Αλλαγή Έν.Ντάνιελ, με τον σκόρερ Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ.


Οι «κεραμιδί» προχώρησαν σε μία ακόμα προσθαφαίρεση στο ρόστερ κι ενώ δεν έχουν ξεκινήσει οι επίσημες υποχρεώσεις. Από τη μία, δεν είχαν μείνει ευχαριστημένοι από τον Έντουαρντ Ντάνιελ και από την άλλη διαθέτουν αρκετές λύσεις στην φροντ-λάιν. 

Σε συνδυασμό με το γεγονός πως ο Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ ήταν ελεύθερος στην αγορά, αποφάσισαν να προσθέσουν στο ρόστερ τους έναν πραγματικά χαρισματικό σκόρερ.

Οι «κεραμιδί» έκριναν πως χρειάζονται ενίσχυση στην θέση των γκαρντ και επέλεξαν τον Αμερικανό σκόρερ. Με συνοπτικές διαδικασίες απέσπασαν την υπογραφή του και χθες ανακοίνωσαν και επίσημα την απόκτησή του: 
«Η ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον καλαθοσφαιριστή Steve Burtt Jr. για έναν χρόνο. Ο πολύπειρος γκαρντ (34 ετών, ύψους 1.85μ.) θα ενισχύσει την ομάδα μας από τις θέσεις «1» και «2», αντικαθιστώντας τον Ed Daniel στο ρόστερ της ομάδας μας, τον οποίο ευχαριστούμε για τη συνεργασία και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα του», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ρεθεμνιώτικης ΚΑΕ.

Μετά την αποδέσμευση του Έντουαρντ Ντάνιελ, ο οποίος είχε αποκτηθεί για να αντικαταστήσει τον Τζόρνταν Ουάσινγκτον, η ανακατανομή των ρόλων θεωρείται δεδομένη. Ο Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ θα ενισχύσει την ομάδα και στον «1» και στο «2», αλλά είναι ένας παίκτης που θέλει την μπάλα στα χέρια του. Πρόκειται για έναν αρχισκόρερ που στην καλή του μέρα μπορεί να κάνει σμπαράλια την αντίπαλη άμυνα. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως πέρυσι φόρεσε σε 8 ματς τη φανέλα του ΓΛ Φάρου και είχε μέσο όρο 19.25 πόντους (60.34% δίπ., 34% τρίπ., 88.64% β.), 2.5 ριμπάουντ και 2.38 ασίστ σε 26'43'' συμμετοχής ανά παιχνίδι.

Μαζί με τον Τζαμπρίλ Ντουράμ θα επωμιστούν τον δύσκολο ρόλο της οργάνωσης. Δύο διαφορετικοί παίκτες στον «1» που σε κάποια συστήματα θα βρίσκονται στην ίδια 5άδα, καθώς ο Ντουράμ κοιτάζει περισσότερο την δημιουργία. Ο παίκτης που προορίζεται για βασικό ρόλο στο «2» είναι ο Κάρλτον Γκάιτον, αλλά δεν αποκλείεται να πάρει χρόνο συμμετοχής και στο «3» μαζί με τον Μπρέισι-Ντέιβις. 
Το ίδιο ισχύει και για τον Ανδρέα Χριστοδούλου και απομένει να δούμε τον ρόλο που θα δώσει ο Σταύρος Μυκονιάτης στους Ραζή, Καλογιαννίδη, Οικονομόπουλο. Το σίγουρο είναι πως σε μία δύσκολη και απαιτητική χρονιά, άπαντες θα χρειαστεί να βοηθήσουν.

Από κει και πέρα, λίγο πιο ξεκάθαρα είναι τα πράγματα στις θέσεις των ψηλών. Στο «4» οι Τράβις Ντάνιελς, Αλέξανδρος Σιγκούνας και στο «5» οι Κλάντον, Γλυνιαδάκης, Κουρέπης. Συνεπώς, το Ρέθυμνο Cretan Kings «γέμισε» ακόμα περισσότερο το ρόστερ του με την απόκτηση του Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ και ο Σταύρος Μυκονιάτης έχει μία ακόμα εξαιρετική λύση στα χέρια του. Έναν έμπειρο γκαρντ που μπορεί να κρίνει παιχνίδια.

Το βιογραφικό του Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ
Ο Στιβ Μπαρτ Jr. γεννήθηκε στις 7 Μαρτίου 1984 στη Νέα Υόρκη, έχει ύψος 1.85μ. και αγωνίζεται ως γκαρντ.
Όπως και ο πατέρας του έτσι και ο ίδιος αποφοίτησε από το κολέγιο του Iona (2002-2006), όπου σε 120 συμμετοχές είχε 17 πόντους (43.6%διπ., 40%τριπ., 83.1%β.), 3.16 ριμπάουντ και 2.17 ασίστ κατά μέσο όρο. Ολοκλήρωσε τη θητεία του στο NCAA ως ένας εκ των κορυφαίων σκόρερ στην ιστορία του Iona, φτάνοντας τους 2034 πόντους. Από το 2012 βρίσκεται και στο Hall of Fame του κολεγίου του.
Το 2006 φόρεσε τη φανέλα των Northeast Pennsylvania Breakers και στη συνέχεια βρέθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα για λογαριασμό της Ολυμπιάδας Πατρών. Το 2007 μετακόμισε σε Μπενφίκα και Ignis Novara και για μία 2ετία φόρεσε τη φανέλα της ισραηλινής Ironi Ashkelon, όπου αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος (2008).
Έπειτα, έπαιξε σε ViveMenorca, Απόλλωνα Λεμεσού (2009), Ferro - ZNTU και το 2010-2012 στην ουκρανική Ντνίπρο, κατακτώντας δύο Κύπελλα ('10, '11). Στη συνέχεια αγωνίστηκε στην τουρκική Τόφας (2012-2013) και έπειτα στη Ρωσία για την Άτβοντορ και τη Σπαρτάκ Αγ. Πετρούπολης. Το 2014 μετακόμισε στην πολωνική Ζιελόνα Γκόρα, ενώ την ίδια χρονιά φόρεσε τη φανέλα της ισπανικής Φουανλεμπράδα. Το 2015 έπαιξε στο Πουέρτο Ρίκο (Atleticos de San German) και ακολούθως στο Λίβανο και στην Byblos Club πανηγυρίζοντας την κατάκτηση ενός Κυπέλλου και ενός Σούπερ Καπ (2016).
Το 2017 επέστρεψε στα «σαλόνια» της Basket League (μετά από ένα σύντομο πέρασμα από την Κίνα) και στον Απόλλωνα Πάτρας, όπου σε 10 αγώνες μέτρησε 19.1 πόντους (48%διπ., 34.62%τριπ., 84%β.), 2.7 ριμπάουντ και 3.1 ασίστ σε 31.24 λεπτά συμμετοχής μ.ο. Έπειτα σε Λίβανο, Πουέρτο Ρίκο και Ιράν πριν υπογράψει με τον ΓΣΛ Φάρο στην 3η του συμμετοχή στην Basket League, βοηθώντας τα μέγιστα για την παραμονή του. Σε 8 αναμετρήσεις είχε 19.25 πόντους (60.34% δίπ., 34% τρίπ., 88.64% β.), 2.5 ριμπάουντ και 2.38 ασίστ σε 26.43 λ.σ. κατά μέσο όρο.

Φιλικό στη Ρόδο και στο βάθος… Κύμη
Ένα μόλις φιλικό απέμεινε για το Ρέθυμνο Cretan Kings και στη συνέχεια η «σκυτάλη» περνάει στις επίσημες υποχρεώσεις. Οι «κεραμιδί» θα προπονηθούν την Παρασκευή (28/9) το πρωί στο «Μελίνα Μερκούρη» και στη συνέχεια θα αναχωρήσουν με προορισμό την Ρόδο. Το Σάββατο (29/0), στις 12:00 στο «Βενετόκλειο», θα αντιμετωπίσουν τον Κολοσσό Ρόδου στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας.
Ο Σταύρος Μυκονιάτης και οι συνεργάτες του θα δώσουν χρόνο συμμετοχής και στον Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ, θέλοντας να διαπιστώσουν σε τι αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται. Το εν λόγω φιλικό αποτελεί την πρόβα τζενεράλε για τους Ρεθεμνιώτες, μιας και την Τετάρτη (3/10) υποδέχονται την Κύμη για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος.
Πηγή: "rethnea.gr"
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.