Έως την Δευτέρα 25/06, οι δηλώσεις συμμετοχής στα Εθνικά πρωταθλήματα .Ανάλυση.


Πολύ νωρίτερα έθεσε φέτος η Ομοσπονδία τις προθεσμίες της για δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων στα εθνικά πρωταθλήματα και τα Κύπελλα ανδρών και γυναικών.

Τόσο το Ηράκλειο στην Β΄ Εθνική,  όσο και ο ΟΦΗ και το Δειλινό στην Γ΄ Εθνική, αλλά και ο ΟΑΧ (και το Αρκάδι, εφόσον ανεβεί)  θα πρέπει ν’ αποστείλουν τις δηλώσεις συμμετοχής τους για το Κύπελλο Ελλάδας σε δέκα μέρες καθώς η καταληκτική ημερομηνία είναι η 25η Ιουνίου ενώ η κλήρωση θα γίνει ένα μήνα νωρίτερα σε σχέση με πέρσι, δηλαδή στις 27 Ιουλίου!

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ:
"Από την ΕΟΚ υπενθυμίζεται σε όλα τα σωματεία που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα Εθνικά πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών, όπως και στα αντίστοιχα κύπελλα, για την αγωνιστική περίοδο 2018-19, ότι οι σχετικές δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβληθούν μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα 25/06, οπότε και λήγει η σχετική προθεσμία".

-Ανάλογα με τα κενά που θα προκύψουν σε περίπτωση που κάποια σωματεία δεν δηλώσουν συμμετοχή, τότε η λίστα των ομάδων ανά κατηγορία που έχει ανακοινώσει η ΕΟΚ θα διαφοροποιηθεί, καθώς κάποια σωματεία θα κληθούν να καλύψουν αυτά τα κενά και ως εκ τούτου θα βρεθούν σε μεγαλύτερη κατηγορία.

-Υπενθυμίζουμε οτι βάση της προκήρυξης , "Όλες οι κληρώσεις των Εθνικών Κατηγοριών και του Κυπέλλου θα πραγματοποιηθούν στις 27 Ιουλίου στην Αθήνα, εκτός του 2ου ομίλου της Β’ Εθνικής Ανδρών, του 3ου και του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής Ανδρών και του 2ου ομίλου της Α2 Γυναικών που θα διεξαχθούν στις 30 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη.

-Ιδιαίτερες αλλαγές ως προς τον προβιβασμό και τον υποβιβασμό στα νέα πρωταθλήματα δεν θα υπάρξουν. 

-Συγκεκριμένα από την Α2 θα προβιβασθούν στην Α1 Εθνική ο πρώτος του βαθμολογικού πίνακα και η ομάδα που θα τερματίσει στην πρώτη θέση του ειδικού πίνακα των πλέι οφ (συνολικά δύο ομάδες).

-Αντίστοιχα θα υποβιβασθούν στη Β’ Εθνική οι δύο τελευταίοι της κανονικής περιόδου και οι δύο τελευταίοι των πλέι άουτ, (ήτοι τέσσερις ομάδες).

-Από τη Β’ Εθνική την άνοδο στην Α2 θα κερδίσουν τέσσερις συνολικά ομάδες ήτοι οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο. Θα υποβιβασθούν οκτώ ομάδες, δηλαδή οι τέσσερις τελευταίοι κάθε ομίλου.
Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους των 16 ομάδων και οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 7 Οκτωβρίου 2018.

-Στην Γ΄ Εθνική που ξεκινά στις 14 Οκτωβρίου, ανεβαίνουν οι  δυο πρώτοι κάθε ομίλου, ενώ υποβιβάζονται από τον 1ο και 2ο Όμιλο (που έχει Κρητικό ενδιαφέρων) εννέα ομάδες.
Τέσσερις από κάθε όμιλο και ο ηττημένος από τον αγώνα κατάταξης μεταξύ των σωματείων που θα καταλάβουν την 10η θεση στον βαθμολογικό πίνακα κατάταξης της περιόδου 2018-19.
Την ανοδο στην Γ΄Εθνικη κερδιζουν , μεσω τοπικων πρωταθληματων των Ενώσεων 17 Σωματεια, μεταξυ των οποίων και ο πρωταθλητής ΕΚΑΣΚ.

-Τέλος, σχετικά με το πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών, την άνοδο στην Α1 θα κερδίσουν τρεις συνολικά ομάδες, ήτοι οι πρώτοι των δύο ομίλων και ο νικητής του αγώνα μπαράζ μεταξύ των δύο δεύτερων των δύο ομίλων.
Σε ότι αφορά στον υποβιβασμό, από τον 1ο όμιλο όπου υπάρχει το Κρητικόό ενδιαφέρον, την κατηγορία θα αποχαιρετίσουν οι τρεις ή οι τέσσερις τελευταίες ομάδες (εξαρτάται από τα κενά που θα δημιουργηθούν).
Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους των 12 ομάδων και οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 27 Οκτωβρίου 2018.


ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ:
ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Β' ΑΝΔΡΩΝ, 2018-2019 ΕΔΩ:

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Γ' ΑΝΔΡΩΝ, ΕΔΩ 

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Α2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΕΔΩ 

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΔΡΩΝ, ΕΔΩ 

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΔΩ 

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.