Κοντα στην παραμονή στην Α2 ο ΟΑΧ.


Το πρωταθλημα της Α2 Νοτου Γυναικών εχει ολοκληρωθει και η Χανιώτικη ομάδα εντος παρκε εκανε το χρεος της, ωστσοσο για  να πιστοποιηθεί η παραμονή της , θα πρέπει να ολοκληρωθούν τα πλέι άουτ στην Α1, αλλά και να πραγματοποιηθούν τα μπαράζ των δευτεραθλητών στην Α2. 

Αναλόγως λοιπον των αποτελεσμάτων, ο ΟΑΧ θα γνωρίσει αν θα είναι και τη νέα χρονιά στην Α2.

Το πρωτο βήμα , δηλαδή το μπαράζ ανόδου της Α2, την άνοδο στην Α1 Γυναικών πήρε ο ΓΑΣ Καλυβίων καθώς στον αγώνα μπαράζ της Α2 Γυναικών για την τρίτη θέση που οδηγεί στην κατηγορία των μεγάλων επικράτησε με 70-47 της ΑΕ Πυλαίας.

Στον άλλο αγώνα μπαράζ κατάταξης η Ελευθερία Μοσχάτου νίκησε με 61-52 την Αναγέννηση Ν.Ρ. και αναδείχθηκε δεύτερη αναπληρωματική ομάδα για την άνοδο στην Α1.

Για να παραμείνει  ομάδα των Χανίων  στην Α2, πρέπει να κερδίσουν την παραμονή τους  στην Α1 οι Εσπερίδες και ο Πρωτέας Βούλας και στο μπαράζ ανόδου της Α2.

Όπως είναι γνωστό, εφ’ όσον τελικά σωθούν τα δυο σωματεία της Αττικής και με δεδομένο ότι έχει υποβιβαστεί απ’ ευθείας ο Παναθηναϊκός, τότε θα μείνει στην Α2 γυναικών ο ΟΑΧ.

-Στα πλέι άουτ στην Α1, η ΕΟΚ ανακοινωσε το πρόγραμμα, αλλα ενδεχεται να υπαρχουν μεταβολές, καθως "απίστευτα πράγματα έγιναν στη Βούλα καθώς ο αγώνας του Πρωτέα με τον Ολυμπιακό Βόλου διεκόπη στο 34ο λεπτό με το σκορ να είναι 78-44, αφού αποχώρησε από το γήπεδο η φιλοξενούμενη ομάδα, διαμαρτυρόμενη για τη διαιτησία.
Ο αγώνας κατακυρώθηκε 20-0 υπέρ του Πρωτέα Βούλας και ο Ολυμπιακός Βόλου μηδενίστηκε και δεν πήρε ούτε το βαθμό της ήττας.

Ο μηδενισμός, πάντως, «βόλευε» τον Ολυμπιακό Βόλου, καθώς έτσι κατέλαβε την προτελευταία θέση της βαθμολογίας και στα πλέι άουτ θα αγωνιστεί με τις Εσπερίδες με τις μεταξύ τους νίκες να είναι 1-1. 

Αν δεν υπήρχε μηδενισμός ο Ολυμπιακός Βόλου θα έπαιζε πλέι άουτ με τον Πρωτέα με τις νίκες να είναι 2-0 υπέρ της ομάδας της Βούλας.

Το φύλλο αγώνα έκλεισε με 20-0 υπέρ του Πρωτέα, ωστόσο, αναμένεται και η συμπληρωματική έκθεση των διαιτητών. Αν κρίνουν ότι υπάρχει διακωμώδηση του αθλήματος η τιμωρία μπορεί να φτάσει ως και αποβολή από το πρωτάθλημα.

Παραπέμπεται για διακωμώδηση του αθλήματος ο Ολυμπιακός Βόλου
Με μείον έναν βαθμό τιμωρείται ο Ολυμπιακός Βόλου, ενώ παραπέμπεται και στον αθλητικό δικαστή με την κατηγορία της διακωμώδησης του αθλήματος για την αποχώρησή του από τον εκτός έδρας αγώνα του με τον Πρωτέα Βούλας.

Το πρόγραμμα των Play out της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών, περιόδου 2017 – 2018 έχει ως εξής:

1η Αγωνιστική – Β’ φάση (Play out)
02/05    18.00    ΕΣΠΕΡΟΥ ΚΑΛ.    ΓΣ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ ΚΑΛ. – ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.
02/05    16.00    Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ    ΑΕΟ ΠΡΩΤΕΑΣ Β. – ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΑΕΣ

2η Αγωνιστική - Β’ φάση (Play out)
06/05    13.00    ΕΑΚ ΒΟΛΟΥ    ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. – ΓΣ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ ΚΑΛ.
06/05    14.00    ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ    ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΑΕΣ – ΑΕΟ ΠΡΩΤΕΑΣ Β.
(εάν χρειαστεί)

3η Αγωνιστική - Β’ φάση (Play out)
09/05    18.00    ΕΣΠΕΡΟΥ ΚΑΛ.    ΓΣ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ ΚΑΛ. – ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.
(εάν χρειαστεί)
09/05    16.00    Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ    ΑΕΟ ΠΡΩΤΕΑΣ Β. – ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΑΕΣ
(εάν χρειαστεί)



Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.