Νίκη πρωτιάς, στο ντέρμπι κορυφής ο Κύδων. Ένταση προς τους διαιτητές.


Το ντέρμπι του Εργοτέλη με τον Κύδωνα που ξεχώριζε στο σημερινό πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ανδρών της ΕΚΑΣΚ, ντύθηκε "γαλανόλευκο" καθώς η Χανιώτικη ομάδα επικράτησε στο Λίντο με 64-68 και δίνει νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα.
Με την σπουδαία αυτή η νίκη ο Κύδων έφτασε στην κορυφή τον σημερινό αντίπαλο του, αλλά και τον ξεπέρασε, καθώς έχει δυο νίκες (87-72 στο α΄γύρο), και αποκτά πλέον προβάδισμα πρωτιάς.

Οι "κιτρινόμαυροι" προηγούνταν στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και μάλιστα το σκορ στο 30' ήταν 55-47.
Ωστόσο με επιμέρους σκορ 21-9 οι Χανιώτες  στο τελευταίο δεκάλεπτο ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση παίρνοντας μια μεγάλη νίκη στο κλειστό του Λίντο.

Το ντέρμπι είχε αρκετή  ένταση, με τους γηπεδούχους κυρίως να  εκφράζουν πολλά παράπονα για τη διαιτησία των κ. Μακρή και Μπανασάκη.

Συγκεκριμένα αποβλήθηκαν με πέντε φάουλ, οι Δόσπρας, Βερτούδος , Κομψελλης, από τους γηπεδούχους ενώ δέχτηκαν από δυο τεχνικές ποινές ο Βερτούδος και ο προπονητής Γιάννης Βισκαδουράκης και μια τεχνική ποινή ο κόουτς Γιάννης Ηλιάκης του Κύδωνα.
Παράλληλα  κρατήθηκε η ταυτότητα του προπονητή του Εργοτέλη, Γιάννη Βισκαδουράκη, ο οποίος μετά την λήξη (όπως αναφέρεται στο φύλλο αγώνα) - στα  αποδυτήρια, εισέβαλε  "ο προπονητής της α' ομάδας βρίζοντας "είστε μα...κες. Τι άλλο θα μου κάνετε σήμερα; Με αυτό που κάνατε θα χάσουμε το πρωτάθλημα".

Επίσης οι διαιτητές στο φύλλο αγώνα αναφέρουν πως  "φίλαθλος της γηπεδούχου ομάδας, όταν αποχωρούσαν προς τα αποδυτήρια, τους φώναξε "κλειδώστε μα...κες γιατί θα μπω και θα σας κάνω μπαούλο στο ξύλο"", κάτι που ωστόσο από την πλευρά του Εργοτελη αναφέρουν πως δεν ισχύει καθώς αυτός που μίλησε στους διαιτητές δεν ήταν άλλος από τον ...καντινιερη του Λίντο κ.Νίκο, ο οποίος ανέφερε (πάντα σύμφωνα με τον Εργοτέλη) "πηγαίνετε και κλειδωθείτε στα αποδυτήρια μ...κες, για θας σας κάνουν μπαούλο στο ξύλο".

Οι διαιτητές θα συντάξουν και συμπληρωματική έκθεση, πριν κληθεί το σωματείο και ο Γιάννης Βισκαδουράκης να απολογηθούν στην ΕΚΑΣΚ, το Δ.Σ. της οποίας συνεδριάζει αύριο Τρίτη.

Ο Γιαννης Βισκαδουράκης σε δηλώσεις του  στη neakriti.gr ανέφερε:
"Είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού μέχρι το 25'. Εκεί κάποια σφυρίγματα των διαιτητών γύρισαν το παιχνίδι τούμπα. Έκανα κι εγώ λάθος που ασχολήθηκα με τους διαιτητές".

-Εδω να τονίσουμε ότι άνθρωποι της ομάδας του Εργοτέλη αναφέρουν ότι στα περισσότερα ματς και χωρίς να συντρέχει λόγος, διαιτητές από την αρχή του παιχνιδιού, προειδοποιούν τον τεχνικό των "κιτρινόμαυρων" για τεχνική ποινή, χωρίς καν να μιλήσει η να προκαλέσει"

Ο πρόεδρος της επιτροπής μπάσκετ του Εργοτελη κ.Βαγγέλης Γιαννουλάκης σε δηλώσεις του στο kritikobasket.gr, τόνισε :
"Υπάρχουν παράπονα για τη διαιτησία, χωρίς ωστόσο να είναι  είναι η αιτία της ήττας. Δεν γίνεται  δύο αξιολογημένοι διαιτητές Α' Εθνικής να είναι πρωταγωνιστές σ' έναν αγώνα τοπικού.
Ο Εργοτέλης δεν ζητά εύνοια από την διαιτησία, ούτε όμως θέλει να αδικείται η ομάδα. Ανάλογη διαιτησία σε Εθνική κατηγορία θα "σήκωνε" ανακοίνωση . Σε τοπικό επίπεδο, δεν πρέπει να ασχολείσαι με τους διαιτητές"
Και ολοκλήρωσε τονίζοντας με νόημα: "Ο Εργοτέλης θα ανέβει κατηγορία μόνο εάν βγει πρωταθλητής. Αν βγει άλλη ομάδα δεν πρόκειται να πάρει την θέση της σε καμία περίπτωση".

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΚΥΔΩΝ 64-68 
Διαιτητές: Μακρής, Μπανασάκης
Δεκάλεπτα: 18-17, 36-31 (ημ), 55-47, 64-68.

Εργοτέλης (Γ. Βισκαδουράκης): Μανιαδής, Αθανασιάδης 19, Χωματάς 4, Βερτούδος 11, Καλογεράκης, Δαπουλάκης, Χασάπης 8 (1), Χριστοδούλου 6 (1), Νησωτάκης, Δόσπρας 5, Κομψέλης 8, Σκανδαλάκης 3.
Κύδων (Γ. Ηλιάκης): Λυρώνης 8, Ρέκκας 5 (1), Χατζάκης, Ζανιδάκης 25 (2), Δούβος 10 (1), Χρονόπουλος, Κατσούλης, Κατσίμπας 4, Πρωτογεράκης 2, Λουκάκης 14.


Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.