Επιμορφωτική ημερίδα προπονητών, αθλητών και γονέων από την ΕΚΑΣΚ και τον ΠΣΑΤ με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας.


Η ΕΚΑΣΚ και ο ΠΣΑΤ με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Κρήτης κι έχοντας την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου διοργανώνουν επιμορφωτική ημερίδα προπονητών, αθλητών και γονέων 23 έως 25 Ιουνίου 2018 στο κλειστό Αλικαρνασσού, στο πλαίσιο της αναβάθμισης του αθλήματος του μπάσκετ.

Στις εργασίες του σεμιναρίου θα διδάξουν ο πρώτος προπονητής ανδρών, Vince Alexander και ο πρώτος προπονητής γυναικών Anthony Crocitto, του St. Leo University of Florida των ΗΠΑ, καθώς και γυμναστής , ιδρυτής της ‘’ΑΘΛΕΛΙΞΗ’’ Νίκος Γεωργιάδης.

Θα παρουσιαστούν ενδιαφέροντα θέματα στους συμμετέχοντες (9πμ-12,40μμ το Σάββατο και Κυριακή) προπονητές, αθλητές και θα υπάρχει συζήτηση με τους γονείς, παιδιά(6-8μμ το Σάββατο και την Κυριακή) για να τους λυθούν απορίες . 

Το θέμα που θα αναπτυχθεί κύρια, είναι, ‘’Οι ανησυχίες, τα προβλήματα και οι προοπτικές των παιδιών ως αθλητές και μαθητές στην Ελλάδα του 2018’’.

-Ειδικότερα, το Σάββατο 6-8μμ (για γονείς και παιδιά - ακαδημιών προ-αγωνιστικών τμημάτων Κ-14)οι ερωτήσεις που θα τεθούν και θα απαντηθούν είναι:

*Τι άθλημα να επιλέξω για το παιδί μου;
*Πότε είναι η κατάλληλη ηλικία για ένα παιδί ν’ αρχίσει τον αθλητισμό;
*Τι κάνουμε όταν το παιδί μας θέλει να τα παρατήσει η να αλλάξει άθλημα;
*Ποιο είναι η διαφορά αθλητισμού και πρωταθλητισμού;

-Την Κυριακή (6μμ ,για γονείς και παιδιά - αγωνιστικών τμημάτων Κ-18) οι κρίσιμες ερωτήσεις ,που «βασανίζουν» γονείς ,παιδιά και, θα απαντηθούν είναι.

*Η μετάβαση από τον αθλητισμό στον πρωταθλητισμό
*Πρωταθλητισμός και εκπαίδευση: Μπορούμε να τα συνδυάσουμε;
*Ποιος είναι ο λόγος που τα παιδιά ‘’παρατάνε’’ τον αθλητισμό στην αρχή της εφηβείας;
*Ποιός ο ρόλος του γονέα στον αθλητισμό; Είναι ο ίδιος στον πρωταθλητισμό;

-Για τους προπονητές το Σάββατο 23 και Κυριακή 24 Ιουνίου 9-12 το πρωί κατά την διάρκεια της προπονητικής ημερίδας θα συζητηθούν:

Ψυχικό Σθένος και Αθλητισμός
(MST) Mental Skills Training: Τι είναι και πως βοηθάει τον αθλητή;
Συμβουλές για προπονητές ακαδημιών και αγωνιστικών τμημάτων υποδομών.

Την Δευτέρα 25 Ιουνίου από 9 έως 11 πρωί θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για τα αναπτυξιακά προγράμματα που αφορούν τους μικρούς αθλητές.




Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.