκης, αντίστοιχα. 

Στο παρακάτω πινακάκι καταγράφεται η διαδικασία διεξαγωγής του κυπέλλου Ελλάδος:


Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.