Τρεις Κρητικοί στο ρόστερ του ΔΠΘ στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημίων .Τα αποτελέσματα.


Ξεκινησε  την προσπάθειά του το τμήμα μπάσκετ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημείου Θράκης, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πανεπιστημείων που διεξάγεται στην Κοΐμπρα της Πορτογαλίας, εχοντας στην συνθεσή της τρεις Κρητικούς.

Μόνο εύκολο δεν θα είναι το έργο των παικτών του ΔΠΘ αφού θα βρουν στον δρόμο μερικά από τα κορυφαία Πανεπιστήμεια της Ευρώπης, στην προσπάθειά τους να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, σε αυτήν την πρωτόγνωρη προσπάθεια!

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κληρώθηκε στον τρίτο Όμιλο και θα βρει στον δρόμο του, το Πανεπιστήμειο της Μπολόνια (Ιταλία), το Πανεπιστήμειο της Γιαγκελόνια (Πολωνία) και το Πανεπιστήμειο της Ρουέν (Γαλλία).

Στην σύνθεσή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πανεπιστημίων, βρίσκονται τρεις Κρητικοί οι οποίοι εκπροσωπούν το νησί μας, βοηθώντας το Πανεπιστήμιο να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

-Είναι ο αθλητής του Αίαντα Ευόσμου πλέον ο Ρεθεμνιώτης Γιώργος Σκεμπής και οι Ηρακλειώτες Σήφης Μαρκογιαννάκης και Βαγγέλης Ρακιωτακης της ΑΕ Κομοτηνής.

Αμφότεροι ξεκίνησαν από τις υποδομές του Ηρακλειο. Ο Βαγγέλης είναι ο γιος του πρώην προέδρου του Ομίλου κ. Παντελή  Ριακιωτακη, ενώ ο Σήφης ,αγωνίστηκε σε Εργοτελη και Δειλινό.

-Το ΔΠΘ δηλώνει παρόν και στην Ευρώπη, δεν κατάφερε να προκριθεί στους "8" καλύτερους της Ευρώπης, αλλά ήδη έγραψε ιστορία με την πρώτη του νίκη.

-Πλέον  θα παλέψει για το καλύτερο στις θέσεις κατάταξης 9-16.

Τα αποτελέσματα:
22/7 Ρουέν-ΔΠΘ    81-49
Δεκάλεπτα: 28-04, 46-22 (ημ),61-38, 81-49
Πόντοι : Σκεμπής 7, Μαρκογιαννάκης 2, Ριακωτάκης 1.

23/7  ΔΠΘ-Γιαγκελόνια  69-58
Δεκάλεπτα: 14-20, 37-38 (ημ), 54- 47, 69-58. 
Πόντοι : Σκεμπής 2, Μαρκογιαννάκης 4, Ριακωτάκης 5.

-Ο Ιωσήφ Μαρκογιαννάκης, που πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, όντας από τους κορυφαίους , υπέστη διάστρεμμα. 
Το διάστημα που θα απουσιάσει δεν έχει διευκρινηστεί ακόμη, ωστόσο εχασε το  κρίσιμο ματς-πρόκριση με τους Ιταλούς και το Πανεπιστήμειο της Μπολόνια

24/7  ΔΠΘ-Μπολόνια  58-77
Δεκάλεπτα: 20-27, 31-43 (ημ), 46-69, 58-77.
Πόντοι : Σκεμπής 8,  Ριακωτάκης συμμετοχή.

Το ρόστερ του ΔΠΘ:
Χατζηπαυλίδης Ευάγγελος
Σκεμπής Γιώργος
Ζολώτας Βαγγέλης
Μαρκογιαννάκης Ιωσήφ
Ρακιωτάκης Βαγγέλης
Στασινόπουλος Βασίλης
Πανταζής Δημήτρης
Χρήστου Φραντζέσκος
Βάκρινος Γιώργος
Παλάσκας Γιώργος
Σημάκης Χρήστος
Κυφωνίδης Δημήτρης

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.