Το σχόλιο της Δευτέρας (28/05).

Του συνεργάτη μας "threepointer".

Είσαι ο  Jayson Tatum, ο πολυτιμότερος ρούκι των play off στο NBA  και αφού έτυχε (ευτυχώς για μας), να περάσεις πριν δύό χρόνια από τα Δυό Αοράκια να σε δούμε, αντιμετωπίζεις στον τελευταίο φετινό τελικό της ανατολής τον Λεμπρόν, ο οποίος στον προηγούμενο τελικό σου έβαλε δυό clutch  σουτ στα μούτρα και σε κέρδισε. 

Παίζεις πολύ καλά και στη φάση του αγώνα, κορυφή στο top five, κάνεις πόστερ τον Λεμπρόν με ένα βροντερό κάρφωμα και μετά  τον τρολάρεις πάνω στην ένταση της φάσης, πηγαίνοντας καταπάνω του με τον ώμο σου. Το κάνεις αυτό στο είδωλο σου, που τα καλοκαίρια πήγαινες στα camp του, να πάρεις παραπάνω πράγματα και να εξελιχθείς σαν παίκτης.

Στο τέλος, το είδωλο, ο Λεμπρόν, ο οποίος δεν αντέδρασε καθόλου, κερδίζει με μεγάλη εμφάνιση τον τελικό και τον τίτλο της Ανατολής και στις δηλώσεις του λέει πως σε θαυμάζει για το ταλέντο σου και για την ωριμότητα που δείχνεις μέσα στο παιχνίδι.

Όλα αυτά τα καταπληκτικά πράγματα συμβαίνουν  όχι στον Αρη αλλά στον πλανήτη γη.

Σε ένα άλλο, μακρινό μέρος που το μπάσκετ υπάρχει και είναι ανεπτυγμένο για να προσφέρει ευκαιρίες σε ταλαντούχους, με σωστή δομή και ανάπτυξη από το σχολείο, με απόλυτα επαγγελματική διαχείριση αυτών που θα ακολουθήσουν τέτοια πορεία, συνεχή αθλητική και πνευματική εξέλιξη μέχρι το τέλος, με αποτέλεσμα ο καλύτερος παίκτης της εποχής του, ο Λεμπρόν, ακόμα και μετά από τέτοια χρονιά, στα 33 του, να δίνει πρώτος το παράδειγμα και να είναι ο καλύτερος δάσκαλος για όλους.

Αλήθεια, ο μαγικός κόσμος του μπάσκετ, το ΝΒΑ, συνεχίζει να μας μαγεύει.
Δεν είναι μόνο το άθλημα, το θέαμα, τα λεφτά κλπ.
Μιλάμε για παίκτες με εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.
Και ματώνουν στο γήπεδο κάθε φορά, παλεύοντας να κερδίσουν και να αφήσουν εποχή.

Το κίνητρο είναι κάτι παραπάνω από αυτά. Είναι η αγάπη για εξέλιξη, για να υπερβείς τα όρια σου,για πνευματική υπέρβαση, τέλος η αγάπη για το παιχνίδι, πάνω απ' όλα.

Love for the game.
Lebron keep going on!

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.