Λύγισε στην 2η παράταση το Ρέθυμνο Cretan Kings,δηλώσεις, τα ρεκόρ.


Σε ένα απίστευτο παιχνίδι με δύο παρατάσεις, ο Κόροιβος πήρε τη νίκη απέναντι στο Ρέθυμνο Cretan Kings,και έκανε "βήμα" παραμονής. "Εξωγήινος" ο Μούντι! * Οι δηλώσεις Βετούλα, Καλαμπάκου


Ο Κόροιβος κέρδισε με 102-97 το Ρέθυμνο στην Αμαλιάδα και έφτασε στο 6-9, κάνοντας άλμα παραμονής στην κατηγορία, ενω απο την αλλη οι "κεραμιδί" , εχασαν την 8η νίκη στις λεπτομέρειες.

Τα δεκάλεπτα: 17-16, 39-32, 60-52, 76-76 (κ.α.), 86-86 (α’ παρ.), 102-97 (β’ παρ).
ΚΟΡΟΙΒΟΣ (Ντίνος Καλαμπάκος): Ντεκόζι 18 (1), Κάρσον 20 (2), Πόσλεϊ 21 (1), Μιλεντίγιεβιτς 2, Κον 5 (1), Σαχπατζίδης 8, Σκουλίδας 2, Σπυριδονίδης 7 (1), Μπεκρής, Χάινς 15 (2), Φλόρβεους 4.
ΡΕΘΥΜΝΟ CRETAN KINGS (Νίκος Βετούλας): Άρμστεντ, Ντάνιελς 16(12ριμπ.), Γκούντγουιν 6, Κώττας, Χριστοδούλου 6, Μούντι 44(7/14διπ., 4/14τρ., 18/19β.), Στεφανίδης, Λι 4, Γιαννόπουλος 12 (4), Μόρισον 9(1), Δραγάτης, Θεοδωρίδης.

Το Ρέθυμνο Cretan Kings πρωταγωνίστησε για 2η φορά στην ιστορία του σε ένα θρίλερ δύο παρατάσεων όμως η τύχη του ήταν η ίδια και με την πρώτη περίπτωση. Ήταν στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος 2012-13 όταν έχασε στη Ρόδο από τον Κολοσσό H Hotels με 82-80 (Τσαλδάρης 22, Ντέντι 21 – Πέτγουεϊ 17, Μπράουν 14).

Αυτό ήταν το 2ο φετινό παιχνίδι που κρίθηκε στις δύο παρατάσεις μετά από εκείνο του Παναθηναϊκού Superfoods με το Λαύριο Megabolt. Έτσι η φετινή Stoiximan.gr Basket League ισοφάρισε ήδη την αντίστοιχη περσινή επίδοση όταν δύο παιχνίδια κρίθηκαν σε διπλή παράταση. Τα περισσότερα που υπήρξαν σε μία σεζόν ήταν τα τρία τις σεζόν 1999-2000, 2006-07, 2012-13 και 2015-16.

Ο Μούντι σημείωσε δύο επιδόσεις 12ετίας
Στο παιχνιδι της Αμαλιάδας, ήταν η 100ή ήττα κανονικής περιόδου του Ρεθύμνου Cretan Kings σε 195 παιχνίδια. 

Ο Στέφαν Μούντι δεν κατάφερε να την αποτρέψει και ας σημείωσε δύο κορυφαίες επιδόσεις 12ετίας για το επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

Ο Αμερικανός γκαρντ σημείωσε όχι μόνο την κορυφαία επίδοση σκοραρίσματος της σεζόν με τους 44 πόντους του -42 είχε ο ΜακΦάντεν στην 11η αγωνιστική- αλλά και την κορυφαία των τελευταίων 12 χρόνων.

Για να βρούμε μεγαλύτερη θα πρέπει να γυρίσουμε στις 18 Οκτωβρίου 2006 όταν ο Κίκι Κλαρκ σημείωσε την κορυφαία επίδοση στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος με 51 πόντους. Οι 44 του γκαρντ του Ρεθύμνου πέραν του ότι είναι προφανώς και η κορυφαία στην ιστορία της ομάδας, συνιστά και ισοφάριση της 5ης κορυφαίας επίδοσης από το 1992.

Ο Μούντι σημείωσε 18 από τους 44 πόντους του από τη γραμμή του φάουλ εκτελώντας 19 βολές και σημειώνοντας τις κορυφαίες επιδόσεις του φετινού Πρωταθλήματος τόσο στις εύστοχες -12 είχε ο Λάκι Τζόουνς στην 8η αγωνιστική- όσο και στις εκτελεσμένες βολές –από 14 είχαν Χριστοδούλου στη 2η και Παππάς στη 13η αγωνιστική.

Οι 18 εύστοχες βολές αποτελούν ρεκόρ 12ετίας στη Stoiximan.gr Basket League! Ο τελευταίος παίκτης που είχε 18 πόντους από τη γραμμή του φάουλ σε ένα παιχνίδι ήταν ο Κώστας Χαραλαμπίδης στις 15 Απριλίου 2006 (Μακεδονικός-Λάρισα 117-114) με 18/21.

Ένα ακόμη ρεκόρ περιόδου που σημείωσε ο Μούντι είναι αυτό των 12 κερδισμένων φάουλ, ένα περισσότερο από αυτά που κέρδισαν ο Γκρίφιν στο ματς του Κολοσσού H Hotels με τον ΠΑΟΚ και ο Μουρ στο παιχνίδι του Λαυρίου Megabolt με τον Παναθηναϊκό Superfoods στο ΟΑΚΑ.

*Στη σκιά των… οργίων του Μούντι, ο Τράβις Ντάνιελς έγινε ο 2ος παίκτης του Ρεθύμνου Cretan Kings φέτος και μετά τον Σακίλ Γκούντγουϊν, που έφτασε σε «double-double» έχοντας 16 πόντους και 12 ριμπάουντ.

*Με τα έξι ριμπάουντ του, ο Σακίλ Γκούντγουϊν έγινε ο 19ος παίκτης στην ιστορία του Ρεθύμνου Cretan Kings που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό.

*Με τη μία ασίστ του ο Χάρης Γιαννόπουλος έφτασε τις 100 με την κρητική ομάδα και με το ένα λάθος του ο Ανδρέας Χριστοδούλου έφτασε τα 100 στην κατηγορία.

Το Ρέθυμνο Cretan Kings σημείωσε την κορυφαία επίδοση εύστοχων βολών του φετινού Πρωταθλήματος έχοντας 32. Είχε 29 στο ματς του 1ου γύρου με τον Κόροιβο ενώ η ομάδα της Ήλιδας είχε σήμερα 30.

Νίκος Βετούλας (προπονητής Ρεθύμνου Cretan Kings): 
«Ήταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι για τον κόσμο, άκρως ανταγωνιστικό και θεαματικό. Όποιος και να κέρδιζε το παιχνίδι θα ήταν δίκαιο κατά την άποψή μου. Συγχαρητήρια και στους διαιτητές, γιατί ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι.

Ο Κόροιβος κέρδισε ένα παιχνίδι πολύ σημαντικό γι’ αυτούς, εμείς μπήκαμε λίγο αγχωμένα στο παιχνίδι, στην πορεία το ισορροπήσαμε, αλλά στην ουσία παίζαμε χωρίς πλέι-μέικερ. Ήταν ένα άκρως εντυπωσιακό παιχνίδι, αλλά από την άλλη στο κρίσιμο σημείο η κούραση και κάποια λάθη οδήγησαν στην νίκη του Κοροίβου. Συγχαρητήρια στον Ντίνο για την προσπάθεια, ελπίζουμε να πετύχει ο Κόροιβος τους στόχους του και εμείς τους δικούς μας». 

Ντίνος Καλαμπάκος (προπονητής Κοροίβου): 
«Πολλά συγχαρητήρια στο Ρέθυμνο, ήταν ένα άκρως ανταγωνιστικό και πάρα πολύ καλό για 50 λεπτά παιχνιδιού, ήρθε διαβασμένος, έπαιξαν καλά, είχαν διάθεση, είχαν πάθος, είχαν επιθυμία, είχαν τακτική, αλλά στο τέλος ευτυχώς κερδίσαμε εμείς και έτσι αποκτά και νόημα η νίκη επί του Άρη. Γιατί ήμασταν λίγο στριμωγμένοι και τώρα ξαναμπήκαμε στην λογική και την ρότα να κάνουμε τις 8 νίκες για να μην έχουμε πρόβλημα.

Θα συμφωνήσω απόλυτα ότι ήμασταν πολύ ευγενικές και οι δύο ομάδες, χαρίζαμε ο ένας στον άλλο το παιχνίδι. Μπορεί να παραπονιέται ο κόουτς για δύο εύκολα λέι-απ που χάσανε και ίσως να είχαν τελειώσει το παιχνίδι και εμείς να γκρινιάζουμε για κάποιες βολές πάρα πολύ κρίσιμες που δεν μπήκαν, αλλά τελικά προσφέραμε ένα καταπληκτικό θέαμα στον κόσμο που ήταν δίπλα μας και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ. Είναι ωραίο να βλέπουμε τέτοια παιχνίδια και νομίζω το ευχαριστήθηκαν και οι τηλεθεατές». 

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.