Οι φάσεις που αλλάζουν το μπάσκετ, από την 1η Οκτώβρη (vid).


Το μπάσκετ αλλάζει από την 1η Οκτώβρη, διότι επί της ουσίας ξεχνάμε πολλά απ ' όσα ξέραμε σε ό,τι αφορά στα βήματα... Αλλάζουν ουκ ολίγα πράγματα και πλέον η διαχείριση από τους διαιτητές θα έχει συγγενική σχέση με το ΝΒΑ.

Πάνω κάτω θα εναρμονιστεί ο κανονισμός με αυτόν του ΝΒΑ που αφορά στο πρώτο βήμα χωρίς ντρίπλα, όπως ίσχυε παλιότερα και είχε καταργηθεί εδώ και πολλά χρόνια.

Για να το κάνουμε πιο λιανά, ουσιαστικά θα επιτρέπεται το πρώτο βηματάκι έπειτα από προσποίηση ή στην εκδήλωση του αιφνιδιασμού πριν από την ντρίμπλα και τα δύο επιτρεπόμενα βήματα στο λέι απ.

Αν το σκεφτούμε αναλυτικά, οι περισσότερες περιπτώσεις βημάτων στην Ευρώπη αφορούσαν σε αυτές ακριβώς τις δύο διαφορετικές κινήσεις, σταματώντας έτσι τον επιτιθέμενο παίκτη και στερώντας πολλούς πόντους. 

Ολοφάνερα θα εξυπηρετηθεί ο σκοπός της επίτευξης περισσότερων πόντων. Ο κανονισμός αυτός ίσχυε και παλιότερα, όπως ίσως θα θυμούνται οι προηγούμενες μπασκετικές γενιές.

Το παγκόσμιο μπάσκετ, πλέον, πλησιάζει ακόμα περισσότερο στους κανονισμούς του ΝΒΑ με τις διαφορές να παραμένουν στην άμυνα πάνω από τη στεφάνη, στα τάιμ άουτ και στην άμυνα τριών δευτερολέπτων που καταλογίζεται ως τεχνική ποινή στο ΝΒΑ (σ.σ. η στατική άμυνα εκτός μπάλας αν θέλουμε να το εξηγήσουμε με μεγάλη απλούστευση).

Πηγή : www.eurohoops.net

Επειδή όμως τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, δείτε τις φάσεις για να καταλάβετε μόνοι σας. Τι ΗΤΑΝ μέχρι τώρα βήματα και τι ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ από την 1η Οκτώβρη.

Πηγή: "Sport24.gr- Σπύρος Καβαλιεράτος".
Share on Google Plus

About parampasketikos

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.