Πάλεψε το Ρέθυμνο Cretan Kings, με Ολυμπιακό .Δηλώσεις.


Ο Ολυμπιακός πέρασε από το Ρέθυμνο (86-66) με επιβλητική νίκη επί των Cretan Kings για την 18η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της STOIXIMAN.GR Basket League.

Οι «ερυθρόλευκοι» έλεγξαν την συνάντηση, χάρις στην εξαιρετική άμυνα τους και τον επιθετικό ρυθμό τους. Ο Ολυμπιακός τελείωσε την αναμέτρηση με 15/32 τρίποντα.

Ο Βασίλης Σπανούλης με 15 πόντους με 4/6 σουτ έξω από τα 6,75 μέτρα και 8 ασίστ, ο Ιωάννης Παπαπέτρου με 16 πόντους με 2/4 τρίποντα και ο Μπόμπι Μπράουν με 14 πόντους με 4/9 σουτ έξω από τα 6,75 μέτρα ήταν οι πρωταγωνιστές της νίκης των «ερυθρόλευκων». Από την κρητική ομάδα προσπάθησε περισσότερο ο Σακίλ Γκούντγουιν, που σκόραρε 17 πόντους (με 3/4 τρίποντα) και πήρε 8 ριμπάουντ.

Δύο ξεσπάσματα του Ολυμπιακού έκαναν τη διαφορά στο “Μελίνα Μερκούρη” του Ρεθύμνου. Μετά το ισόπαλο 21-21 (14′) ακολούθησε ένα 15-0 για το 23-39, ενώ στην τρίτη περίοδο όταν ο ρυθμός άνοιξε, Μπράουν και Σπανούλης με σερί τρίποντα εκτόξευσαν τη διαφορά άνω του +20.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΕΔΩ 

Τα δεκάλεπτα: 12-19, 28-40, 41-64, 66-86.
ΡΕΘΥΜΝΟ (Βετούλας):  Γκούντγουιν 17 (3) Μούντι 14 (3/12 τρίποντα), Λι 8, Γιαννόπουλος, Άρμστεντ 11, Ντάνιελς 10 (1), Κώττας 4, Στεφανίδης, Δραγάτης, Παναρετάκης, Θεοδωρίδης, Χόμπσον 2.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος):Παπαπέτρου 16 (2), Σπανούλης 15 (4/6 τρίποντα, 8 ασίστ), Μιλουτίνοβ 4, Πρίντεζης 6, Μάντζαρης 3 (1), ΜακΛίν, Μπράουν 14 (4/9 τρίποντα), Τολιόπουλος, Στρέλνιεκς 9 (2), Τιλί 5 (1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ), Ρόμπερτς 10 (1), Μπόγρης 4.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ:
Γιάννης Σφαιρόπουλος (προπονητής Ολυμπιακού): 
«Ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή και πολύ αθλητική ομάδα. Μια ομάδα που εντός έδρας είναι πολύ επιθετική. Της αρέσει να τρέχει στο ανοιχτό γήπεδο να σκοράρει στον αιφνιδιασμό, είτε με τρίποντα, είτε με lay up και να απειλεί μέσα και έξω από το καλάθι. Αυτό μας έκανε συγκεντρωμένους και από την αρχή ως το τέλος ελέγξαμε το παιχνίδι με την καλή μας άμυνα.

Είχαμε καλές αλληλοκαλύψεις, δεν δεχτήκαμε εύκολα καλάθια, δεν δεχτήκαμε πόντους από επιθετικά ριμπάουντ, που το Ρέθυμνο έχει έφεση, λόγω της αθλητικότητας του και ελέγξαμε το παιχνίδι. Στην επίθεση ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι να διαβάσουμε τις φάσεις. Είχαμε υπομονή και είδαμε καλές συνεργασίες. Επιθετικά είχαμε πλουραλισμό και νομίζω ότι ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι για εμάς.

Καλή συνέχεια στο Ρέθυμνο, αδικείται από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα. Για εμάς προέχει το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα. Είναι σημαντικό και κρίσιμο και από αυτή τη στιγμή συγκεντρωνόμαστε σε αυτό».

Νίκος Βετούλας (προπονητής Ρεθύμνου Cretan Kings): 
«Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Θεωρώ ότι θα θέλαμε να ήμασταν πιο ανταγωνιστικοί και όσες φορές προσπαθήσαμε κάτι τέτοιο δεν είχαμε το μυαλό να κρατήσουμε το ρυθμό του παιχνιδιού.

Ο Ολυμπιακός ήταν πιο συγκεντρωμένος, διάβασε τις φάσεις ήταν εύστοχος στα τρίποντα και θεωρώ ότι, αν και σε αυτά τα παιχνίδια οι παίκτες πρέπει να έχουν ένα επιπλέον κίνητρο παίζοντας με ομάδες στο επίπεδο του Ολυμπιακού, το μυαλό μας δεν ήταν στο μεγαλύτερο βαθμό εκεί που έπρεπε.

Συνεχίζουμε, θέλουμε πολλή δουλειά στην άμυνα πάνω στη μπάλα και στα πικ εν ρολ. Θεωρώ ότι θα δουλέψουμε για να πάρουμε τις νίκες που θέλουμε».
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.