Δυο νέα τρόπαια στο μπάσκετ στα γραφεία του OAX (pics).


Στην παράδοση των δύο Κυπέλλων που κέρδισαν αυτή τη χρονιά προχώρησαν οι ομάδες μπάσκετ Παίδων Β’ και Κορασίδων του Ομίλου Αντισφαίρισης Χανίων. Η παράδοση έγινε στα γραφεία του ΟΑΧ, εκεί όπου φιλοξενείται η ιστορική τροπαιοθήκη του Ομίλου, η οποία έτσι… εμπλουτίζεται με δύο νέα τρόπαια!

Ο πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαίρισης Χανίων, Τάσος Δημολίτσας, καλωσόρισε τους αρχηγούς των δύο ομάδων, καθώς και τους προπονητές, Φρόσω Δημητρουλάκη και Μιχάλη Κασικτσόγλου και αφού τους συνεχάρη για τις επιτυχίες των ομάδων, παρέλαβε από τα χέρια των παικτών, τα τρόπαια.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις δυο ομάδες μας για το ότι μας παρέδωσαν τα τρόπαια που κέρδισαν μετά από τόσο κόπο και τόσες θυσίες.
Θερμά συγχαρητήρια στα αγόρια και τα κορίτσια και σε όλους όσοι συνετέλεσαν σε αυτές τις επιτυχίες», τόνισε απευθυνόμενος στους αρχηγούς των ομάδων Παίδων Β’ και Κορασίδων ο κ. Δημολίτσας, προσθέτοντας στη συνέχεια τα εξής: «Το μέλλον ανήκει σε αυτά τα παιδιά και προδιαγράφεται λαμπρό. Από την πλευρά μας θέλω να σταθώ στην αξιόλογη πορεία που είχαν τα παιδιά, αλλά και στον τρόπο που έφτασαν σε αυτές τις διακρίσεις. Εύχομαι σε όλους καλή συνέχεια και να είναι δυνατοί στο άθλημα που έχουν επιλέξει».

Αξιο αναφοράς ότι η ομάδα Κορασίδων έφτασε αυτή τη χρονιά στον τίτλο μετά από πολλά χρόνια, ενώ αντίστοιχα η επιτυχία για τους Παίδες Β’ είναι η αφετηρία για την ενεργοποίηση και πάλι του ανδρικού τμήματος.

Στις δηλώσεις της, η Φρόσω Δημητρουλάκη σημείωσε ότι,
«μετά από αρκετά χρόνια που είχαμε να πάρουμε κάποιο μετάλλιο στις μικρές ηλικίες καταφέραμε και κάναμε το “καμ μπακ”. Για να φανταστείς κανείς, το τελευταίο πρωτάθλημα που πήραμε ήταν όταν γεννήθηκαν αυτά τα κορίτσια που το πήραν φέτος! Τα αγόρια επέστρεψαν την ομάδα σε μια θέση που ήμασταν και παλιότερα, έχοντας η ομάδα μας διαλύσει μετά την ένωση που είχε γίνει κάποτε στο ανδρικό μπάσκετ στα Χανιά. Αυτά τα παιδιά δούλεψαν πολύ και έφτασαν σε ένα πολύ καλό σημείο. Το ζητούμενο πλέον είναι να συνεχίσουμε να μείνουμε εκεί ψηλά, να σταθεροποιηθούμε και να δουλέψουμε σε υψηλό επίπεδο. Στόχος, δηλαδή, είναι να δουλεύουν οι υποδομές μας όσο το δυνατόν καλύτερα. Παραδίδουμε στον πρόεδρο του Ομίλου μας, δύο Κύπελλα, που αποτελούν τιμή για τις ομάδες μας, γιατί πραγματικά όλη η Κρήτη μιλάει για αυτά τα παιδιά. Εχουμε δεχθεί πολλά συγχαρητήρια απ’ όλη την Ελλάδα για την καλή μας μπασκετική χρονιά, που σαν επιστέγασμα είχε την παραμονή της γυναικείας ομάδας στην Α2. Αυτό ήταν το… κερασάκι στην τούρτα της φετινής χρονιάς», κατέληξε η κυρία Δημητρουλάκη.

Στη συνέχεια, ο προπονητής Μιχάλης Κασικτσόγλου στάθηκε στη μεγάλη επιτυχία ότι η γυναικεία ομάδα παρέμεινε στην Α2 όπου θ’ αγωνίζεται και του χρόνου:
«Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια σε όλους. Στη διοίκηση, στις αθλήτριες και στους συνεργάτες μου, με πρώτη και καλύτερη τη Φρόσω Δημητρουλάκη. Η παραμονή της ομάδας στην Α2 αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία για τον ΟΑΧ σε μια χρονιά που ήταν γενικότερα καλή, καθώς είχαμε πολύ καλή παρουσία στο Παιδικό και τις Κορασίδες.
Τώρα, είναι στο χέρι της διοίκησης να γίνει ένας καλός προγραμματισμός έτσι ώστε η επόμενη χρονιά να είναι ακόμα καλύτερη από αυτή που τελείωσε», τόνισε ο Μιχ. Κασικτσόγλου ενώ αναφερθείς στη συνέχεια για τη χρονιά που ακολουθεί στην Α2 σημείωσε τα εξής: «Με το σκεπτικό ότι οι ομάδες του Βορρά που συμμετέχουν στην Α1 θα είναι του χρόνου τρεις, ο ΠΑΟΚ, ο Ηρακλής και η Νίκη Λευκάδας, αυτό σημαίνει ότι την επόμενη χρονιά θα πέσουν πιθανότατα πέντε, ίσως και έξι ομάδες από την Α2, άρα η επόμενη χρονιά θα είναι ακόμα πιο δύσκολη. Η δική μας ομάδα θα πρέπει να δημιουργήσει ένα ακόμα πιο ανταγωνιστικό σύνολο ώστε να μπορεί ν’ αντιμετωπίσει τις ομάδες από την Αθήνα που κακά τα ψέματα, έχουν ένα πολύ μεγαλύτερο πλεονέκτημα. Ναι μεν, έχουμε το χρόνο για να γίνει μια κατάλληλη προετοιμασία, αλλά οι συνθήκες την επόμενη χρονιά θα είναι πολύ δύσκολες».

Εκ μέρους των παικτών, η Ευτυχία Δερμιτζάκη από την ομάδα των Κορασίδων σημείωσε τα εξής:
«Το Κύπελλο καταφέραμε να το κερδίσουμε χάρη σε πολύ κόπο. Το είχαμε σαν στόχο από την αρχή που ξεκίνησε αυτή η χρονιά. Μετά τον τίτλο που καταφέραμε στην Κρήτη προχωρήσαμε στη β’ φάση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα όπου καταφέραμε και κάναμε το 5 στα 5, κερδίζοντας με μεγάλη ευκολία τις νησιώτικες ομάδες και τώρα βρισκόμαστε σε προετοιμασία έτσι ώστε από τις 26 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου που θα γίνει η τελική φάση να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να διεκδικήσουμε το καλύτερο που μπορούμε».

Τέλος, ο Γιάννης Φυτράκης εκ μέρους της ομάδας των Παίδων Β’ σημείωσε τα εξής: «Ο στόχος που εκπληρώσαμε ήταν κάτι που επιδιώκαμε από την αρχή της χρονιάς. Ηταν κάτι δύσκολο, κάτι καινούργιο, γιατί ξεκινήσαμε απ’ το μηδέν. Ξεκινήσαμε πολύ μικροί και συνήθως στην αρχή χάναμε από τους αντιπάλους αυτούς. Για να φτάσουμε εδώ που βρισκόμαστε φέτος, αυτό είναι μια απίστευτη τιμή για μας. Δεν το περιμέναμε, αλλά ξέρουμε ότι η καλή δουλειά αποδίδει.
Είχαμε την κατάλληλη βοήθεια από το σωματείο και όλους τους ανθρώπους γύρω μας κι έτσι φτάσαμε στην κατάκτηση του τίτλου στους Παίδες Β’ στην Κρήτη. Είχαμε ένα ρεκόρ 15-0, κάτι που ήταν τελείως καινούργιο για μας. Νικήσαμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι στα μπαράζ για να πάμε στο φάιναλ φορ, τον Κύδωνα, μια ομάδα από την οποία χάναμε όλες τις υπόλοιπες χρονιές. Ηταν η πρώτη φορά που τον κερδίσαμε σε επίσημο αγώνα και τον κερδίσαμε μάλιστα με διαφορά.
Στο φάιναλ φορ βγήκαμε 4οι, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Ηταν όλες πολύ δύσκολες ομάδες και “γεμάτες” όσον αφορά τα ρόστερ τους, έχοντας περισσότερο βάθος. Οι μελλοντικοί μας στόχοι είναι στο Εφηβικό όπου ο στόχος μας είναι να πάμε όσο περισσότερο μακριά μπορούμε. Δεν ξέρουμε αν ο κορμός μας θα είναι σταθερός, γιατί κάποια παιδιά μπορεί να μείνουν, ενώ άλλα μπορεί να φύγουν. Πιστεύω όμως ότι θα έχουμε ένα λαμπρό μέλλον αν μείνουμε αυτοί που είμαστε».




Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.