Με το αριστερό το Ρέθυμνο Cretan Kings, στην πρεμιερα.


Σε ένα χορταστικό παιχνίδι με "χιτσκοκικό", φινάλε το  Ρέθυμνο Cretan Kings, ηττήθηκε στην πρεμιέρα Basket League από τον Κολοσσό στην Ρόδο, με 64-63 και ξεκίνησαν με αρνητικό τρόπο τις υποχρεώσεις.

Η ομάδα του Νίκου Βετούλα, έκανε κατάθεση ψυχής,  για ένα ημίχρονο ηταν μπροστά στο σκορ. 

Στη συνέχεια όμως, οι Ροδίτες βελτίωσαν αισθητά την άμυνα τους, βρήκαν λύσεις και πανηγύρισαν μία σπουδαία νίκη στο ξεκίνημα της σεζόν. 

Το Ρέθυμνο (δεν έπαιξε ο Ράιτ) πλήρωσε την αστοχία του στις βολές (10/18) αλλά και το γεγονός ότι προσπαθούσε κυρίως με τρίποντα να απειλήσει τον Κολοσσό.

 Όσο ήταν εύστοχος ο Γιαννόπουλος (στο α’ δεκάλεπτο), τα πράγματα εξελίσσονταν καλά για τους Ρεθυμνιώτες, αλλά ήταν εκ των πραγμάτων αδύνατο να συνεχιστεί αυτή η ευστοχία. 

Έτσι, ο Κολοσσός, που έπαιξε πιο ορθολογικά, βρήκε τις λύσεις και πανηγύρισε αυτή την νίκη στο «Βενετόκλειο», στην πρεμιέρα της νέας χρονιάς.

Στο τελευταίο λεπτό κι ενω οι δυο ομάδες εναλλασσόταν στο σκορ,τα 43’’ ο Χάρις  με δίποντο (πατούσε τη γραμμή) έκανε το 64-62. 

Στα 35’’ ο Μούντι ευστόχησε στη δεύτερη βολή και μείωσε σε 64-63. 

Η επίθεση των «θαλασσί» πέρασε ανεκμετάλλευτη, με τους παίκτες του Ρεθύμνου Cretan Kings,να κλέβουν τη μπάλα από τον Τζόουνς, ενώ ο Άρης Λυκογιάννης προτίμησε από την ομάδα του να μην κάνει φάουλ. 

Ο Μέντλοκ στα 4’’ αστόχησε μόνος του σε τρίποντο με τον Ντάνιελς να παίρνει το επιθετικό ριμπάουντ. 

Έδωσε τη μπάλα στον Χριστοδούλου, αλλά το σουτ του στην εκπνοή κρίθηκε σωστά…εκπρόθεσμο και ο Κολοσσός ξεκίνησε με το δεξί. 

Από τον Κολοσσό κορυφαίοι ήταν οι Τζόουνς (10 π., 11 ριμπ.), Γκρίφιν και βοήθησε στα κρίσιμα σημεία ο Χάρις. 

Από το Ρέθυμνο Cretan Kings κορυφαίος ήταν ο Μούντι.

Τα δεκάλεπτα ήταν: 19-20, 32-35(ημ.), 55-49, 64-63
Διαιτητές: Σχινάς- Δεσλής- Πουρσανίδης Κ.

Κολσοσσός Ρόδου (Λυκογιάννης): Γκρίφιν 15(1), Χάρις 12(2), Τζόουνς 10(1), Σχίζας 6, Πρόστραν 3(1), Γεωργαλλής, Αγγελάκος 3(1), Σταμάτης 5, Παπαδάκης, Ράιτ 10.
Ρέθυμνο Cretan Kings(Βετούλας): Ντάνιελς 8(2), Γκούντγουιν 9(1), Μέντλοκ 9(2), Κώττας 3, Χριστοδούλου 4, Μούντι 13(2), Γιαννόπουλος 13(3), Ρόμπερτσον 4.

Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.