Οι μεταγραφές και οι ομάδες που θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα Ανδρών ΕΚΑΣΚ.


Μπορεί στις Εθνικές κατηγορίες και στις ομάδες της πόλης του Ηρακλείου να μην.... κινείτε φύλλο, ωστόσο στο πρωτάθλημα Ανδρών της ΕΚΑΣΚ, υπάρχει...οργασμός, διεργασιών και αλλαγών σε πρόσωπα και καταστάσεις κεντρίζοντας το ενδιαφέρον, των μπασκετόφιλων.

Στο αναλυτικό της ρεπορτάζ στην "Νεα Κρητη" η Νίκη Μηλιαράκη, επισημάνει τις ομάδες και τις αλλαγές στο πρωτάθλημα ανδρών της ΕΚΑΣΚ και εμείς σας παραθέτουμε το ρεπορτάζ , βάζοντας και δικές μας  "πινελιές".

Μια "ντουζίνα"  οι Ομάδες του Τοπικού.
Με περισσότερες ομάδες αναμένεται να διεξαχθεί το νέο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚ για την περίοδο 2018-2019. Τη δεδομένη στιγμή θεωρείται δεδομένη η συμμετοχή του Εργοτέλη, του Ανδρογέα, του ΑΣΗ Τηγανίτης, του Ηροδότου, της Πεδιάδας, της Ακαδημίας Ρεθύμνου, του Κύδωνα, του ΑΟΚ Χανιά, του ΟΑΧ, του Αρκωτηρίου , αλλά και ενδεχομένως του Ηράκλειο, που έχει αποφασίσει η να αγωνιστεί στην Β Εθνική, αν το επιτρέψουν οι οικονομικές συνθήκες, η στο τοπικό εφ όσον οι προσπάθειες λύσης δεν έχουν αποτέλεσμα.

-Από εκεί και πέρα ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να κατέβουν τη νέα σεζόν η Ιεράπετρα, η Αναγέννηση, αλλά και μία ακόμη ομάδα από τα Χανιά και συγκεκριμένα τα Χανιά BC. 

-Από την άλλη δύσκολα θα κατεβάσει ομάδα ανδρών η Μεσαρά αν και ακόμα τίποτα δεν είναι σίγουρο. 
Όλα θα ξεκαθαρίσουν στις 31 Ιουλίου όταν και λήγει η ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής, όμως είναι σχεδόν βέβαιο ότι το πρωτάθλημα θα έχει περισσότερες ομάδες σε σχέση με πέρυσι.

-Επίσης αλλάζει η ημέρα διεξαγωγής των αγώνων καθώς αντί για Κυριακή θα διεξάγονται το Σάββατο, ενώ πιθανότατα θα αλλάξει και ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος στην τελική φάση. Η αλλαγή που βρίσκεται στα… σκαριά αφορά στη μεταφορά των αποτελεσμάτων της α’ φάσης στην τελική. 
Τα δύο τελευταία χρόνια μεταφέρονταν τα αποτελέσματα της α’ φάσης στα πλέι οφ όμως αυτό πιθανότατα θ’ αλλάξει και η μάχη των ομάδων που θα προκριθούν στην τελική τετράδα θα ξεκινά από το μηδέν.

Μεταγραφικές κινήσεις:
- Στον Ηρόδοτο, η νέα διοίκηση συγκροτήθηκε σε σώμα με τον Γιάννη Τζαμούση να αναλαμβάνει την προεδρία. 
Πρώτος στόχος είναι η δημιουργία ισχυρού προπονητικού τημ, το οποίο θα αναλάβει την οργάνωση όλων των τμημάτων και ανάμεσα σε αυτό θα είναι και του αντρικού,οπού θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό.

-Ο Εργοτέλης είναι η ομάδα που έχει κινηθεί περισσότερο στο "μεταγραφικό παζάρι".
Ήδη έχει συμφωνήσει με τους Μπελεφάντη από την Ακαδημία Ρεθύμνου και τον Γρηγόρη Κατσαπρακάκη από τη Μεσαρά, ενώ επιστρέφει ο Σταράκης και γίνονται κάποιες κινήσεις για την απόκτηση των Αλετρά και Πυργιώτη από τον Ηρόδοτο. 
Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν συμφωνήσει και με τον Βασίλη Μαϊστρέλη, όμως φαίνεται ότι μπαίνουν κάποια εμπόδια από τον ΟΦΗ στη μετακίνησή του.
Παράλληλα γίνονται συζητήσεις με ακόμα δυο παίκτες οι οποίοι θα μειώσουν σημαντικά τον μ.ο ηλικίας αν αποκτηθούν, ενώ για το ταλέντο τους, έχουν εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια οι άνθρωποι στις ομάδες που αγωνίζονταν..
Από τον Εργοτέλη θα αποχωρήσει, όπως όλα δείχνουν, ο Άλεξ Χασάπης, ο οποίος θα παραχωρηθεί στο Δειλινό. 

-Παρελθόν αποτελεί και ο Δόσπρας, ο οποίος έχει συμφωνήσει με τον Τηγανίτη, ενώ ελεύθερος έμεινε ο Χωματάς. 

-Ο Ανδρογέας επανέρχεται στο πρωτάθλημα ανδρών με τον Μανόλη Δημητριάδη στο τιμόνι του, όμως με τη φιλοσοφία που έχει τα τελευταία χρόνια δίνοντας βαρύτητα στα δικά του παιδιά. Το μισό ρόστερ θα αποτελείται από έφηβους και το άλλο μισό από νέους άνδρες. 
Ο πιο μεγάλος σε ηλικία θα είναι ο 24χρονος Χρήστος Δεσποινιάδης που αποκτήθηκε από το Δειλινό, ενώ αποκτήθηκε και ο Καγιαλής από το εφηβικό του ΟΦΗ και ο 20χρονος φοιτητής Πλίτσης. 
Η συνεργασία του Ανδρογέα με τον Μανόλη Δημητριάδη ξεκινά επίσημα στις 20 Αυγούστου οπότε και αρχίζει η προετοιμασία της ομάδας, ενώ φαίνεται ότι αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τον πολύπειρο προπονητή να συνδυάζει την επιστροφή του στους πάγκους του μπάσκετ με μία νεανική ομάδα.

-Στην Πεδιάδα, παρελθόν αποτελούν οι Φασουλάκης (μετακόμισε εκτός Κρήτης) και ο Σπηλιόπουλος (πήγε στο Δειλινό). 
Επίσης έφυγαν οι φοιτητές, όμως ο βασικός κορμός έμεινε ίδιος. Θα γίνουν κάποιες λίγες προσθήκες, όμως το ρόστερ δε θα αλλάξει δραματικά σε σχέση με πέρυσι.

-Στον ΑΟΚ Χανιά οι περισσότεροι παίκτες που ήταν στην Γ Εθνική, θα παραμείνουν, προεξέχοντος των Αλεξίου, Υφαντόπουλου, ενώ στους  Κύδων και  Ακρωτήρι, δεν αναμένονται μεγάλες αλλαγές στο ροστερ και θα στηριχτούν στα δικά τους παιδιά, που έχουν ολοκληρώσει από παιδοεφηβικά τμήματα...

- Η Ακαδημία θα στηριχτεί σε Ρεθυμνιωτάκια και φοιτητές, ενώ ο ΟΑΧ που επιστρέφει στο τοπικό, εξετάζει και περιπτώσεις αθλητών μικρούς σε ηλικία, που αγωνιζόταν τα τελευταία χρόνια στο Εργασιακό.

Πηγή ρεπορτάζ από:"Μηλιαράκη Νίκη - neakriti.gr".



Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.