Ήττα και αποκλεισμός από την τελική φάση για τα κορίτσια του 3ου ΓΕΛ Ηρακλείου.


Στην προημιτελική φάση του Πανελληνίου Λυκείων,  τα (λαβωμένα από τραυματισμούς) κορίτσια  του 3ου Λυκείου Ηρακλείου αν και πάλεψαν δεν κατάφεραν να κερδίσουν το Λύκειο Βούλας, καθώς ηττήθηκαν με  65-40 στην Αθήνα και έτσι η Κρήτη δεν θα έχει εκπρόσωπο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Λυκείων Ελλάδας Κύπρου στην  στην Αρχαία Ολυμπία και στα Κρέστενα.

Το τελικό σκορ δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα καθώς  τα πολλά λάθη (13) στο δεύτερο  οκτάλεπτο έφεραν και την μεγάλη διαφορά , με αποτέλεσμα οι αθλήτριες του Α.Οικονόμου, βρέθηκαν στην συνέχεια να κυνηγούν την ανατροπή. 

Να σημειώσουμε οτι το Λύκειο της πόλης μας, βρέθηκε στην Αθήνα...λαβωμένο, καθώς δεν ταξίδεψαν οι Σεμετζάκη και η Μαυράκη, λόγω τραυματισμού .

1ο ΓΕΛ ΒΟΥΛΑΣ - 3ο ΓΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 65-40 
Οκτάλεπτα: 15-12, 30-22(ημ), 44-32, 65-40.

3ο ΓΕΛΗ(Οικονόμου): Ιατράκη 3 (1), Βατσινά 16 (3), Κασαπίδη 5, Παπαμαρκάκη 11 (3), Τζανετή 5 (1), Κοντογιάννη, Γιαλιδάκη,Κουράτορα,  Μπορμπαντωνάκη, Σφακιανάκη.

Στην Αρχαία Ολυμπία η τελική φάση , ένσταση από το  2ο ΓΕΛ Πάτρας
Στην Αρχαία Ολυμπία και στα Κρέστενα,  πραγματοποιείται  η τελική φάση  των κοριτσιών και των αγοριών  στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Λυκείων Ελλάδας Κύπρου  και το πρόγραμμα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα είναι:

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΜΑΪΟΥ 
ΑΓΟΡΙΑ - ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ
10:00 2ο ΒΟΥΛΑΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΛΕΓΙΟ  67-65
12:00 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΠΑΝΟΥ-ΛΑΝΙΤΕΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ 

ΚΟΡΙΤΣΙΑ - ΚΡΕΣΤΕΝΑ
10:30 1ο ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ-ΛΥΚΕΙΟ ΚΥΚΚΟΥ Β ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
12:30 1ο ΒΟΥΛΑΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΛΕΓΙΟ  46-37

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΜΑΪΟΥ
ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ
09:00 ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ
11:00 ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΓΟΡΙΩΝ

ΚΡΕΣΤΕΝΑ
09:45 ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ
11:45 ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΓΟΡΙΩΝ
13:00 ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ

Σκάνδαλο καταγγέλλουν στον προημιτελικό μπάσκετ γονείς μαθητριών του 2ου ΓΕΛ Πάτρας * ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ .

Πηγή : "https://sportin.gr"

Τα όρια της φαιδρότητας, που δεν περιποιούν τιμή σε κανέναν αγγίζουν τα όσα έγιναν την περασμένη Παρασκευή (4/5) στην Αθήνα, στην τρίτη φάση του σχολικού πρωταθλήματος μπάσκετ.

Μετείχε και το 2ο ΓΕΛ Πάτρας που έχασε από το 1ο ΓΕΛ Αγίας Παρασκευής με 45-42. Μαζί χάθηκε και η ευκαιρία των κοριτσιών να αγωνιστούν στο φάιναλ φορ της διοργάνωσης και να πάρουν τα μόρια για την εισαγωγή τους στο πανεπιστήμιο.

Οι γονείς των μαθητριών της πατρινής ομάδας έκαναν ένσταση γιατί ο ορισθείς (από την ΔΔΕ Αθήνας) β' διαιτητής, δεν είναι επίσημος διαιτητής μπάσκετ, αλλά προπονητής. Μάλιστα, όπως καταγγέλλεται, διαιτήτευσε τον αγώνα με φόρμα, ενώ ο άλλος διαιτητής με την επίσημη στολή.

Ακολούθησε ένσταση, η οποία απορρίφθηκε, πετάχτηκε στα σκουπίδια μαζί με τα όνειρα των κοριτσιών.

Το μπλογκ tsiotras.blogspot.com μίλησε με υπεύθυνο από το Γραφείο Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η ένσταση δεν είναι στη δικαιοδοσία του Υπουργείου. «Οι δυο ομάδες άρχισαν και τελείωσαν το παιχνίδι, χωρίς κανένα παρατράγουδο. Οτι και να έγινε έπρεπε να λυθεί, μεταξύ των δύο διευθύνσεων και όχι από το Υπουργείο», ανέφερε χαρακτηριστικά.  

Αγώνας μπαράζ  λόγω…Κύπρου!
Πάντως όπως αποκαλύπτει το σαιτ eviabasket.gr, η διαδικασία μπαράζ για την τελική φάση δεν θεωρείται δίκαια, καθώς δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα του μπάσκετ η Κύπρος, οπότε για να προκύψει η τελική τετράδα θα πρέπει να γίνει ένας αγώνας μπαράζ .

Αντίθετα  στο ποδόσφαιρο για παράδειγμα, η πρωταθλήτρια ομάδα της Κύπρου δεν δήλωσε συμμετοχή και η αντίστοιχη πρώτη ομάδα του Ελληνικού ομίλου, πέρασε απ’ ευθείας στο final-4!



Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.