Δηλώνει συμμετοχή στο ντραφτ του ΝΒΑ ο Γ.Καλαϊτζάκης!Το όνειρο του Κρητικού άσου .


Σύμφωνα με το δίκτυο ESPN o Γιώργο Καλαϊτζάκης αποφάσισε να δηλώσει διαθεσιμότητα στο προσεχές ντραφτ του ΝΒΑ. Ο 19χρονος Ηρακλειώτης γκαρντ του Παναθηναϊκού είναι έτοιμος για να κάνει το μεγάλο βήμα και να μεταβεί στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για να αγωνιστεί στο ΝΒΑ!

Ο Κρητικός δίμετρος γκαρντ (αδελφός του Πανου που αγωνίζεται στον Αρη),μετά το τέλος των υποχρεώσεών του με τον Παναθηναϊκό θα μεταβεί στις ΗΠΑ για να προπονηθεί με ομάδες προσπαθώντας να ανεβάσει τις μετοχές του, ενώ πάντα διατηρεί το δικαίωμα να αποσύρει τη συμμετοχή του εφόσον δει ότι δεν επιλέγεται. 

"Είμαι πολύ χαρούμενος στον Παναθηναϊκό αλλά αποφάσισα να πάρω μέρος στο draft επειδή το μεγάλο μου όνειρο είναι να αγωνιστώ στο ΝΒΑ. Με σκληρή δουλειά και αφοσίωση, πιστεύω ότι θα πετύχω τον στόχο μου", δήλωσε χαρακτηριστικά στο ESPN ο Καλαϊτζάκης, που κατά τους Αμερικανούς έχει πιθανότητες να επιλεγεί στον δεύτερο γύρο. 

Το ESPN κατατάσσει τον νεαρό άσο στην όγδοη θέση της λίστας με τα κορυφαία prospects του τελευταίου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εφήβων, όπου είχε 14,4 πόντους, 6,1 ριμπάουντ και 2,3 ασίστ ανά αγώνα.

Στις επόμενες μέρες, οι εκπρόσωποι του άσου του “τριφυλλιού” θα καταθέσουν τα απαραίτητα έγγραφα στο NBA και μετά το τέλος της σεζόν ο Καλαϊτζάκης θα μεταβεί στις ΗΠΑ, ώστε να κάνει ατομικές προπονήσεις και να τραβήξει πάνω του τα βλέμματα όσο περισσότερων ομάδων του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο.

Σύμφωνα με το ESPN, ο Έλληνας άσος έχει ελπίδες για μία θέση στον δεύτερο γύρο του φετινού ντραφτ.

Ποιος είναι ο Γιώργος Καλαϊτζάκης
Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης είναι γιος του παλιού παίκτη και τιμ μάνατζερ του Ηρακλείου Βαγγέλη Καλαϊτζάκη και δίδυμος αδερφός του σούτινγκ γκαρντ του Άρη, Παναγιώτη. Είναι 19 χρονών, έχει ύψος 2,02 κι αγωνίζεται στις θέσεις των γκαρντ.

Ξεκίνησε τη καριέρα του από τις υποδομές του Ηράκλειο , έχοντας προπονητή τον Μιχάλη Πετράκη, (που θεωρείται από τους ειδικούς από τους καλύτερους στην προπόνηση και εξέλιξη μικρών αθλητών) και στην συνέχεια πήγε στην Θεσσαλονίκη και τον Αρη, μαζί με τον δίδυμο αδερφό του.

Φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού μόλις στα 16,5 χρόνια του κι αποτελεί ένα από τα μεγάλα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ.
Διαθέτει μεγάλα άκρα , είναι αθλητικός, διαθέτει, ένστικτο, , δεν φοβάται να παίρνει προσπάθειες, "διαβάζει" το παιχνίδι, συνοπτικά παίζει σαν έτοιμος παίκτης, με τον Τσάβι Πασκουάλ να πιστεύει πολύ στις δυνατότητες του και να του δίνει χρόνο συμμετοχής στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.