Το σχόλιο της Πέμπτης (15/02)


Του συνεργάτη μας "threepointer".

Γίνεται ο τελικός του κυπέλλου μπάσκετ Ελλάδος, στην πόλη σου, λίγα λεπτά από το σπίτι σου και δεν μπορείς να πας να τον παρακολουθήσεις γιατί εισιτήρια θα διατεθούν μόνο σε μαθητές και συνοδούς καθηγητές λόγω του φόβου δημιουργίας επεισοδίων από τους χούλιγκανς των δύο ομάδων.


Κρίμα γιατί ο τελικός και μάλλον ο θεσμός υποβαθμίζεται και δεν θα έπρεπε, γιατί μιλάμε για ένα ιστορικό θεσμό και για τον μόνο θεσμό που δίνει τη δυνατότητα σε μικρότερες ομάδες να παίξουν με τους ισχυρούς και αν η συγκυρία βοηθήσει να ζήσουν το όνειρο μιας καλής πορείας και οι παίκτες να πάρουν παραστάσεις παίζοντας με αυτούς του ψηλότερου επιπέδου.

Ένα από τα λίγα παράθυρα-ευκαιρίες ιδιαίτερα για τους νέους Έλληνες παίκτες.
Θα πει κανείς μα αυτά συμβαίνουν. 

Και οι αγώνες κυπέλλου γίνονται και παραστάσεις υπάρχουν για τους παίκτες κτλ. και μόνο ο τελικός είναι το πρόβλημα.

Ίσως αλλά πρέπει οι υπεύθυνοι να καταλάβουν ότι αν συνεχιστεί αυτό, δηλαδή ο τελικός να γίνεται χωρίς φιλάθλους και ενώπιον μαθητών μόνο, τότε ο θεσμός ξεφτίζει, χάνει την αξία και το νόημά του και σύντομα θα πάψει να υπάρχει.

Και τότε το Ελληνικό μπάσκετ, το οποίο ίσως έχει μπει σε εποχή παρακμής-κρίσης για διάφορους λόγους που θα εξηγήσουμε σε επόμενο άρθρο, θα έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα προς τα πίσω γιατί δύσκολα πια θα βρεθεί φορέας να ξαναδιοργανώσει το κύπελλο με ασφάλεια, μιας και οι παράγοντες που συνδέονται με τις ομάδες και το κράτος θα είναι από κάτω και οι χούλιγκανς από πάνω.

Η μήπως αυτό συμβαίνει και τώρα;

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.