"Κοινή συναίνεση" , το διαζύγιο Σ.Καρκανάκη - Ηράκλειο.


Η ένταση στον πάγκο των Νέων Ηράκλειο , στο τρίτο δεκάλεπτο του αγώνα Ανδρών ΕΚΑΣΚ, με το Δειλινό το βράδυ της Δευτέρας στο Λίντο, ήταν η αιτία να λυθεί κοινή συναίνεση, η συνεργασία του περιφερειακού προπονητή Στέλιου Καρκανάκη, με την ομάδα του Ηράκλειο. Ανακοίνωση του Ομίλου.

Στο έκτακτο συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε χθες στο βράδυ στις εγκαταστάσεις του Ηράκλειο, από την επιτροπή μπάσκετ και αφού εξετάστηκαν ενδελεχώς  όλα τα στοιχεία-παράμετροι , δρομολόγησαν τις εξελίξεις για το "διαζύγιο" και μέσω ανακοίνωσης σήμερα (31/01), ο Όμιλος,ευχαριστεί τον έμπειρο προπονητή , για όσα πρόσφερε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση  του Ομίλου:
"Το Δ.Σ. και η Επιτροπή Καλαθοσφαίρισης του ΗΡΑΚΛΕΙΟ Ο.Α.Α. ανακοινώνουν την με κοινή συναίνεση, λύση της συνεργασίας τους με τον προπονητή μπάσκετ κ. Στέλιο Καρκανάκη.

Δηλώνουν την εκτίμησή τους στην εργατικότητα και ικανότητα του κ. Καρκανάκη.  Τον ευχαριστούν για τα όσα προσέφερε και του εύχονται καλή συνέχεια."

Το παρασκήνιο του διαζυγίου:
"Την απόφαση να χωρίσουν οι δρόμοι  με τον προπονητή των παιδοοεφηβικών τμημάτων και Νέων Ανδρών, δεν  οφείλεται  σε αθλητικούς λόγους. Υπάρχουν κι άλλες παράμετροι. 

Ο Όμιλος ήθελε μέσω του  Καρκανάκη,να δώσει μια νέα πνοή, ανεβάζοντας την ανταγωνιστικότητα και να προετοιμάσει  τους παίκτες για μια πιο γρήγορη μετάβαση, στο αντρικό τμήμα, στα πλαίσια της φιλοσοφίας και του σχεδιασμού του καλοκαιριού, αλλά το  αρνητικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί ,δεν μπορούσε να έχει συνέχεια.

- Στο πρόσφατο παρελθόν, είχαν υπάρξει παρόμοια γεγονότα , όπως το προχθεσινό, αλλά η αφορμή όπως είπαμε δόθηκε στον αγώνα των Νέων Ηράκλειο ,με Δειλινό.

Στην  ανάπαυλα του 3ου δεκάλεπτου, ο προπονητής ειχε έντονη λογομαχία με έναν αθλητή του, για κάποιες μη σωστές ενέργειές  του στον αγώνα, και στην συνέχεια,τράβηξε από τη φανέλα  συνοδεύοντας το, με λόγια σε υψηλούς τόνους, δημιουργώντας ένταση.

Ο αθλητής αντέδρασε καθώς  πήγε να κινηθεί εναντίον του , όπως μας είπαν αυτοί που ήταν στον αγώνα.

Γονείς αθλητών μόλις πήραν χαμπάρι τι συνέβη, κατευθύνθηκαν στον πάγκο ζητώντας σε έντονο ύφος ,εξηγήσεις από τον προπονητή.

Με παρέμβαση των ψυχραιμότερων και το... σπάσιμο μιας καρέκλας από την ένταση, ο αγώνας, συνεχίστηκε κανονικά, αλλά το δεύτερο μέρος του "επεισοδίου" έλαβε χώρα στην χθεσινή προπόνηση οπού όλη η Εφηβική ομάδα δεν κατέβηκε στα Δυο Αοράκια.

Επίσης υπό την πίεση  γονέων και εφόρων , που ζήτησαν άμεσα την απομάκρυνσή του , μέλη της  Επιτροπής μπάσκετ συζήτησαν με  τον Στέλιο Καρκανάκη,  εκτενώς τα νέα δεδομένα , αναζητήθηκε και βρέθηκε η "χρυσή τομή" που τελικά ήταν η  κοινή συναίνεση, λύση της συνεργασίας τους .

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.