«Έφυγε» ο Κώστας Αναστασάτος


Μια εμβληματική μορφή της ελληνικής καλαθοσφαίρισης ο Κώστας Αναστασάτος έφυγε από κοντά μας στα 81 του χρόνια.

Ο Αναστασάτος αγωνίστηκε στον Έσπερο Καλλιθέας έως το 1965 και στην συνέχεια ανέλαβε την ομάδα ως προπονητής μέχρι το 1973. Υπήρξε ο βασικός αρχιτέκτονας του οικοδομήματος του Εσπέρου, αφού κατάφερε να αναδείξει τον Έσπερο Πρωταθλητή Παίδων, Πρωταθλητή Εφήβων, Πρωταθλητή Α’ Κέντρου και Πρωταθλητή Β’ Εθνικής. Το 1973-74 ανέβασε τον Πανιώνιο στην Α΄ Εθνική. 

Επέστρεψε στον Έσπερο από το 1977 έως το 1979 και το 1990. Το 1977 κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ελλάδος, ευρισκόμενος στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού. Το 1986 ως προπονητής του Ολυμπιακού ήταν φιναλίστ του Κυπέλλου Ελλάδος απέναντι στον ΠΑΟ. Επίσης υπήρξε προπονητής του Πανελλήνιου, του Ιωνικού Νικαίας, του Μίλωνα, της ΑΕΚ. 

Ανέλαβε το 1975 την Εθνική Ελλάδος Ανδρών και την Εθνική Παίδων. Με την Εθνική Παίδων κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ Παίδων το 1975. Από το 1993 έως το 1995 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του τμήματος μπάσκετ γυναικών του Παναθηναϊκού

EOK
Τα μέλη του ΔΣ της ΕΟΚ εκφράζουν την βαθιά τους θλίψη για την απώλεια του Κώστα Αναστασάτου. Ο εκλιπών υπηρέτησε για πολλά χρόνια με ξεχωριστό ήθος τον χώρο του μπάσκετ και ήταν από τους ανθρώπους που πρόσφερε ουσιαστικά στην ανάπτυξη του αθλήματος στην χώρα.
«Ηταν σωστός συνεργάτης, αγαπητός άνθρωπος και το κενό που αφήνει πίσω του είναι μεγάλο. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΕΣΑΚΕ
«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος εκφράζουν την βαθιά θλίψη τους για τον χαμό του Κώστα Αναστασάτου. Ο εκλιπών αφιέρωσε την ζωή του στο μπάσκετ και υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους δασκάλους στην ιστορία του αθλήματος στην χώρα μας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος εκφράζουν, επίσης, τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους στην οικογένεια και τους οικείους του Κώστα Αναστασάτου.»

Oλυμπιακός
Ο μπασκετικός Ολυμπιακός αποχαιρέτησε τον Κώστα Αναστασάτο, τον «εργάτη του αθλητισμού και του μπάσκετ» όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά στη σελίδα της ΚΑΕ στο facebook…

«Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Κώστα Αναστασάτου.
Ο παλαίμαχος τεχνικός της ομάδας μας υπήρξε εργάτης τους αθλητισμού και του μπάσκετ, μεταλαμπαδεύοντας τις αρχές και τις αξίες του σε εκατοντάδες καλαθοσφαιριστές.
Καλό ταξίδι κόουτς».

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.