Η Γενική προκήρυξη 2018-19, της ΕΚΑΣΚ.Δήλωση συμμετοχής.


Η Επιτροπή πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚ, γνωστοποίησε  την φετινή γενική προκήρυξη των πρωταθλημάτων της 2018-2019 , με μια βασική διαφορά, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Οι αγώνες στο πρωτάθλημα Ανδρών θα διεξάγονται ημέρα Σάββατο, αντί Κυριακής που ήταν τα τελευταία χρόνια, ώστε να διευκολυνθούν οι ομάδες των Εθνικών κατηγοριών που αγωνίζονται Κυριακή .

Η ΕΚΑΣΚ αποφάσισε ακόμα (για πρώτη φορά στην ιστορία της) ότι σε όλα τα παιχνίδια της θα υπάρχει υποχρεωτική παρουσία γιατρού με τα έξοδα θα επιβαρύνουν τα γηπεδουχα σωματεία.

Μερικές σημαντικές επισημάνσεις που διαλέξαμε:

-Οι δηλώσεις συμμετοχής των Σωματείων πρέπει να υποβληθούν στην Ε.ΚΑ.Σ.Κ. εγγράφως το
αργότερο μέχρι την Τρίτη 31/7/2018 και να περιλαμβάνουν τα στοιχεία που αναφέρονται στο άρθρο 28 των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ.

Η κλήρωση των αγώνων θα πραγματοποιηθεί τη Δεύτερα 27/8/2018 και ώρα 17.00 στα γραφεία της Ένωσης, παρουσία εκπροσώπων των σωματείων.

Τα Σωματεία πρέπει να έχουν εξοφλήσει προς τους συνδέσμους Διαιτητών και Κριτών, όλες τις προηγούμενες οφειλές τους από παράβολα και δόσεις, προσκομίζοντας ταυτόχρονα και το σχετικό καταθετήριο στον λογαριασμό ΣΥΔΚΑΚ.

-Το σύστημα διεξαγωγής για κάθε πρωτάθλημα θα οριστεί μετά τις δηλώσεις συμμετοχής με απόφαση της Επιτροπής Πρωταθλήματος της Ε.ΚΑ.Σ.Κ.

-Τα σωματεία έχουν το δικαίωμα να ορίσουν τιμή εισόδου (εισιτήριο) στους αγώνες και θα υπόκεινται σε όλες τις κατά το Νόμο διατάξεις.

-ε) Κάθε σωματείο υποχρεούται να δηλώνει μια έδρα για όλα τα τμήματα του.
στ) Κάθε σωματείο υποχρεούται να δηλώσει κλειστό γήπεδο σαν έδρα του και θα είναι
υπεύθυνο το Σωματείο για την διεξαγωγή των αγώνων σύμφωνα με το πρόγραμμα και τον κανονισμό της ΕΟΚ.
ζ) Τα σωματεία υποχρεούνται να φροντίζουν για την παρουσία αστυνομικής δύναμης στους
αγώνες υψηλού κινδύνου.

-Δεν αποτελεί λόγο αναβολής το γεγονός ότι ο προπονητής ενός τμήματος οποιαδήποτε ομάδας, είναι προπονητής και άλλου τμήματος της ίδιας ή άλλης ομάδας.

-Ενστάσεις υποβάλλονται σύμφωνα με το άρθρο 54 των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ. και θα πρέπει να υποστηριχθούν με έγγραφο (έκθεση) του σωματείου προς την Ε.ΚΑ.Σ.Κ. μέσα σε 48 ώρες από την τέλεση του αγώνα και να συνοδεύονται με το ποσό των 50 €, το οποίο καταβάλλεται στην Ε.ΚΑ.Σ.Κ. το αργότερο την προηγούμενη ημέρα της συζητήσεως της ενστάσεως.

-Τα γηπεδούχα σωματεία είναι αποκλειστικά υπεύθυνα για τη παρουσία ιατρού (με οικονομική επιβάρυνση του γηπεδούχου σωματείου) κατά τη διεξαγωγή των αγώνων. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει γιατρός στο γήπεδο, το γηπεδούχο σωματείο θα μηδενίζεται.

-Οι προπονητές και οι βοηθοί προπονητών των σωματείων πριν από την έναρξη οποιουδήποτε αγώνα της ΕΚΑΣΚ, υποχρεούνται να προσκομίζουν στην Γραμματεία δελτίο ταυτότητος προπονητή.



Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.