Επιβλητικός στο Ρεθυμνο ο ΠΑΟ.


Εντυπωσιακή ατμόσφαιρα δημιούργησαν χιλιάδες φίλαθλοι στο κατάμεστο «Μελίνα Μερκούρη», με το Ρέθυμνο Cretan Kings να γνωρίζει την ήττα με 69-103 από τον Παναθηναϊκό Superfoods.

Για ένα ημίχρονο άντεξε η Κρητική ομάδα  στον ξέφρενο ρυθμό των φιλοξενούμενων, ούσα ανταγωνιστική έως και το 24-29.
Στη συνέχεια, ο Παναθηναϊκός Superfoods εκμεταλλεύτηκε κάθε ευκαιρία που του δόθηκε, με το 2ο ημίχρονο να αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα.

 Οι «πράσινοι» παραμένουν αήττητοι ενώ μετά από αυτή τη νίκη εξασφάλισαν και μαθηματικά την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο της Stoiximan.gr Basket League
Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ τελείωσε το παιχνίδι με πολύ καλά ποσοστά εντός παιδιάς καθώς είχε 26/43 δίποντα και 9/20 τρίποντα, αλλά και 24/27 βολές. Ιδιαίτερα ο Λούκας Λεκαβίτσους είχε 15 πόντους με 3/3 δίποντα, 2/2 τρίποντα και 3/3 βολές.

Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι είχαν 9/14 βολές, 18/35 δίποντα και 8/25 τρίποντα.

Πλέον οι παίκτες του Νίκου Βετούλα θα επικεντρωθούν στο επόμενο πολύ κρίσιμο παιχνίδι απέναντι στην Κύμη, το οποίο θα διεξαχθεί το Σάββατο.

Για ένα ακόμη παιχνίδι ο Στέφαν Μούντι ήταν εξαιρετικός, πετυχαίνοντας 32 πόντους (7/10 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 6/9 βολές), ενώ και ο αρχηγός , Χάρης Γιαννόπουλος, ξεχώρισε, σημειώνοντας 14 πόντους με 4/7 τρίποντα.

Για ενα ακομα παιχνιδι ο Κρητικός άσσος του Παναθηναϊκου , πήρε αρκετο χρόνο συμμετοχής, εχοντας αρκετά καλη παρουσία, καθως αγωνίστηκε για 10:22' λεπτα, σημειώνοντας 6 πόντους (2/2 διπ), 2/2 βολ΄), ενω μοιρασε δυο ασίστ και εκανε κι ενα μπλοκ.

Απο την άλλη ο Ν.Βετούλας, χρησιμοιήησε για 07:31' , τον Ηλία Θεοδωρίδη, που προσπάθησε για το καλύτερο.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ:

ΡΕΘΥΜΝΟ CRETAN KINGS  -  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ SUPERFOODS  69-103
 ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-23, 39-58, 48-81, 69-103.
ΡΕΘΥΜΝΟ CRETAN KINGS (Νίκος Βετούλας): Ντάνιελς 4, Κώττας 2, Χριστοδούλου 4, Μούντι 32 (7/10 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 6/9 βολές), Γιαννόπουλος 14 (4/7 τρίποντα), Άρμστεντ 4 (2/8 σουτ), Στεφανίδης, Δραγάτης, Παναρετάκης, Θεοδωρίδης, Λι 9, Χόμπσον.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ SUPERFOODS (Τσάβι Πασκουάλ): Ντένμον 12 (2), Γκιστ 10 (1), Γκάμπριελ 13 (3), Καλάθης 4 (7 ασίστ), Αντετοκούνμπο 11 (1), Παππάς 12, Βουγιούκας 17 (5/7 δίποντα, 7/7 βολές, 9 ριμπάουντ), Καλαϊτζάκης 6, Λεκαβίτσιους 15 (3/3 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 3/3 βολές), Όγκαστ (7 ριμπάουντ)., Μήτογλου 3.

Τσάβι Πασκουάλ (προπονητής Παναθηναϊκού Superfoods): 
«Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να ευχηθώ τα καλύτερα στην ομάδα του Ρεθύμνου για το υπόλοιπο της σεζόν. Θεωρώ ότι παίξαμε ένα σοβαρό ματς, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Ειδικά στο δεύτερο δεκάλεπτο όπου αλλάξαμε κάπως την εικόνα του αγώνα. Ελέγξαμε λίγο καλύτερα τα αμυντικά ριμπάουντ, βγάλαμε αιφνιδιασμούς σκοράροντας κάποια εύκολα καλάθια και γενικότερα πήραμε τον έλεγχο του αγώνα. Από εκεί και πέρα είχαμε δημιουργία από το λόου ποστ και γι’ αυτό φτάσαμε στη νίκη».

Νίκος Βετούλας (προπονητής Ρεθύμνου Cretan Kings): 
«Αν εξαιρέσουμε το α’ δεκάλεπτο που ήμασταν αρκετά ανταγωνιστικοί, σοβαροί και συγκεντρωμένοι, στη συνέχεια δεν μπορέσαμε να ακολουθήσουμε την ποιότητα την ικανότητα του Παναθηναϊκού. Ο κόουτς αντιμετώπισε πολύ σοβαρά το ματς. Εμείς δεδομένου ότι έχουμε ένα πολύ σημαντικό ματς το Σάββατο απέναντι στην Κύμη, προσπαθήσαμε να μοιράσουμε τον χρόνο στα παιδιά, ενώ η απουσία του Γκούντγουιν περιόρισε το ροτέισον. Σίγουρα θέλαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί αλλά στην άκρη του μυαλού μας φάνηκε ότι είχαμε το επόμενο ματς. Τώρα θα ξεκουραστούν τα παιδιά και θα κοιτάξουμε να πάμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο στη Χαλκίδα.

Σίγουρα όλα τα επόμενα παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά και θα κρίνουν που μπορούμε να φτάσουμε τη φετινή σεζόν. Θεωρώ όμως ότι πρέπει να αποκτήσουμε την ομοιογένεια και το πάθος για τη νίκη, που βλέπουμε ότι στα τελευταία 2-3 παιχνίδια δεν το έχουμε.

Αν εξαιρέσουμε το ματς με το Λαύριο και τον ΠΑΟΚ στα εκτός έδρας, θεωρώ ότι στο αμυντικό κομμάτι δεν παίζουμε με την ίδια ενέργεια. Θέλουμε να το αλλάξουμε αυτό αρχής γενομένης από το Σάββατο. Υπάρχει εμπιστοσύνη στα παιδιά και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε».
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.