Στο Ηράκλειο ξανά "βασίλισσα" και Κυπελλούχος Ελλάδας η ΑΕΚ (pics).


Σε έναν συγκλονιστικό τελικό στο Ηράκλειο και στο κλειστό Γυμναστήριο "Δυο Αορακια" η ΑΕΚ έριξε στο καναβάτσο τον Ολυμπιακό και με 88-83 κατέκτησε άξια το τέταρτο Κύπελλο στην ιστορία της και πρώτο μετά το 2001. 

Από την άλλη, οι ερυθρόλευκοι έμειναν στα 9 Κύπελλα και έχασαν τον πρώτο από τους τρεις τίτλους που θα διεκδικήσουν φέτος. 

Μπορεί οι μπασκετόφιλοι της πόλης και της Κρήτης γενικότερα να στερήθηκαν την απόλαυση ενός συγκλονιστικού τελικού (κάποια στιγμή οι ιθύνοντες πρέπει να ασχοληθούν σοβαρά και να λυθεί αυτό το θέμα), ωστόσο οι τοπικοί διοργανωτές τα κατάφεραν περίφημα, καθως  στο γήπεδο υπήρχε μια καταπληκτική ατμόσφαιρα  , όπως την σχεδίασαν , δηλαδή με λεωφορεία να παίρνουν από τις αφετηρίες τα γκρουπ με τους μαθητές και τους συνοδούς , συντεταγμένα, όπως συντεταγμένα εφαρμόστηκε ο σχεδιασμός και στην άφιξή τους στα Δυο Αοράκια, χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό.

Και επειδή οι διοργανωτές έχουν...ονοματεπώνυμο, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην ΕΚΑΣΚ και τον πρόεδρο της κ.Μπάμπη Μαρκάκη , όπως και στον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Κωνσταντίνο Βαρδαβά.

Στο κατάμεστο λοιπόν από παιδιά κυρίως "στολίδι" του Ηρακλείου σε ένα τελικό που είχε ρυθμό, η ΑΕΚ αν  είχε τον τίτλο του αουτσάιντερ, έβαλε από την αρχή δύσκολα στο φαβορί, που προβλημάτισε, διαβάζοντας καλύτερα το παιχνίδι και με τρομερό πείσμα  πιο ψυχωμένη, με περισσότερες λύσεις, ήταν μόνιμα σε θέση οδηγού και φυσιολογικά έφτασε στην πρώτη μεγάλη επιτυχία της επί εποχής Μάκη Αγγελόπουλου στο τιμόνι και δείχνει ότι είναι έτοιμη να μπει "σφήνα" στο κλειστό κλαμπ Ολυμπιακού -ΠΑΟ (που όπως θυμάστε τον απέκλεισε στον προηγούμενο γύρο).

Η "βασίλισσα" στηρίχτηκε πολύ στην ποιότητα των Αμερικανών της με τον Μάνι Χάρις  (MVP της αναμέτρησης) Χάντερ, να τελειώνουν φάσεις στο ένας-εναντίον-ενός, τον Πάντερ να δίνει λύσεις στο σκοράρισμα και τους Έλληνες να βοηθούν τα μέγιστα , καθοδηγούμενοι από τον έμπειρο προπονητή κ.Ν.Σάκοτα, που διάβασε άριστα το ματς τόσο πριν όσο και κατά την διάρκειά του πήρε δίκαια την νίκη τίτλο, ενώ όπως είπαμε δείχνει σημάδια μεγάλης ομάδας, ικανής να σπάσει το δίπολο του ελληνικού μπάσκετ.

Απο την άλλη αναφορικά με το ματς εξαιρετικοί, αλλά υπερβολικά μόνοι για τους ερυθρόλευκους ,οι Σπανούλης - Μιλουτίνοφ που δεν κατάφεραν να αποτρέψουν την δεύτερη φετινή ήττα της ομάδας τους απέναντι σε αυτόν τον αντίπαλο που οπού συναντήσει τους ερυθρόλευκους" το τελευταίο διάστημα σε οποιοδήποτε άθλημα τον γεμίζει πίκρα.

Ο Ολυμπιακός προβλημάτισε ....πετά το προηγούμενο διάστημα εμπιστοσύνης που είχε… χτίσει και σίγουρα πρέπει να αλλάξουν πολλά.

Και επειδή το..πολλά έχει και εδώ ονοματεπώνυμο, όλοι είδαν ξεκάθαρα οτι οι Αμερικάνοι του Ολυμπιακού, δεν κάνουν ούτε για τον ...Παπάγου (ζητάμε συγνώμη για την συμπαθή ομάδα της Αθήνας με την τεράστια ιστορία και τους πολύ καλούς ξένους που είχε φέρει στο παρελθόν (Αλφόνσο Φορντ).

Και αν ..πιπιλίζουμε την καραμέλα πως θα ενταχθούν στο σύνολο του Ολυμπιακού, δείτε τους δυο νεοαποκτηθέντες της ΑΕΚ πως ενσωματώθηκαν με σωστό τρόπο στην ομάδα..

Η ΑΕΚ δεν είναι καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό, ούτε μέσα σε μια μέρα έφτασε στο επίπεδο των δυο μεγάλων αντιπάλων της .

Ωστόσο σε αντίθεση με τον μεγάλο ηττημένο της βραδιάς, η "βασίλισσα" έσκυψε πάνω από τα προβλήματά της, πήρε δύσκολες αποφάσεις, καθως έκανε προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ της .

Είναι αμφίβολο αν θα μπορούσε να κερδίσει τον τελικό αν αντί των Χάντερ, Βασιλόπουλου και Πάντερ είχε Μπάρλοου, Σι και Ελόνου.

Η "Ένωση" χωρίς να ξοδέψει και μια επιπλέον περιουσία διόρθωσε τα κακώς κείμενα.

Το μπάσκετ παίζεται αρχικά με ένστικτο, αν το διαθέτεις , τα υπόλοιπα έρχονται..

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ 83-88
Διαιτητές: Σχινάς, Μάνος, Πουρσανίδης Γ.
Δεκάλεπτα: 23-26, 42-45 (ημ), 63-65, 83-88

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 20 (3 τρίποντα, 9 ασίστ), Μιλουτίνοφ 17 (8 ριμπάουντ), Πρίντεζης 10 (2), Παπανικολάου 4, Μάντζαρης 3 (1), ΜακΛίν 10, Παπαπέτρου 5, Στρέλνιεκς 14 (2), Ρόμπερτς, Μπόγρης, Ουίλτζερ, Τόμπσον.
ΑΕΚ (Σάκοτα): Τζέιμς 11 (1), Γκριν 6, (5 ριμπάουντ,7 ασίστ). Χάρις 17, Λαρεντζάκης 6 (2), Χάντερ 15, Πάντερ 14 (2), Ξανθόπουλος 3 (1), Σάκοτα 8, Βασιλόπουλος, Μαυροειδής 4, Καββαδάς 4.

***Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 19/41 δίποντα, 8/23 τρίποντα, 21/26 βολές, 22-11 ριμπάουντ, 16 ασίστ, 12 λάθη, 3 κλεψίματα, 4 τάπες.

**Τα ομαδικά στατιστικά της ΑΕΚ:  24/45 δίποντα, 6/15 τρίποντα, 22/31 βολές, 23-8 ριμπάουντ, 18 ασίστ, 8 λάθη, 8 κλεψίματα, 3 τάπες.

**Οι επόμενες υποχρεώσεις των δύο ομάδων: Σε πέντε μέρες, ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Βαλένθια για την EuroLeague, την ώρα που η ΑΕΚ θα κάνει υπομονή για δύο εβδομάδες. Οι "κιτρινόμαυροι" θα αντιμετωπίσουν τον Κολοσσό στο ΟΑΚΑ (3/3) για τη Stoiximan.gr Basket League.

Φωτορεπορτάζ:








Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.